Nejnovější

Přehled týdne 19.8.- 25.8 2019

Pondělí: Potom, co rodiny holandských letců v Pobaltí dostávaly nevyžádané telefonní hovory od lidí s ruským přízvukem, se Češi chystají na podobnou misi a hodlají se mnohem lépe zabezpečit. Nám se Rusáci nedovolají. – Babiš chce místo Šmardy někoho jiného. ČSSD nikoho jiného než Šmardu nedá. Přichází Poche 2: Elektrické Boogaloo. – Už i velkým a seriózním bankám a firmám u nás došlo, že v tomhle vedru se dress code udržet nedá. Buď to anebo to vyšlo levněji než všichni zaměstnanci s úžehem. – Zákazník v Paříži zastřelil číšníka, protože mu trvalo moc dlouho, než donesl jídlo. Divoký Západ se posunul! Teď je to Divoká Západní Evropa. (JL)

Úterý: Německý zábavný park zrušil atrakci Orlí let, jejíž tvar připomínal dva hákové kříže. Provozovatel parku ji plánuje znovu zprovoznit po menších úpravách. A na čem budou neonacisté tedy jezdit? – Co by to bylo za týden, kdyby Trump nevyvolal poprask. Na sociálních sítích prohlásil, že v Grónsku žádný Trump Tower nepostaví. To je sice hezké, ale s Grónskem to nebude tak snadné jako s Aljaškou. Dánové nejsou Rusové. – Chorvatsko odvolalo diplomatku Madjarevičovoiu. V Berlíně prosazovala ideu „bílé Evropy“ a upozorňovala na uprchlíky, kteří chtějí islamizovat Evropu. Vypadá to, že i Chorvatsko má své SPD. – Ministryně spravedlnosti Benešová opět perlí. To, že žijeme ve zvláštní době, to víme všichni. Ale to, že jeden den můžeme být trestně stíháni a druhý ne, to je mi ale novinka dne. (MoK)

Středa: Česká pošta se brání nařčení Andreje Babiše, že je mrtvá. Tak tak, mezi smrtí a kómatem je zásadní rozdíl. – ČSSD představila nového kandidáta na ministra kultury: starého dobrého Lubomíra Zaorálka. My jsme za to rádi, jakýkoli zdroj levných, mizerných vtípků se jménem se vždy hodí. – USA řeší narůstající počet případů plicních komplikací, za které potenciálně mohou elektronické cigarety. Opět se potvrzuje, že pokud je v životě něco fajn, tak je to buďto nezdravé, nemravné, nedostupné a nebo to jde na tloušťku. – Donald Trump odvolal návštěvu Dánska poté, co mu odmítli prodat Grónsko. A celá země plakala unisono. Štěstím. (MrK)

Čtvrtek: Armáda v rámci modernizace nakoupí nové víceúčelové vrtulníky Viper a Venom. Pokud nejsou součástí výbavy repráky s nahrávkou Jízdy valkýr od Wagnera, tak nezájem. – Policejní ředitel Jan Švejdar se sešel s čínským velvyslancem kvůli bezpečnosti čísnkých turistů. Jéje, ona se zase plánuje nějaká demoška, že nám sem chtějí poslat své turisty? – Donald Trump prohlásil, že žádný jiný americký prezident neudělal pro Izrael tolik, co on. Má recht, oproti Trumpově politice vypadá každé izraelské rozhodnutí jako záblesk geniality. – Němci preventivně objednávají zásoby jódových tablet v případě jaderné nehody. Nebojte, oni třeba Rusové to naše stavět nebudou. (MrK)

Pátek: Vedení ČSSD si odhlasovalo setrvání ve vládě. ANO, bude Stockholmský syndrom. – Po intenzivním jednání ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) vytáhla z ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) pro svůj resort o šest miliard víc. Cool, ale příště chceme jednání v boxerském ringu a přímý přenos, ať to má úroveň. Jen to nedávejte O2. – V reakci na americké testovací odpálení rakety nařídil Vladimír Putin adekvátní odpověď. Nestačil by vztyčený ukazovák a důsledné „Ty ty ty“? – Čím dál více Američanům se nelíbí způsob, jakým Donald Trump vykonává funkci prezidenta. Hele, co si budem, ve své kampani to avizoval dostatečně zřetelně, nemají se na co vymlouvat. (MrK)

Víkend: Dosáhnout závazku na vyhrazení dvou procent HDP na obranu je pro Česko do roku 2024 zatím nereálné. Snad je tedy dobře, že půlka velmocí netuší, kde se nacházíme na mapě. – Předseda poslaneckého klubu ČSSD Jan Chvojka uvedl, že strana pravděpodobně podpoří návrh státního rozpočtu. Kurnik, Andrejko jim tam u hlavy musí držet fakt něco vysoké ráže. – Za vraždu Gruzínce v Berlíně potenciálně mohly ruské tajné služby. Anebo taky ne. To se dozvíte na konci pořadu. Věřte, nevěřte. – Britský premiér Boris Johnson řekl, že nyní je brexit s dohodou pravděpodobnější. Tahle taškařice pravděpodobně skončí později, než Ulice. (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*