Nejnovější

Přehled týdne 6.5 – 12.5.2019

Pondělí: Princ Harry a jeho manželka Meghan mají dítě. Nikoho to nezajímá. – Noční vlci přijeli do Prahy, aby uctili památku sovětských vojáků. Přivítali je demonstranti za EU, USA a NATO a taky jejich starý kamarád Jaroslav Foldyna. Mír mezi bratrskými státy je fajn. – Twitter Donalda Trumpa, dosud akorát vysmívaný obraz prezidentovy letory, se stává ekonomickou zbraní. Kvůli jeho tweetům padají čínské akcie, čímž dost podstatně ničí šance na obchod mezi Pekingem a Washingtonem. Ten se bude ale naparovat, až to zjistí. – Venezuelský vzdoroprezident Juan Guaidó nevyloučil, že by byl ochoten pozvat do Venezuely americkou vojenskou intervenci. Hej, tohle už jsem někde viděl. – Brunejský sultán
Hassanal Bolkiah slibuje, že nový zákon umožňující Bruneji popravovat homosexuály, nebude uplatňován. Ale pořád tam ten zákon je. Nějaké sliby na tom nic nezmění. (JL)

Úterý: Budoucí slovenská prezidentka Čaputová byla zvolena jako Evropská osobnost roku. Náš prezident oproti tomu ujišťuje, že není ruský agent. Tak, který idiot by si tohle myslel? – V ruské vesnici měli brigádníci za úkol uklízet lidské kosti ze starého masového hrobu. Tomu se říká pořádný jarní úklid. – Nový ukrajinský prezident plánuje osídlit východ Ukrajiny židovskými imigranty. Holt, kam Ukrajinec nemůže, tam nastrčí Žida. – Erdogan prosadil zrušení výsledků voleb v Istanbulu. Tak třeba mu to už konečně vyjde, a pokud ne, zkusit to může zas. Jako by mu v tom někdo mohl zabránit. (MoK)

Středa: Íránský prezident Hasan Rúhání oznámil, že jeho země zastavuje plnění některých závazků z jaderné dohody z roku 2015. Země si plánuje nechávat přebytek obohaceného uranu a dále pokračovat v jeho obohacování, pokud nebudou v nejbližší době dojednány podmínky nové smlouvy. Rúhánímu se ale nejspíš nepovede provokovat tak dobře, jako se to vede „Atomovému klukovi“ z KLDR. – Česko oslavilo konec druhé světové války tak jako každý rok. Zeman udílel generálské hodnosti jen těm, kdo neodporuje jemu, nebo jeho názorům. Klasika. – Ukrajina hodlá odepřít vydávání důchodů a sociálních dávek každému, kdo získá ruské občanství. Také pasy, které byly vydány v některém z ruských výdejových center hodlá zneplatnit, včetně cest mimo Ukrajinu. Za války lidé utíkali před špatným. Dneska je to ale jiné, dneska utíkají do ještě větších sra… (VK)

Čtvrtek: Ruský velvyslanec kritizoval, že se v mnoha evropských zemí pokouší zkreslit dějiny. Podle něj se zamlčuje role SSSR při osvobozování Evropy. Ještě, že máme našeho prezidenta, který zachovává historickou pravdu. – Babiš prohlásil, že ochrana klimatu nesmí být na úkor průmyslu. Průmysl nade vše. Těch pár zplodin navíc nikoho nezabije. – Trump vyzval Írán k jednání o jaderném programu, na oplátku nabídl hospodářskou pomoc. Pokud to prezident myslí vážně, asi bude muset odložit stavbu zdi na později. – Papež vydal dekret proti sexuálnímu zneužívání. Snaha se cení, ale otázka je, jak se to bude dodržovat v praxi. (MrK)

Pátek: ANO a ČSSD s podporou KSČM prosadili povinné e-neschopenky od ledna 2020. Pořád jsme ale v Česku, takže se pojďme vsadit: Kdo to zneužije jako první? – Ostravské obvody přestanou v rámci boje proti suchu sekat na určených místech trávu. Hezký, do té doby, než si nějaký vykuk začne stěžovat na klíšťata. – Slovenští poslanci prolomili veto Andreje Kisky, zákaz zpívání cizí hymny tak platí. Nevadí, tak si místo toho svorně zanotujem Záviše. – Britští liberálové jdou do eurovoleb se sloganem „Do hajzlu s brexitem“. Vskutku teskno mi je sledovati, jak gentlemani z Anglie kromě důstojnosti i svůj pověstný vkus. (MrK)

Víkend: Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) prohlásil, že mnohokrát zmiňovaní syrští sirotci v Řecku se ještě nenašli. Dámy a pánové, takzvaný Schrödingerův sirotek. – Čeští hokejisté za sebou mají dobrý start na mistrovství světa. Ha, teď jsme to zakřikli a po skupinách jedeme domů! Kyš kyš! – Odvolanému řediteli Národní galerie Jiřímu Fajtovi bylo nabídnuto místo finančního ředitele. Po odvolání kvůli pochybné zakázce je to dost neohrabaný pokus mu zavřít hubu. – V bavorském Pasově se v penzionu našli tři lidé zavraždění kuší. Fakt skvělí, někdo se rozhodl zkazit všem ještě LARPy. – USA přesouvají k Íránu protiraketové systémy a výsadkovou loď kvůli neupřesněné hrozbě. Copak, Donald zjistil, že došla ropa? (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 13.5.2019 v 11:56 | Odpovědět

    “Vskutku teskno mi je sledovati, jak gentlemani z Anglie kromě důstojnosti i svůj pověstný vkus.” Nechybi tam nejake sloveso?

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*