Nejnovější

Přehled týdne 5.–11. 6. 2017

Pondělí: Milouš Zeman opět na cestách. Tentokrát vyrazil do dalekého Vietnamu. Tuto cestu si koneckonců možná mohl i odpustit. Po všech možných eskapádách se ukázalo, že hradní kancelář má schopnost imitovat Saigon docela dobře. –  Ústavní soud potvrdil nakladateli podmínku za vydání knihy Recepty z konopí. A přesně takovéto věci je třeba trestat ze všeho nejvíc. –  Ostravští „Chachaří“ vybízejí své členy a příznivce o přispění finanční částky na nenadálé právní výdaje. Tomu se říká rozumně uložená měna. –  Zatímco slovenský prezident Andrej Kiska navrhnul společné ocenění Jozefa Gabčíka a Jana Kubiše, Pražský hrad měl jeho návrh odmítnout. Česká státní příslušnost prostě občas není zrovna výhra. (MS)

Úterý: Propad ČSSD k deseti procentům podle volebních průzkumů je podle špiček strany špatná zpráva, ale prý se do voleb zmátoří. Obávám se ale, že místo politického Fénixe nás čeká připálená krůta. – V ČR je dle evropských statistik nejrozšířenější drogou marihuana, zkušenost s ní měl téměř každý pátý dospělý. To by vysvětlovalo to množství rakoviny tlustého střeva, hulihlad je sviňa. – Poslanec TOP 09 Rom Kostřica chce protikuřácký zákon rozšířit o zákaz kouření v autech s dětmi. Pedofilové mají se svými dodávkami útrum! – Hnutí Úsvit opouští čím dál více členů, vadí jim spojování strany s extremisty, zejména s Národní demokracií. Adam B. Bartoš teď chudák osamělý pláče v koutě a objímá plyšového esesáčka. – Britové po teroristickém útoku oslavují jako hrdinu Roye Larnera, který se útočníkům sám postavil jen se svými pěstmi. S osmi bodnými ranami vydržel na nohou až do konce, dokud policie teroristy nezastřelila. Uzřete sílu fanouškovství a pěti piv! – V afghánském Kábulu zemřelo více než 150 lidí, teroristé ukryli bombu do fekálního vozu. Situace čím dál víc na hovno. –  Moskevská policie zatkla desetiletého chlapce, podle všeho za hlasité recitování Hamleta. Zřejmě nerecitoval ruskou verzi: Bljať, či nebljať. (MK)

Středa: Kvóty neplní prakticky nikdo, říká Chovanec. Pokutě se chce tvrdě bránit. „Ale mami, ve třídě nechcou kvóty žádní kluci!” – Deset tisíc vojáků navíc a každý ať zná policejního důstojníka, sní Babiš. Andrejovi došly nápady, tak se pokouší svést na vlně populistických blábolů Jiřího Čunka? – Režiser Moore spustil TrumpiLeaks, web na vynášení informací na Donalda Trumpa. Bowling For Trump, v amerických kinech 4. července 2017. – Lidská práva mě v boji s terorem nezastaví, říká před volbami Mayová. Ale Orwell to myslel naopak, Terezko! – Za katarskou krizí stojí ruští hackeři, šířili fake news, tvrdí Američané. „Myslíme si, že světové volby by měly být transparentnější. Měli bychom vědět, jaké kandidáty ruští hackeři kroužkují už na obecní úrovni.” – Volební program SPD 2017. – Odposlechy v kauze Rath lze použít jako důkaz, rozhodl Nejvyšší soud. To je ta 5 let stará kauza, jak v Praze načapali nějakýho doktora se sedmi litry krabičáku, ne? (LM)

Čtvrtek: Sobotkovi se rozpadá manželství, ztrácí podporu ve straně a preferenční hlasy ČSSD jsou mizivé. Oproti tomu Babiš bude mít svatbu, jeho hnutí za ním dále stojí a preferenční hlasy má na rozdávání. Bohouši, ty jsi v minulém životě musel udělat něco sakra špatného. – Sestřičky už nebudou potřebovat bakalářský titul. A kdo jim teď vrátí ty tři promarněné roky života? – Trump se omluvil Zemanovi za posunutí jejich setkání. Při zdravotním stavu našeho prezidenta je poměrně troufalé posouvat něco pro něj tak emočního a citlivého. Trump je fakt necita.. – Ukrajinská priorita č. 1: Vstup do NATO. Podmínka pro přijetí: Absence vnitřních konfliktů. Rusko: Nas mnogo na Ukrajině. – Do Vietnamu bez víza? Možná již brzy! Zemanovi určitě chutnaly jarní závitky, tak místo rušení programu konečně vyjednával. Prostě ví, jaké má Česko priority. (JŽ)

Pátek: Theresa Mayová nezískala ve volbách nadpoloviční většinu hlasů. Podle britských médií je jedním z důvodů i špatná volební kampaň konzervativní strany. To u nás nehrozí, tady je to jedná skvělá kampaň za druhou. Od tenisek přes klip „Síla, kterou má smysl volit“ až po video „Můj poslední den na ministerstvu financí“. Nebo to kampaň není? – Dominika Myslivcová zveřejnila fotografii s Jiřím Kajínkem, oba na sobě mají růžové oblečení Adidas. V loňských krajských volbách kandidovala Dominika za hnutí Úsvit a zpívala proti uprchlíkům, politika neklapla a tak se musí zviditelnit jinak. Jo a na charitu samozřejmě přispívá taky, draží Kajínkovo zelené tílko. – Někteří lidé na sociálních sítích stále nepochopili, že zákaz kouření je již platný a jejich věčné dohadování se nepřinese žádnou změnu. – Vědci zjistili, že psi mají schopnost rozeznat, co je a není spravedlivé. Čeká nás revoluce v soudnictví? (VŽ)

Sobota: Čtrnáctiletí milenci ubodali matku a sestru, pak si pustili upíří romanci. Pustili si Stmívání. Neodpustitelné. – Střechu domu v Senovážné opustili poslední squateři. Ostatní policie vyvedla. Nemáš na hypotéku v Praze? Zaber si okolní dům. – Clarksonův parťák málem uhořel při děsivé nehodě elektrosupersportu. Něco jako případ Kruliš, ale britský. – Kandidátku ČSSD v Praze povede Dolínek. V politice končím, reagoval Ludvík. Celá naše redakce přeje ČSSD krásný volební výsledek v podobě 8 procentních bodů. – V Lidicích si lidé připomněli 75 let od vyhlazení obce nacisty. Nacisté tak dlouho hladili a hladili, až vyhladili. Smutný příběh. (AB)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*