Nejnovější

Přehled týdne 15.–21. 5. 2017

Pondělí: Sobotka odmítl návrh na jmenování Aleny Schillerové na post ministryně financí. Konkrétně kvůli možné spojitosti s Andrejem Babišem. Tolik prozíravosti najednou. – V Mexiku zastřelili uznávaného novináře Javiera Valdeze. Ano, potvrzuje se, že i s takzvanou „žumpou“ mají někteří potřebu špinit si ruce. – Pákistánec našel zálibu ve strkání prstů do zásuvky a bez 220 voltů si nedovede představit den. Inu, každý máme svoje. Ostatně Bohouš Sobotka se šťourá v takové zásuvce už asi 14 dní. A žije. – Na Sokolovsku přepadl ženu s taškami muž v masce klauna. Statistiky mapující výskyt šašků v České republice ukazují, že by je nejspíš nepokrylo ani jedno velké šapitó. (MS)

Úterý: ČSSD uvažuje o představení vlastního prezidentského kandidáta, podle Sobotkových slov se zatím neukázal žádný levicový kandidát. Zkoušeli už volat Bobošíkové? Ta by to třeba zkusila. – Ministerstvo financí plánuje zvýšit spolkům minimální hranici pro zavedení elektronické evidence tržeb z původních 175 tisíc na 300 tisíc ročně. On Andrejko asi fakt nevěděl, kolik druhů podnikání tu máme. – Starší generace nemá ochotu Youtubery pochopit, říká sociolog Martin Buchtík. U některých produktů české YouTube scény je to rozumné řešení. – Britský ministr zahraničí Boris Johnson prohlásil, že za brexit by měla EU platit Británii, ne naopak. Dámy a pánové, světový diplomat. – Donald Trump údajně sdělil utajované informace Sergeji Lavrovovi. Otázky a obviňování pak odmítal s tím, že má právo dělit se o informace. Vysvětlili mu už, že je rozdíl mezi utajenými vojenskými informacemi a Twitterem? – Hackeři se údajně zmocnili kopie pátého dílu Pirátů z Karibiku a vyžadují po studiu výkupné, jinak film dají zdarma k dispozici na internet. Soudě podle trailerů tím hackeři poskytli víc pirátství než film samotný. Yarr harr. (MK)

Středa: Zemana museli na focení přivézt, státníci čekali. Roosevelt z vozíku vyhrál válku, říká mluvčí. Do háje se zdravotnickou inkluzí! – Peníze jsou kontaminované, oznámil na poště “policista”. Pokladní myla mince, on zmizel s bankovkami. Na další díl One Man Show Kazmy Kazmitche si musíte počkat další půlrok. – Největší vynález od Apple? Firma si nechala patentovat krabici na křupavou pizzu. Krabice s nakousnutým jablkem se bude prodávat za 5 dolarů a tvrzeným plastem aspoň zaplníme prázdné skládky. Hooray! – Lidé znovu protestovali proti Zemanovi a Babišovi, průvod došel až na Hrad. Miloš před demonstranty utekl do Číny. – V Česku vznikl unikátní obojživelný minibus. Fantomas si už brousí zuby na další filmový díl, tentokrát v Čechách a s novým vozítkem. Citroen ostrouhal. (LM)

Čtvrtek: Andrej se chce opět sejít se Milošem. Že by osobní pozvání na koncert kapely Kryštof na Čapím hnízdě? – Andrej před svým odchodem ještě předloží návrh státního rozpočtu. Ten je ale pilný! – Špatná zpráva: V New Yorku vjelo auto do lidí. Dobrá zpráva: Nejedná se o útok zradikalizovaného islamisty, ale mariňáka pod vlivem drog. – Sundávejte vlaječky z aut a zrcátek, Češi na Mistrovství světa v hokeji končí, porazil je tým Zeman. – Facebook musí zaplatit pokutu tři miliardy za nesprávné a zavádějící informace k jejímu vyšetřování převzetí aplikace pro zasílání zpráv přes WhatsApp. To může dát Mark ze svého, ne? (JŽ)

Pátek: Žákyně osmé třídy se stala miliontou návštěvníci elektrárny Dlouhé Stráně. Jako dárek dostala tablet. Očekává se nárůst návštěvníků, kteří budou zkoušet, jestli náhodou taky něco nedostanou zdarma. – Růžový tank na brněnském náměstí byl zakryt plachtou s nápisem Slušní lidé. Je to prý výsměch hrdinným osvoboditelům a odbojářům. Že ale růžový tank není o nic měkčí než ten klasický, zjistil mladík, který si vylezl na tank, vyfotil selfie, spadl dolů a rozbil si hlavu. – U letošních maturit se studenti zhoršili v českém jazyce. Je to hrůza, s mládeží to jde z kopce. A navíc vůbec nečtou. Můžou za to jistě ty internety. – Tomáš Klus a jeho kapela nebude hrát na koncertech a festivalech, které jsou financovány Agrofertem. Zato kapela Kryštof se s tím vůbec nepáře. Na facebooku se brání nenávistným komentářům a obhajuje postoje Andreje Babiše. – Mexiko je jedním z nejnebezpečnějších míst pro novináře na světě. Na kolikátém místě je vlastně Česko? (VŽ)

Sobota: Babiš by mi měl děkovat, že jsem odmítl Schillerovou, vzkázal Sobotka. Kádrujeme příbuzné, nepěkná věc. – Kajínek může být už brzy volný, Mynář odvezl milost do Lán. Novináři okupují prostor před věznicí a mají už připravené otázky: Jaký to je pocit vraždit? Půjdete do politiky? Není lepší trávit léto v příjemném chládku? – Kovy: Youtuber je pro firmy zlatý důl. Týdně mám 15 nabídek na reklamu. Dnes vám představím tyto unikátní japonské nože, které se vyrábějí na úpatí hory Fudži. Pro vás za jedinečných 9999 Kč. – Aktivisté přetírali známý růžový tank na zeleno, policie tři z nich zadržela. Jaký je rozdíl mezi aktivistou a vandalem? V redakci tápeme. (AB)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*