Nejnovější

Houpací Osel mění šéfredaktora, Krupčíka střídá Mikel

Redaktoři Houpacího Osla. Zleva: Klose, Krupčík, Zemanová, Mikel, Pika.

Jsou to dva roky od oficiálního spuštění Houpacího Osla. Právě 10. prosince oslavil studentský časopis dvouleté výročí. Iniciativa zhmotňující mladistvou nerozvážnost a odhodlanost dala vzniknout řadě kontroverzních textů. Redakce také uspořádala úspěšnou crowdfundingovou kampaň, vydala tištěnou verzi, zúčastnila se soutěže Křišťálová Lupa a oslovuje další čtenáře. Po dvou letech časopis mění šéfredaktora, Ondřeje Krupčíka střídá Jakub Mikel. Jeho zástupcem se stane Tomáš Pika.

Proč změna? Proč nyní?

Ondřej Krupčík: Po dvou letech je ta nejlepší chvíle. Vydávám se na zahraniční studijní pobyt a vidím před sebou nové osobní výzvy. Houpací Osel zároveň funguje lépe a je skutečnější než dřív. Mám velkou radost, když ho v současném stavu a právě nyní mohu předat mladšímu a novinářsky dravějšímu Jakubu Miklovi.

Jakub Mikel: Přirozený výběr. Očůral jsem více rohů než ostatní. Tomáš Pika chvíli močil, nyní již močí opodál. Bude taková má pravá ruka. Při psaní a tvorbě obsahu, vy zvrácená zvěři.

Je to definitivní rozloučení Ondřeje Krupčíka, onoho času zakladatele, s Houpacím Oslem?

Ondřej Krupčík

Ondřej Krupčík: Je to rozloučení s šéfredaktorováním. Svoji úlohu jsem splnil a mám z toho dobrý pocit. Jakub Mikel, podle mého nejlepšího svědomí, nyní zastane šéfredaktorský post lépe. Ačkoli se na určitou dobu odmlčím, s Houpacím Oslem jako takovým se neloučím. Je ještě několik, víceméně neviditelných, úkolů, které dokončím. V každém případě je pro mě současnost přelomová v osobním i studijním životě. Jsem v pátém ročníku jednooborové psychologie, ve třetím ročníku dvouoborové žurnalistiky společně s aplikovanou ekonomií. Po jistém odhlédnutí věnuji svůj zájem zejména studiu užších zákoutí lidských duší, která mě fascinují snad ještě více než kdy dříve…

Co považujete za největší úspěch časopisu? Máte po dvou letech co oslavit?

Ondřej Krupčík: Existence jistě není ctnost. Přesto pokládám skutečnost, že Houpací Osel není kvartální záležitost za úspěch. Ačkoli se v redakci vystřídalo už mnoho lidí, funguje zcela kontinuálně. U studentských iniciativ to vždy nemusí být samozřejmost. Často jsou prací jednoho člověka nebo užší skupiny, jejichž vize nemusí být dostatečně čitelná a přitažlivá pro ty, kteří by na ni mohli navazovat. Nově vznikajících spolků je na univerzitě tolik, že už je vedení univerzity „nemá kam dávat“. Houpací Osel není jen aspirace na novinařinu, je to doufám výsledek mezilidské práce. U vzniku stáli psychologové.

Jakub Mikel: Že máme několik věrných čtenářů. Například Jan Honza, který nám často komentoval práci, se na čas ztratil, což kolektiv zasáhlo. Naštěstí se zase objevil. Takže kolektiv se vrátil do běžné letargie.

Co je největší neúspěch?

Jakub Mikel: Myslím, že pro mě osobně to je fakt, že po některých článcích ještě stále nemám profil na White Media. Ale stále doufám.

Ondřej Krupčík: Souhlasím s profilem na White Media. Také to, že jsem doposud nepřečetl všechny články.

Jaké plány s časopisem máte?

Jakub Mikel

Jakub Mikel: Rozhodně chceme dobýt Polsko. Je to taková tradice, pokud chcete zakládat Říši nebo úspěšný časopis či web. Každopádně bychom rádi udrželi stav, který máme několik posledních týdnů, tedy publikovat alespoň čtyři články týdně. Rádi bychom pokračovali v mixu odlehčených a vtipných článků s těmi, ve kterých můžeme dát průchod našemu novinářskému egu. Pochopitelně, na Novinářské křepelky už můžete začít vypisovat jména z redakce. Naším hlavním cílem zůstává snaha přinášet co nejvíce neomarxismu do společnosti, protože dokud homosexuálové nekradou děti na ulici za BÍLÉHO dne, tak se nám moc dobře nespí.

Jak to, Jakube, děláte, že jste tak dobrý?

Jakub Mikel: Má dokonalost má více rovin. Kromě toho, že jsem krásnější než Adonis po použití krému od Garnier, tak také patřím obecně mezi velmi inteligentní jedince, a navíc pohrdám ostentativně Svobodnými, což jim způsobuje skvrny na jejich bílých košilích. Pánové, kdo z vás to má?

Ondřej Krupčík: V širokém poli uchazečů nás při výběrovém řízení uhranul právě Jakub.

Máte oba nějaké přání do budoucna?

Jakub Mikel: Aby si nás pan Kalousek odblokoval na Twitteru a pan Feri si nás pro změnu zablokoval. Jo a taky bych chtěl do DVTV. Umím číst z čajových lístků minulost a nebojím se bojovat s politickou korektností. Takže asi to.

Ondřej Krupčík: Jakubovi a redakci přeju ostré pero a plný kalamář. Jak je využijí, je na nich.

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*