Nejnovější

Přehled týdne 14.–20. 3. 2016

Pondělí: Putin nařídil stažení ruských sil ze Sýrie. Svůj úkol už splnily, řekl. Odsun má začít v příštích dnech. Podle agentury TASS to šéf Kremlu řekl při setkání s ministry. – Důvěra Čechů v EU je na minimu, ukázal průzkum. Evropská unie a evropský parlament mají z dlouhodobého pohledu podle agentury STEM mezi Čechy nejnižší podporu. Věří jim jen 29 a 24 procent domácí veřejnosti. Klesá také důvěra v Organizaci spojených národů, věří jí 55 procent občanů. Důvěryhodnost Severoatlantické aliance je poměrně stabilní. (OK)

Úterý: Homosexuálové budou moct adoptovat dítě partnera, navrhuje novela. Konec křesťanské civilizace za 3…2…1 – Kim hrozí jaderným pokusem. Jih mu vzkazuje, že je na dobré cestě k sebezničení. Kim jim vzkazuje, že je všechny spapá. – Podle Zaorálka nás migranty zásobuje Rusko. Podle Zemana je Zaorálek nula a lže. Tedy, Zeman to neřekl, ale vzhledem k vzrůstající drzosti jeho mluvky Ovčáčka dáváme takovému prohlášení rok, maximálně dva. – Rusové se stahují ze Sýrie, Putin vyhrál. Díval jsem se na mapu, ISIS tam pořád je. Po Pyrrhově vítězství máme další pojem, Putinovo vítězství. – A teď něco z civilizace. Slovenský nacionalista a po všech směrech fajn chlap, Marián Kotleba vyrazil do divadla. Jenže se mu představení nelíbilo, údajně hanobilo slovanský nádor…teda národ. Takže ho co? Zakázal!!!!§§§§ (JM)

Středa: Nobelovka za mír. Tuhle cenu by rádi viděli radní tureckého města Kilis, které leží u hranice se Sýrií a ve kterém v současné době žije více Syřanů než domorodých obyvatel. Jestli to klapne, mohl by teoreticky otočit i Konvička. Prý se dávají za Nobelovy ceny celkem slušné peníze. – Přesuneme se teď do našich luhů a hájů. Během posledních dní nám z politického propadliště dějin vylézají kdejací lidé. Znovu se na scéně objevil třeba pan Sládek. O tom však mluvit nebudeme. Tentokrát jde o šéfa Národní demokracie Adama B. Bartoše. Ten je souzený pro svůj výrok o tom, že židovská otázka dosud nebyla uspokojivě vyřešena. Pan Bartoš je vlastně nešťastný člověk, měl žít úplně v jiné době. Ideálně tak 30. léta ve Výmarské republice, potažmo Říši… – Zeman přijal pozvání na Babišovo Čapí hnízdo. Vlastně počkat! Ono není jeho, patří pouze do holdingu. Tak a teď aby se v tom čert vyznal… (ToP)

Čtvrtek: Konva se odkopal a přiznal, že Vít Bárta pomáhá Úsvitu a BPI s volbami. Ještě nedávno přitom tvrdil, že s Bártou si jen hladí kravaty a čtou básničky. Úsvit není Bárty, to bude někoho z holdingu. Se nám tu rozrůstá taková zlá, nepěkná věc. – Na Instagramu vznikla stránka, která přináší fotky největších sexoušů z řad migrantů mířících do Evropy. Holky z neziskovek se rozplývají, komplexy kluků z BPI se prohlubují. – “To má být ve vládě bezdomovec?” zlobí se Babiš na ČSSD. Chudák Andrej, pořád mu někdo předhazuje ty miliardy, co má. (JM)

Pátek: Bývalý krajský šéf sociálních demokratů a spojenec Jiřího Paroubka Petr Benda zvažuje spolupráci s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti. Prý má rád pořádek. Aby ho ten jejich Ordnung ještě nepřekvapil. – Analýza NATO chválící ruské údery v Sýrii zřejmě vůbec neexistovala. No bodejť, na kobercovém bombardování není co chválit. Ach ty Aeronety… – Vladimír míří na Krym, aby oslavil jeho anexi ruskými vojáky, kteří ruskými vojáky nejdřív nebyli, potom zase chvilku byli, potom zase nebyli a nakonec zase byli. Taky se v tom ztrácíte? A teď zkuste diskuze na Parlamentních listech… – Ukrajinský velvyslanec v Česku rezignoval, nikdo o tom však nevěděl. Asi silný introvert. – A jelikož se má končit pozitivně, přidáme ještě jednu zprávu. Světe div se a jásej. Goťák porazil rakovinu a vrací se do života! Chce to nějaký pořádný comeback. (ToP)

Sobota: Dokument, který měl představovat rozpis vědních a výzkumných oblastí, které by mohly čerpat dotace EU, stále ještě není hotov. Česko tak může přijít až o 76,5 miliard z dotací. Páni, 76,5 miliard, jen na vědu. Stále chceme opustit EU? – Andrej Babiš stále stojí za tím, že kauza kolem Čapího hnízda je vykonstruovaná a že podle svých oponentů chybou v systému. Tady někdo moc koukal na Matrix. – EU uzavřela dohodu s Tureckem o uzavření “migrantské cesty” a usměrnění toku uprchlíků do Evropy. Samozřejmě, je to skvělá dohoda, ze které nejvíc vytěží Turecko, pro Evropu je nevýhodná… ale co, zatleskejme si. – V Demokratické republice Kongo se několik politických vězňů dalo na hladovku poté, co byli drženi rok ve vazbě bez soudu. Ovšem držet hladovku v Africe není moc hlasitá forma protestu. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*