Nejnovější

Přehled týdne 30. 11. – 6. 12. 15

Pondělí: Začala Klimatická konference v Paříži. Jde o nejdůležitější akci široko daleko, přítomni jsou vrcholní představitelé států, ekonomické sféry, významní vědci ale také zástupci neziskových organizací, aktivisté a další kavárníci z celého světa. Tání ledovců v ČR nechceme, podle Obamy jsme poslední generace, která to může zvrátit. – Česko pošle do Turecka 800 milionů korun, aby zbrzdilo příliv uprchlíků. Další neziskovka má žně, děti z IVČRN zas budou o hladu. – Sobotku přiměli k útoku na Zemana jeho poradci, prohlásil Ovčáček. Premiér kritizoval prezidenta za to, že během oslav svátku 17. listopadu stál na Albertově společně s extremisty. Mluvčí největšího domácího drakobijce konstatoval: „Poradcům pana premiéra se podařilo dosáhnout to, co dlouhodobě chtěli. Jako představitel suverénní země by jim neměl tolik podléhat.“ A kdyby vám, pane premiére, řekli, ať vyskočíte z okna, taky byste skočil? – Do Česka míří největší zásilka zubrů v historii. Z Polska dojedou až k nám a v Milovicích budou smícháni s divokými koňmi a pratury. Osel všem zubrům přeje dlouhý život. (OK)

Úterý: Prostitutky v Řecku kvůli trvající krizi zlevňují. Vyloučit Řecko z eurozóny by byla velká chyba. Přeci jen jsou v Oslovi studenti, kteří musí na sex pečlivě šetřit… – Do sněmovny míří zákon “Můj dům – můj hrad”. Znamenal by, že můžete zastřelit cigána na předzahrádce a nikdo vás za to nezavře. Stejně ten čmoud chtěl krást. – Opilá řidička nabourala zaparkované auto. Vždyť úplně stačilo napsat řidička. – Armáda chtěla za pětistovku prodat psího hrdinu. Vzedmula se však vlna odporu vedená dvojicí Srstka a Kubišová. Pes byl nakonec vykastrován a utracen, což uspokojilo obě strany sporu. – Předešlá informace nebyla tak úplně pravda, ale koho na internetu zajímá pravda. – Němci pošlou proti IS vojáky. Dobrá strategie. Náckové z Pegidy se vyřádí při střílení do muslimáků a…no, to je asi všechno. (JM)

Středa: Předseda Evropské rady Donald Tusk se rozhodl pochlapit a místo jeho běžně nic neříkajících výroků přišel s projevem, ve kterém velmi cíleně zkritizoval evropskou politiku kvót. Média spekulují, co může za tak výraznou změnu jeho rétoriky – ještě donedávna byl přece velkým obdivovatelem paní Angely Merkelové. Naše první zdroje odkazují na počínající příznaky schizofrenie v kombinaci s nepříliš vhodnou medikací. – Novodobý ruský car, Vladimír Putin, poslal na rusko-ukrajinský Krym první elektrický proud hlásící se svou národností právě Rusku. Sice ho zatím není moc, ale do budoucna bylo vyhlášeno heslo: „Ruský proud do každé domácnosti!“ Rusko je prostě země netušených možností. (ToP)

Čtvrtek: Pár na večírku v Kalifornii zastřelil 14 lidí. Když se u nás chlapi poperou… – Šéf hradní vojenské kanceláře přišel o prověrku. Mohli ty prověrky rovnou zrušit, ne? Stejně na to každý… – Putin promluvil o stavu Ruska. Vyhrožoval Turecku, velel k boji s terorismem a nakonec vlastně zapomněl stav Ruska zmínit. Ale každý ví, že je to ráj na zemi, takže cajk. – Soud uznal Oskara Pistoria vinným z vraždy přítelkyně. Pravda člověka nakonec vždycky doběhne. – Do kin půjde Vánoční Kameňák. Jako filmový kritik bych pracovat nechtěl, protože u podobných filmů mám chuť si bodat vidličkou do oka a zpívat u toho Beránku náš. – Ženy mohou bojovat i v elitních jednotkách americké armády, rozhodl soud. Třeba v polní kuchyni. (JM)

Pátek: Rusko ovládla po sestřelení bombardéru protiturecká hysterie. Státní duma zvažuje zakázat prodej tureckých sladkostí z obavy před otravou, Krym se zbaví jeho turecké ulice, v ruských týmech nebudou smět hrát turečtí hráči a tak dále. Jak to vyřeší ti, kteří stále používají turecký záchod? Zjišťujeme. – Milouš Ransdorfů je takovou naší zahraniční celebritou. Zatímco od roku 2005 pravidelně sráží na přechodech mladé dívky, tentokrát se mu povedl kousek vskutku husarský. Chtěl si vybrat 350 milionů euro z banky, ve které neměl založený účet. Aby toho nebylo málo, použil k tomu falešné doklady. Zřejmě doufal, že když se nezadaří, ochrání ho jeho europoslanecká imunita. My mu říkali, že to takhle nefunguje… – Jiří Ovčáček zkritizoval adventní výzvu, kterou ve čtvrtek zveřejnilo Kolegium Paměti národa a která varuje před zneužitím obav z uprchlické krize. Údajně společnost nespojuje, nýbrž naopak rozděluje – a to je prý chyba. O tom, že pan Ovčáček žije ve vlastním vesmíru, víme dlouho. Nedivíme se tudíž tomu, že nevidí tento problém také u osoby jeho milostpána, Miloše Zemana. Co takhle návrh – Kolegium stáhne svou výzvu a Zeman se stáhne z Hradu. To zní fér, ne? (ToP)

Sobota: Hradní stráž už se pilně připravuje na další pokus o vyvěšení červených trenýrek. Nácvik krizových schopností chtějí vylepšit o nákup střeleckého simulátoru, kde si budou moci vyzkoušet nejrůznější situace v 3D prostoru Pražského hradu a zámku Lány. Za 12 milionů. Kluky už asi omrzely LAN párty Counter Striku. – V Paříži pokračuje Klimatická konference OSN, kde se řeší nahrazení Kjótského protokolu novou světovou dohodou o snižování procenta skleníkových plynů. Dosavadní dohody mají 48 stran. Václav Klaus se už určitě nemůže dočkat podtrhávání. – V Kaspickém moři hoří ázerbájdžánská ropná plošina. Někde ropa hoří, tu od IS bombardují, ruská nám nevoní, na alternativní energie stát přispívá málo, biopaliva nám znechutil Babiš… my se jednou opravdu vrátíme ke koním a svíčkám. (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*