Nejnovější

Přehled týdne 21.3.-27.3.2022: Česko má hrdin(k)y, Slovensko nemá dealera a my máme nové ilustrace!

Pondělí: Kdo si počká, ten se dočká. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Jak zaseješ, tak sklidíš. Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Ale nebudu dál dělat tetu Kateřinu: Babiš se dočkal obžaloby v kauze Čapí hnízdo. Odmítá ji a označuje za účelovku. Úplně ho slyším. Lež na krátkých nohách ale došla docela daleko a ještě pajdá. – Čínské letadlo se 132 lidmi na palubě se střemhlav zřítilo, nikdo nepřežil. Vypadá to, že pilot měl v pokojíčku plakát “tamtoho” pilota z Lufthansy. Nebo to byl Japonec. – Penamu ze skupiny Agrofert neproplatí EU stamilionovou dotaci na linku na toustový chléb. Bú, účelovka. Akorát to bylo jasné už od roku 2020. – Na Ukrajině nic nového. (KL)

Úterý: SPD, strana, která dala Česku prvního tuzemského teroristu, se stala terčem útoku. Přesněji její poslanec Jaroslav Foldyna obdržel podivný balíček. V něm se měly nacházet dvě ampule neznámé látky. Foldyna o tom řekl, že „to není správné pro demokracii.“ A já si už myslel, že Putina a jeho praktiky demokracie máte v SPD rádi. –  ČSSD nemá páteř ani na to, aby se přiznala k tomu, že nemá peníze na provoz Lannova paláce. Inzerát, který budovu v centru Prahy nabízel k prodeji, vedení strany totiž prohlásilo za „fejk“. A krach strany je taky fejk? – Ruského opozičníka Alexeje Navalného poslal soud na 9 let do vězení. V trestu se má promítnou i to, že Navalnyj prý soudem pohrdal. Ono se asi těžce nepohrdá institucí, kterou má pod palcem člověk, který se vás pokusil otrávit mastičkou v trenkách. – Obce a kraje v ruské bance Sberbank utopili dohromady přes 5 miliard korun. To je proboha nevaroval už ten název? (JŠ)

Středa: Zemřela Madeleine Albrightová. Svého času nejmocnější žena světa. Když se mluví o tom, že je potřeba víc žen v politice, byla bych ráda, kdyby se vzhlíželo k ženám, jako byla tato. A ne k ženám, které vybrakovaly státní rozpočet a fotily se s pávem… – Když už jsme u žen v politice, podle průzkumu agentury STEM/Mark by si ženu na Hradě přálo 65 % Čechů. Prezidentské volby se blíží a tak bych možná o kandidatuře měla přemýšlet i já? (velmi hlasité haha) – Panika v Trutnově! Krávy na útěku! Už způsobily několik dopravních nehod. Mám takové tušení, že je pustil nějaký pastýř, který hlásá lásku k dobytku..(MK)

Čtvrtek: Zem je láva! Alespoň pro okolí Ruské ambasády v Praze, která bude sídlit na ulici Ukrajinských hrdinů. O nový název ulice bude hlasovat pražské zastupitelstvo, společně i s novým názvem pro most. Pro uznání odvahy všem vojákům z Ukrajiny je to opravdu nejvhodnější místo, to se musí uznat. – O Ukrajině se dnes mluvilo i na summitu NATO. Mimo hezkou fotku do rámečku Fialy a Bidena se otevřela i otázka užití chemických zbraní na Ukrajině. Tak toxických osob naštěstí u nás máme dost, co asi zrovna dělal Babiš nebo Zeman? – Nové zbraně naopak zkouší Severní Korea, zkouška balistických střel se neobešela bez přítomnosti Kim Čong-una, který ve videu o odpalování rakety vypadá jak největší mafián, zabiják a …no sám sebou. Kromě vzhledu agenta z Matrixu vás na propagandistickém videu určitě ohromí i efekty ze střihny, díky kterým to celé vypadá jako ukázka na prvotřídní americký biják. (TL)

Pátek: Humanitární dávka pro Ukrajince bude k vyzvednutí i online. Částka 5000 korun se jednorázově vyplácí už od začátku týdne, teď by pro to měla vzniknout i aplikace. Ta by měla fungovat i pro Čechy, kteří u sebe uprchlíky ubytovali. AlE Co NoRmÁlnÍ liDi?Z čEho Si kOuPím AjFoN 14?? – Smutná zpráva pro Slováky, zadrželi jim dealera. Slovenský raper Karlo vlakem převážel 2,5 kilogramu trávy a 150 gramů kokainu, bohužel nedovezl. Policie jeho zadržení oznámila na svém Facebooku s použitím názvu jeho písně: ,, Aj keď cestuješ vlakom, nikdy nevieš”. To jsou ale vtípky, no Karlovi hrozí až 15 let vězení. – A další pohroma ze světa, dnes Likehouse nadobro opouští Dominika Myslivcová. Reality show influencurů, kteří jsou ve vile zavřený na 3 měsíce opravdu nezní lákavě, takže se moc nedivím. I když si získala srdce mnoha diváků. Jestli jste se tímto virálem nenechali strhnout, jen dobře pro vaše psychické zdraví, jinak skončíte na faceboove skupině Influ drbárna, jako já. (TL)

Víkend: Ruský ministr obrany Šojgo se možná dočkal svého comebacku. V sobotu se měly objevit „aktuální“ záběry, kde je Šojgo vidět. Ve světe se dokonce šustne, že nezvládl Putinovu kritiku a dostal z toho infarkt. – Příběhů z Ukrajiny, které vám naženou husinu, je několik. Jedním z nich je třeba ten, kde čeští vojáci dopravili v letadle z Polska do Prahy jednoapůlroční ukrajinskou holčičku, která měla popáleniny na 60 % těla. Kvůli válce jí na Ukrajině nemohli poskytnout patřičnou pomoc. – Ne všichni Rusové jsou špatní. Mnoho z nich invazi na Ukrajině nepodporuje, a proto se tisíce Rusů žijící v Česku v sobotu rozhodlo jít protestovat na náměstí Míru. – „Proboha, tento muž nemůže zůstat u moci.“ To jsou slova Bidena při projevu ve Varšavě. Po projevu Bidena v Polsku byl na město Lvov proveden raketový útok. Starosta města si myslí, že to byla reakce na návštěvu amerického prezidenta v Polsku. – Naše republika Ukrajinu nenechá na holičkách a bude jí i nadále dovážet zbraně. – V Los Angeles dneska bude ještě více živo než normálně. Na plánu je předávání Oscarů. Vítěze se dozvíme až v pondělí. (TŘ)

A abychom Vás navnadili na naše nové ilustrace, tady máte ochutnávku! Od příštího týdne už v úvodce od naší šikovné Emy Kašparové:

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*