Nejnovější

Přehled týdne 16.–22. 10. 2017

Pondělí: Irsko přepadla Ofélie. Ne ta Shakespearova, ale pořádná tropická bouře. – Policie o letošních prázdninách dopadla mnohem méně opilých nezletilých. Těžko říct, zda mládežníci pijí méně, nebo jestli se jen lépe schovávají. – V rakouských volbách zvítězili lidovci. Tedy aspoň to tak vypadá, ale stále není všechno sečtené. – Ve Španělsku je celkem horko. Na západě požáry, na východě Katalánci. – KLDR chystá přestavbu jednoho ze svých přístavů na turistické letovisko. Že by odtučňovací kemp pro fajnšmekry? (JL)

Úterý: Realisté se probírají z politického limba a s podporou poslanců oznámili prezidentského kandidáta, Jiřího Hynka, šéfa Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu. Ach jo, už aby Tonda Blaník vydal ty podpisové archy. – Policejní odstřelovači na Zlínsku zastřelili první dvě nakažená prasata, akce má trvat ještě dlouhou dobu. Média vám budou tvrdit něco jiného, ale tohle je ten pravý důvod, proč Čunek raději nepozval Miloše Zemana na návštěvu. – Podle odborníků prudce vzrůstá počet mladistvých, kteří propadají hazardu na internetu. Dokonce i vědci už vědí, jakým jménem nazývat předobjednávání nedokončených her. – Španělský ústavní soud seznal referendum o nezávislosti Katalánska za nezákonné. To přesně chcete slyšet potom, co si na vás došlápne policie nastavená na mód Ondráček. – Dýmějový mor se nadále šíří a přes veškeré snahy není možné jej není možné izolovat, mrtvých přibývá. Evropa, středověk? Ne. Madagaskar, dnes. Spěte sladce a toho broušení kosy venku si nevšímejte. – Arabsko-kurdské milice dobily baštu IS v Rakce. Abyste ten Střední východ neměli jednoduchý, Taliban zaútočil na policejní středisko v Afghánistánu a jezídové spolu se šiítskými jednotkami obsadili irácký Sindžár. (MK)

Středa: Ještě před pár dny bychom se na Wikipedii dočetli, že Kevin Wilshaw je britský neonacista a rasista, vystupující ve straně Národní fronta, což je ultrapravice. Ode dneška k němu můžeme připsat, že je homosexuál s matkou židovkou a tvrdě vystupuje proti náckům a nenávisti obecně. A pak že se lidé nemění. – V Plzeňském kraji přivítalo hejtmanství Zemana kritikou. Vyčetli mu, že označil obsazení Krymu za hotovou věc. To je sice strašně drsný, ale i přesto mu tu třídenní návštěvu zaplatili. – Moderátorka Sobčáková (přezdívaná také jako ruská Paris Hilton) oznámila kandidaturu na prezidentku. V ruských demokratických volbách proti Putinovi. No, za zkoušku nic nedá, v Rusku možná jen skončí v lochu nebo pod drnem. – „Do EU se letos dostalo o 64 % méně migrantů než loni“, tak zněl titulek na Novinkách. Pokud není vaší zábavou sebepoškozování, doporučuju nevstupovat do tamní diskuze. (AH)

Čtvrtek: Pár pašoval drogy z Česka do Německa. Pervitin přitom schovával do kebabu. Pro české vlastence totální emoční spouštěč. Připravte si caps lock. – Vzpomínáte si, jak Zeman mluvil o tom, že nebude dělat kampaň? Tak kromě setkávání na náměstí už rozesílá také letáky. Podle mluvčího sice letáky vznikly se Zemanovým vědomím, ale prý nemůže bránit občanům vyjadřovat panu panu prezidentovi podporu. Třeba samopalem (na novináře)…* – Vladimír Vladimírovič řekl, že Trump si zaslouží větší respekt, protože má demokratický mandát z řádných voleb. V překladu: Vladimír Vladimírovič chce moc moc kamaráda. – Bývalá šéfka kabinetu Petra Nečase, současná paní Nečasová, doplatila sekeru z luxusních darů, kvůli kterým čelila žalobě za krácení daně. Gratulujeme. (ToP)

Pátek: Otevřely se volební místnosti. Spousta lidí ještě hýřila optimismem. – Žádný z kamarádů nemohl, a tak si muž na vyloupení pošty zavolal taxi. Žena za pultem mu ovšem hotovost nevydala, tak odjel taxíkem pryč. Kdyby loupil v Praze, mohl využít Uber a alespoň trochu ušetřit. – *Novináři mají štěstí, že jsou ještě všichni živí. Prezident Zeman dostal na návštěvě v Nepomuku samopal, který má místo zásobníku Becherovku a na boku nápis „na novináře“. Haha. – Provozovatelé reklamních ploch opět slibují, že billboardy odstraní. – Trump a jeho tým se prý už chystá na další volební kampaň. Asi se řídí heslem „štěstí přeje připraveným“. – Budou kvóty, či nebudou? – Opatrně na dívčí idoly, zpěvák kapely Lunetic zmlátil přítelkyni a je v podmínce. (VŽ)

Sobota: Volby, volby, volby a zase volby. Ano dnes skončily volby a bylo to znát také na tom, že i kdyby bouchla bomba v Pchojongjangu, zpravodajství v ČR by to absolutně nezměnilo. – Piráti slaví 11 %. Poprvé se dostali do sněmovny. Tak teď jsem na ně zvědavý. – Do sněmovny se dostal taky Dominik Feri, ten chlápek s divným hárem. Můžeme se těšit na meme přímo ze sněmovny? – Svého kroužkového mága má i ANO. V Olomouci uspěl místní kandidát Milan Brázdil, který o více než dva tisíce hlasů přeskočil hejtmana Láďu Oklešťka. “I takové dny jsou, kdy rána za ranou…” – Budeme jednat se všemi, řekl Babiš. No to potěš… – A abychom si odpočinuli od místní politiky, v Barceloně se demonstrovalo za nezávislost Katalánska. Takže vlastně nic nového. (ToP)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*