Nejnovější

Přehled týdne 18.–24. 4. 2016

Pondělí: Martin Stropnický odhalil budoucí plány Armády ČR: Kolektivní obrana NATO, působení v Afghánistánu, Mali a boj proti IS. Vojákům tak asi skončí sezona pózování fotografům v ulicích. – U Přerova tropí neplechu bobři, turisty ohrožují padající stromy, které chránění hlodavci okousali. Vyřiďte skautům, že příští lov bobříků bude vypadat trochu jinak. – Beatrix von Storchová, předsedkyně německé Alternativy pro Německo, takové jejich obdoby Okamurových hnutí, začíná tlačit na prosazení restrikcí islámu. Kromě nošení šátků chce zakázat i obřízku. Němci se vrací ke svým tradicím a hází muslimy i židy do jedné pece… pardon, jednoho pytle. – Saúdská Arábie omezuje pravomoci tzv. mutawy, náboženské policie. Její příslušníci už například nesmí hříšníky bičovat nebo zatýkat za určité prohřešky. Takže ani tam se už člověk nevyřádí. (MK)

Úterý: Že má Rusko cenzurní orgán, to už je samo o sobě bizarní. Zpráva však pokračuje. Tento cenzor teď zakázal médiím psát o sebevraždách, které jsou novým hitem mladých rusexuálů a těžce nemocných lidí. V Rusku asi platí, že co v novinách nenajdeš, jako by se nedělo. Ostatně podobné trendy můžeme sledovat i v ČR. – Tálibán si připsal další zářez. Tentokrát při sebevražedném atentátu v afgánském Kábulu zemřelo 28 lidí a 329 dalších utrpělo zranění. Monitorujeme Facebook. Žádné afgánské vlajky se zatím v profilovkách neobjevily. – Jeden čínský ajťák si chtěl trošku přivydělat na stáří a tak komusi střelil 150 tisíc tajných vládních dokumentů. Přirozeně za to dostal trest smrti. Škoda že o případu nejsou žádné důkazy a že obviněný byl ve chvíli oznámení trestu smrti už dávno pod drnem. Jo, Mildo. Od Číny se vážně máme co učit. – Myslíte si, že už o Peroutkovi a Zemanovi v jedné souvislosti nikdy neuslyšíte? Tak to vás jistě nadchne, že ze Hrad v kauze odvolal. A show pokračuje! (DaG)

Středa: ČSSD začala splácet dluh. Z tří set milionů zaplatí celých a neskutečných sto tisíc! To budou asi ty víčka Řádu národa. – Budějovickou třídu Československých legií obsadili čtyři vepříci. Zatímco se je strážníci snažili pochytat stejně jako „fašizující mládež s tibetskými vlajkami“ při příjezdu čínského prezidenta, majitel neměl žádné obavy. Věděl totiž, že vepříci terén znají a domů trefí sami. True story. – Prezident Zeman vyhlásil termín senátních voleb. Problém je v tom, že termín, který Zeman zvolil, je nezákonný. Nevadí, soudy tak jako tak nerespektuje, tedy co je pro něj zákon? – Nařízení z Bruselu je příliš, vrátíme tedy pravomoci státům. Pro toto řešení se rozhodl Jean-Claude Juncker. Chce tak zachránit Unii a pohřbít euroskepticismus. Mach jen zděšeně přihlíží. (ToP)

Čtvrtek: Poslanec Bronislav Swarz navrhuje, aby městská policie nemohla měřit rychlost v obcích. Měšťákům by tak zůstal jediný úkol, na který jejich mozková kapacita stačí. Jelikož bezdomovce za ně nově šikanuje nasazené vojsko, je nám jasné, že pejskařům nastávají zlé časy. – Čínský komix varuje dívky před romancí s cizincem. Mohlo by se totiž jednat o špiona. Už víme, proč konvičkáři neprotestovali proti Číňanům v Praze. Vždyť ten pamflet musel kreslit někdo z nich. – Alžběta II. slaví devadesáté narozeniny a celý svět jí gratuluje, jak to krásně dotáhla z princezny na královnu. – OSN se obula do Ruska kvůli zákonu, který ženám zakazuje například řídit metro, nebo dělat tesařinu. Já souhlasím, přijde mi nebezpečné vykonávat tyto dvě činnosti od kuchyňské plotny. – A ještě jednou z Ruska. Moskva pošle domů dva české novináře jako odplatu za dva ruské novináře, kterým jsme neprodloužili akreditaci. Zní to fér, pokud pomineme fakt, že Česká republika má v Rusku tři novináře, zatímco u nás je jich celá divize pro střední Evropu. (JM)

Pátek: „Švestky se samopaly v Praze nechceme,“ řekli Pražané. Připadají jim zbyteční. Policisté potom mají roupy a chodí na vysoké školy sundávat bezdůvodně vlajky. – Ruský server RBK napsal s odvoláním na informovaný zdroj z Rady federace, že se do konce května uskuteční výměna Savčenkové za dva zajaté Rusy. Tak už jim ty dovolenkáře vrátí, jo? – Do Anglie zavítal Barack Obama. Loboval za setrvání Británie v Unii. – Jan Eichler, kandidát na profesuru, kterého odmítl jmenovat Zeman, stáhl svou žalobu. Důvod neupřesnil, pouze řekl, že se mu „v tom už nechce pokračovat“. – Hampl rezignuje na funkci ve vedení strany BPI. Prý to nezvládá. Takhle se obránce vlasti nechová! (ToP)

Sobota: Psi jsou v Česku skvělý byznys. Jen za krmivo utratí Češi více než osm miliard korun. Výběrové maso a kvalitní granulky pro pejsky, zatímco my se ládujeme šrotem a éčky. Sebemrskčaství na entou. – Zdeněk Altner podal na ČSSD exekuční návrh. Strýček Skrblík hadr. – Pár stovek lidí demonstrovalo v Ostravě. Jedni proti imigraci, druzí proti nenávisti. Samozřejmě nechyběl Miroslav Sládek, který se pokusil komunikovat s nepřítelem. Bez úspěchu, jako ostatně vždy. – Polskou židovskou obec trápí skandál. Jistý katolický kuchař se několik let vydával za rabína, přednášel o judaismu na školách a účastnil se náboženských obřadů. No, pokud byl levnější než pravý rabín, není vše ztraceno, vědí? – Mladí lidé mají zkreslené představy o sexu. Podle sexuologů jsou příliš ovlivnění pornografií a mají od pohlavního styku přehnaná očekávání. Pf, o tomhle problému psalo Bravíčko už roky zpátky, ale tehdy se tomu všichni smáli! (MK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*