Nejnovější

Novičok is the new Peroutkův článek

Zdroj: Pixabay.com

GLOSA. Miloš Zeman se na podzim života skutečně nenudí. Někdy místo prezidenta spíše připomíná stárnoucího šéfa okresní kriminálky. 

Prezident České republiky je velitel ozbrojených sil. Miloš Zeman má rád funkce a moc. Lze spekulovat, na kolik doufal, že jednou bude moci ve funkci prezidenta vydat rozkaz k útoku, humanitárnímu bombardování nebo jiné bohulibé činnosti.

Jelikož zatím žádný konflikt nehrozí, Zeman si kompenzuje tyto vrcholné historické okamžiky jinými kratochvílemi. První to bylo pověření hradního mluvčího nalezením článku Ferdinanda Peroutky – Hitler je gentleman. Fakt, že text neexistuje, nebránilo Ovčáčkovi úkol nadšeně přijmout a jen tak ve volném čase diskreditovat jednu z legend české novinařiny, která se navíc nemůže bránit.

Po delší pauze následoval úkol daleko závažnější. Vytvoření expertní pátrací skupiny, která měla vyrazit do Číny, projít všechny bordely a v případě zbylého času i gulagy a najít prezidentského poradce Je-Ťie Minga. Úkolu se zhostila dvojice agentů s krycími jmény Vlekař a Volejbalista. Vévéčko přibralo ostříleného průvodce Luftjardu, aby se vrátili… s prázdnou.

Zatím poslední případ, který musí ostřílená mysl vyšetřovatelova vyřešit, je hledání jedu Novičok. Ačkoliv čelní představitelé České republiky, tedy premiér Babiš, toho času v demisi, tak ministryně obrany Karla Šlechtová popřeli výrobu či skladování jedu na území ČR, vyšetřovatel Zeman si povolal vedení BIS a rozkázal jed najít.

Redakce Houpacího Osla si dovoluje spekulovat, že vyšetřování se netýká přímo Novičoku samotného. Spíše jde o krycí manévr, kterým má být skrýt fakt, že BIS bude nyní místo Ovčáčka pátrat po Peroutkově článku. Oba případy jsou si až příliš podobné, aby to byla náhoda. Jediné jiné vysvětlení by bylo, že prezident Zeman se již netěší dobré kondici a ze stařeckého rozmaru zaměstnává tajné služby proto, aby dokázal teorii cizí mocnosti. A to se nejeví pravděpodobné.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.
  1. Ať žije pan prezident Zeman! Smrt pražské kavárně!

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*