Nejnovější

Lidovecká jízda na zamořeném chcíplém vepři

GLOSA. Lidovci mají skvělé období. Nejprve založili pevnou koalici se Starosty, která se rozpadla dřív, než vychladly židle z koaličního jednání a následně se pustilo do akce duo předsedy a wannabe předsedy, protože chtěli ukázat, že mají názor. 

Nic nenaplní člověka takovou radostí, jako pohled na bilboard prezentující pevnou koalici Starostů a Lidovců. Možná jen, když je ten bilboard přelepován novou reklamou, na samostatnou stranu Lidovců. Nad životností toho spojenectví by zaplakala i jepice. Přesto se zdá, že rozjelo dráhu, především pro Lidovce, ktetrá je lemována nezdary, neúspěchy, trapností a Jiřím Čunkem (ne nutně v tomto pořadí).

Lovec divokých vepřů

Jiří Čunek, toho času hejtman Zlínského kraje, čelí podobné humanitární krizi, kterou zažilo Japonsko v období Muromači. Jak ukazuje dokumentární snímek Princezna Mononoke, došlo tehdy k tomu, že se Japoncům zbláznili obří vepři (podle některých historiků je to také období, kdy z Japonska v přestrojení za prodejce kebabu prchá Tomio Okamura). Některé oblasti ve Zlínském kraji zasáhl africký mor prasat. Hrdinný hejtman Čunek neváhal ani minutu, vyhlásil krizový stav a svolal své nejbližší. Poučení z japonského vývoje bylo konečně možné zužitkovat.

Navíc, kdo jiný může čelit moru, než Jiří? Bystrý hejtman si umí dát dvě a dvě dohromady. Pokud totiž přečteme slovovo mor pozpátku, zjistíme, že skutečný nepřítel se ukrývá jinde – MOR…ROM! A s těmi se někdejší vsetínský starosta již potýkal, a jak jim to ukázal! Čunek tak bez delší prodlevy nastartoval policejní helikoptéru, aby mohl situaci monitorovat ze vzduchu a pustil se do ochrany prostého valašsko/slovácko/hanáckého lidu a místní slovenské minority, kterou používáme především pro podřadné práce a jako připomínku naší rasové nadřazenosti. Jak to dopadlo, nevíme. Ale jelikož mi chodí pohledy z domova, předpokládáme, že v koncentráku za Vsetínem teď kromě Romů bydlí navíc i pár čuníků. Jirka opět saves the day.

Váš pes ukončil koalici

O něco větší “vlnu diskuze” vyvoval neunávný glosátor a soudruh předseda Pavel Bělobrádek. Ten kromě toho, že nás baví občasnými útoky na Andreje Babiše, se kterým sedí vesele čtyři roky v koalici, neúnavně chrlí džouky na sociálních sítích. Kupříkladu jedné konzervativní komentátorce týdeníku Echo napsal pod status o mrtvém psu kritickou poznámku, že její pes neumřel, jak se nebohá dívka domnívala, ale chcípl, pošel, zhasnul plus nějaké další odborné zvěrolékařské pindy. Prohlásit něco podobného v národě pejskařů je asi stejně moudré, jako dosadit Jurečku na ministerstvo zemědělství. Doufáme tedy, že se Lidovcům povede nadále stejně dobře, jako se jim daří poslední tři měsíce.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.
  1. Petr Kaminsky | 4.9.2017 v 16:36 | Odpovědět

    Jen houst, sarkasmu neni nikdy dost! A bezpaterni lidovci bez programu si ho zaslouzi jak nikdo jiny. Se slzou v oku vzpominam na obdobi, kdy nebyli v parlamentu.

  2. Ad Jakub Mikel & Petr Kaminsky: Poslanci KDU hlasovali v posledním volebním období jednoznačně nejblíže tomu, jak bych na jejich místě hlasoval i já, zejména v důležitých hlasováních. Nic dalšího mne nezajímá, volba je jasná.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*