Nejnovější

Šumný Julda a boj s větrnými mlýny Penamu

Twitterový účet Julia Šumana trousí pikantní nahrávky Andreje Babiše a česká obec novinářská se snaží zjistit, kdo za magickým účtem stojí, proč to dělá a co všechno ti lidi vlastně vědí. Andrej Babiš zatím rozdává zmrzku parchantům a nikdo neví, jestli má potravinářský průkaz.

Skupina Julia Šumana vkládá na svůj twitterový účet dva druhy příspěvků. Buď tajné nahrávky Andreje Babiše, o jejichž původu zatím můžeme stále jen spekulovat, nebo podivné kartičky s krátkým popisem odkazující k okolí Andreje Babiše.

Zajímavé je, že v noci z 21. na 22. června došlo u správy účtu buď k hackerskému útoku nebo nadměrné konzumaci levného alkoholu. Následovalo totiž několik po sobě jdoucích postů, které byly zcela mimo původní koncept a vyvolaly celou řadu otázek. Ještě zajímavější ovšem je, že samotný profil tyto tweety následně nesmazal a nikterak se od nich nedistancoval.

Íčko? Chovanec? Další body pro Babiše

Investigativní reportéři Českého rozhlasu pracují v současné době s teorií, že by stopy ke správcům účtu mohly vést do okolí bývalého ministra vnitra Ivana Langera. Pokud by to byla pravda, měl by Babiš v podzimních volbách takřka vyhráno. Existuje i teorie, že za nahrávkami stojí lidé z okolí současného ministra vnitra Milana Chovance. Buď jak buď, opět z toho bude těžit Babiš.

V zásadě pouze jeden druh nahrávky by ho mohl v očích frustrovaných voličů zcela zdiskreditovat – a to kdyby se přiznal k vraždě. Ačkoliv už ani to není po milosti pro Kajínka tak průzračně jasné, jak by se mohlo za starých dobrých časů (pokud takové někdy byly) zdát.

Babiš se žene vpřed a současné koaliční i opoziční strany a frakce mu házejí pod nohy jen malá polínka. Jejich obraz je u Babišových voličů natolik pochroumán, že jakákoliv jeho kritika ze strany “tých tradyčných stran” funguje pouze jako hnací motor pro cestu k volebním urnám s lístkem ANO v ruce.

Kudy z nudy?

Mezi antibabiš lidičkami se začíná hovořit o vzniku jakéhosi pragmatického antibabiš voliče. To je takový volič, který při volbách kašle na své reálné přesvědčení a jde to hodit straně, která bude držet hnutí ANO i s jeho předsedou na uzdě. Tedy levičák, který spolkne sociální cítění a hodí to ODSce, nebo pravičák, který nechá stranou své autentické přesvědčení o správnosti devadesátkového kapitalismu a hodí to socanům.

Neexistují přesná data, ale čistě pocitově se zdá, že tyto tendence vznikají u bývalých voličů TOP 09, kteří pohlédli realitě do tváře a vědí, že 5 % je stejně šibeniční hranice jako 10 % pro koalici Lidovců a STAN (kteří ve své příslovečné ohebnosti loví voliče v antibabiš táboře, aby stále ještě “pragmaticky” seděli s hnutím ANO ve vládě).

Poslední průzkumy ukazují, že socdem jde ke dnu a posiluje ODS. Ta se výrazně vymezuje vůči současnému establishmentu a sbírá voliče, kteří mají toho Babiše už taky po krk. Problém je, že představitelé strany vystupují v médiích jako skupinky sociopatů, popřípadě rovnou psychopatů s kvérem v ruce. Do toho se strana spojila s Ivem Valentou a jeho Soukromníky. Tedy se v ní v zásadě zhmotnilo všechno, co průměrný volič ANO z duše nenávidí – povýšení podnikatelé, odsouzení korupčníci (zdravím do Hradiště) a do toho to celé poslední dobou tak trochu hnědne.

Ve světle posledního vývoje se tedy jako nejlepší povolební varianta jeví koalice ANO a ODS. Všichni budou zklamaní a konečně to tady převezmou Realisté, kteří už vědí, jak s pomocí Paretta oddělit zrno od plev.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*