Nejnovější

Zemanova van men šou s příchutí senility

Zdroj: atakdale.cz

Tady si narovnej ten mikrofon. Věta, která by se mohla zapsat do dějin. Zeman si vládní krizi evidentně užívá. Pokud ji ovšem ještě vnímá.

Premiér Bohuslav Sobotka střídavě odvolává sebe, vládu a Andreje Babiše (zatím to vypadá, že skutečně odvolá jen ministryni školství Valachovou). Mezitím se vášnivě diskutuje o tom, nakolik je morální odposlouchávat Andreje Babiše, což přivádí jeho stoupence k logickým piruetám, za které by se nemusel stydět nejeden student zvláštní školy (které mimochodem Valachová zničila. Náhoda? Nemyslím si). Ano, mluvíme o vás, Zlatuško a Pelikáne. Nad tím vším se na obláčku vznáší Miloš Zeman, který se škodolibostí sobě vlastní kope do toho, kdo zrovna více připomíná politickou mrtvolu a směje se u toho hlasem, který by ve středověku považovali za znamení satana.

Lucemburk a koncentráky

Po překotném jednání plném proher svolal Zeman minulou středu zasedání u kulatého stolu pro Sobotku, Bělobrádka a Babiše. Vládní lídry pozval přesně ve chvíli, kdy Sobotka nastupoval do vládního speciálu směr Lucembursko. Považovat takové načasování za náhodu by mohl pouze debil nebo novinář. Když je řeč o novinářích a kopání do mrtvol, tak proč to nespojit? Nejlépe při setkání s člověkem, který novináře likviduje na území státu, který likviduje úplně všechny? Jasně, byl to bonmot. Zhruba na stejné úrovni, jako by Zeman přijel do koncentráku a hledě na řadu židů se žlutými hvězdami na klopách prohlásil, že s takovým množstvím šerifů ve městě tady musí být neuvěřitelně bezpečno. HAHAHAHAHAHAHAHA.

Milost pro Káju

Zemanovy kroky jsem dlouho chápal. Alespoň myslím. Prostě se choval jako průměrný autoritář s náznaky stařecké demence. Je docela známo, že Zeman je v politice vždy tak trochu loutka. Zatímco dřív pásl našeho nejvyššího lobbista Miroslav Šlouf, dnes to za něj dělá jeho padawan Nejedlý, kterému přicmrndává vlekař z Valachů Vráťa Mynář. Donedávna se u nich zvesela sjížděl i hradní protokolář Forejt, ale lidem z čínské CEFC přišlo smutné, že mají na Hradě jen jednoho agenta, takže když se Jindrovy záliby dostaly na veřejnost, nakvačil chystat Zemanovi sváču Miroslav Sklenář z CEFC. Mezi velkými kluky se motá Jiříček Ovčáčků a snaží se přežít.

Není jisté, zda za to může takové prostředí, nebo úbytek mozkových buněk v důsledku dlouholetého přísunu alkoholu, ale někde na pomezí těchto dvou světů vzešel nápad ze všech nejlepší – omilostnit dvojnásobného nájemného vraha jako řešení na ústavní krizi. Ale můžeme mít radost. Lepší vizitku si hradní posádka nemůže přát. Navíc se definitivně vyřešil problém prezidentské volby pro většinu liberálních voličů. Pokud bude Zeman i přes toto všechno znova zvolen, je náš národ ztracen a my můžeme zdrhnout pryč. Když nevyhraje, tak má cenu zůstat v České republice a dál kritizovat nevzdělaný plebs.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*