Nejnovější

Tabáková prohibice v Česku 2017

Zdroj: Pixabay.com

Názor na zákaz kouření po hospodách a restauracích mají všichni. Ale nabídne vám někdo předpověď budoucnosti? Aha! Nenabídne! Naštěstí pro vás se sešel analytický tým Houpacího Osla a za pomoci statistik, vědeckých studií, kávy a křišťálové koule vám nyní můžeme přinést momentálně nejpřesnější odhady budoucnosti protikuřáckého zákona. Období po květnu 2017 bude zajímavé, věřte nám.

Sled událostí po dni 31. května 2017 aneb Tabáková prohibice po Česku

1. června – Policie vyráží na kontroly do hospod a restaurací. Dochází k mnoha incidentům, kdy se kuřák bránil tím, že jen sedí vevnitř a ruka s cigaretou trčí z okna, nebo tím, že se nudil při čekání na vydání účtenky.

2. června – Miroslav Kalousek pronáší plamennou řeč, při které přirovnává zákaz kouření v hospodách k ohrožení světového míru a návratu totality, ale stejně ho nikdo neposlouchá.

3. června – Na sociálních sítích se rozjíždí 2. statusová válka. Proti sobě stojí OKNA – Osvobozenecká kuřácká názorová fronta a ORKové – Odpůrci radikálního kuřáctví. Urputných osm hodin se obě strany přestřelují statusy o tom, kdo má pravdu, dokud Jaroslav Cerman neprohlásí, že to nikoho nezajímá. Na Facebook se tak vrátí móda selfie z bazénů, na jejímž počátku bude opět Zdeněk Škromach.

13. června – Velká města vysílají silničáře ven, aby odstranili z chodníků před hospodami nánosy vajglů a popela.

26. června – Po několika nedorozuměních Poslanecká sněmovna odsouhlasila novelu protikuřáckého zákona, kde se jasně stanovuje, že do „kouření v hospodách a restauracích“ nespadají služby z oblasti orálního sexu.

3. července – Do holdingu Agrofert přibyla tabáková firma. Babiš s hrůzou zjišťuje, že z tabáku nejdou udělat biopaliva.

14. července – KPR řeší incident prezidenta Miloše Zemana, když ho při setkání s příznivci přistihli, jak v hospodě kouřil. Ovčáček to označil za hrubé nedorozumění, neboť kouřil někdo jiný a na jeho žádost mu Zeman jako správný gentleman cigaretu jen podržel.

18. července – Rapidní nárůst lesních požárů. Kromě sucha je na vině také vzrůstající počet kuřáků, kteří si chodí na přání nekuřáků zapálit „někam do háje“.

27. července – Andrej Babiš přednesl návrh novely protikuřáckého zákona, díky kterému by se mohlo kouřit v hospodách a restauracích, které vydaly nejvíce účtenek. Miroslav Kalousek kontruje, že to už ať se raději nekouří nikde.

5. srpna – Na Protiproudu se objevuje článek o tom, že za protikuřácký zákon může Soros a EU.

8. srpna – Policie rozpustila několik demonstrací, neboť se na nich kouřilo a prodávalo pivo zároveň. Odpůrci i příznivci protikuřáckého zákona uvažují, jestli se to počítá.

15. srpna – Na BIS se množí podezření o nelegálních kuřárnách v zadních prostorách mnoha podniků.

23. srpna – Policie přišla na první nelegální výčep s kuřáky. Jednalo se o byt jistého pana Nováka, kam si s několika kamarády dotáhl pípu a sud. Na provoz se přišlo díky tomu, že si jeden z návštěvníků v podroušeném stavu usmyslel, že by byla legrace nahlásit, že od pana Nováka nedostal účtenku.

13. září – Kauza Novákgate nebere konce. Podle žalobce pan Novák svůj soukromý příbytek přetransformoval na hospodu, a tím tedy jeho byt podléhal protikuřáckému zákonu. Pak Novák ustavičně slibuje, že příště koupí basu lahváčů a na točený se vykašle.

24. září – Kauza Novákgate nabírá nových rozměrů. Vyšetřování ukázalo nejen to, že lidé si dovolují kouřit a pít u sebe doma, ale také to, že se u nich často zdrží i vyšetřující policisté. Nutno poznamenat, že oni si k té cigaretě dávají jen kávu, když jsou ve službě.

1. října – Adam B. Bartoš na sebe upozornil při demošce Národní demokracie, když prohlásil, že když se v hospodách nemůže kouřit, tak by tam „neměli chodit ani čmoudi“. Policie mu následně dala pokutu za špatné parkování.

3. října – Hospodám klesl počet hostů na historické minimum. Majitelé teď alespoň přestali nadávat na Babiše a svorně nadávají na celou vládu.

6. října – Tomio Okamura napíše sáhodlouhý status o zkorumpované a vlastizrádné vládě, která nám vzala i poslední tradici a svobodu kouření v hospodách. Neopomene připojit, že se určitě plánuje výjimka pro muslimy a že Češi v hospodách kouřili už od dob Husitů.

17. října – Novým trendem v hospodách se stává kokain, když si člověk nemůže udělat dobře cigaretou. Forejt si hbitě zakládá „Bar 48“.

28. října – Den vzniku Československa. Miloš Zeman pořádá na Václavském náměstí akci „Cigaretou ke svornosti“ a s účastníky si během momentu ticha obřadně zapálí. Zemanovi odpůrci na protest zapalují cigarety Red Mild.

11. listopadu – Kauza Novákgate je u konce. Pan Novák je podmínečně propuštěn s tím, že doma už nesmí kouřit u pípy. Jemu je to ale jedno, během soudního procesu se z něj stal nekuřák, abstinent a vitarián. Smutný konec.

24. prosince – Vánoce. Lidi už si zvykli na změnu, kuřáci chodí ven a každá hospoda má slušný kuřácký koutek, kde jim v zimě nebude chladno a kde jim vítr nesfoukne zapalovač. Dosáhlo se bodu určité spokojenosti. Období domnělé prohibice je u konce.

3. ledna 2018 – Do Poslanecké sněmovny putuje novela protikuřáckého zákona, která má zrušit kuřácké koutky kvůli ochraně zdraví kolemjdoucích…

Martin Klose
Martin Klose (Články)
Student mediálních studií na FF UP, pseudofilozof, introvert a latentní mizantrop, co rád používá fajnová slovíčka. Všeobecně charakter, kterého si pozvete na párty jen proto, aby umyl nádobí.
  1. “5. srpna – Na Protiproudu se objevuje článek o tom, že za protikuřácký zákon může Soros a EU.”
    ——–
    Tak snaha o rejpnutí do euroskeptiků dobrá no. Jenže tohle stojí přímo v důvodový zprávě u danýho zákona: “Pokud jde o ochranu před tabákovým kouřem v prostředí, současná právní úprava je
    v některých ohledech mírnější než v jiných zemích EU a jako takovou ji lze považovat za nedostatečnou, jak ukazují i výsledky šetření Státního zdravotního ústavu v Praze zmiňované výše.” Takže ano, v zásadě za to EU může. A aby to člověku došlo, nemusí ani číst Protiproud nebo jiný propagandistický skvosty (třeba a2larm, muhehe). Stačí nemít hlavu zaraženou v prdeli jak Cerman.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*