Nejnovější

Lov liberálních voličů pomocí slepých nábojů

Autor: unknown master – book scan, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1638844

KOMENTÁŘ – Každý lovec či lovkyně mi dá jistě za pravdu, že zabít zvíře, podívat se do jeho prázdných očí, sledovat, jak z rány vytéká život a následně živočicha vykuchat, je asi nejkrásnější pocit na světě. Pokud jste sociální demokrat, je pro vás v posledních týdnech po krajských volbách touto lovnou zvěří městský liberální volič. Toužíte spatřit svůj obraz v jeho skleněných očích, toužíte se prohrabat jeho myslí a donutit ho, aby vám v parlamentních volbách hodil hlas.

Jenže ulovit městského liberálního voliče je velmi těžké, takřka nemožné. Buď je ostentativně apolitický, nebo lajkuje statusy Dominika Feriho, nebo chodí na pivo se Stropnickým a Hollanem, v nejhorším možném případě vám nabídne úplně nejvýhodnější refinancování půjčky pro vaši babičku. Víte, že pro mladého liberálního voliče je důležitá osobní svoboda, záleží mu na kultůře a vůbec svobodě projevu, nemá rád útoky na menšiny a homosexuály, často je úplný pacifista. Vy máte pravda trochu problém, jelikož máte ve straně lidi, kteří prohlašují, že homosexuálové kradou děti a jezdí je pak znásilňovat do norských koncentračních táborů, popřípadě se musíte bavit s člověkem, který nosí koženou vestu a chodí na srazy s motorkářským gangem napojeným na ruského prezidenta, a i vám občas uklouzne taková volovina, jakože byste v dalších volbách asi podpořil Zemana, byť od nástupu do vaší funkce vám podkopává nohy, a navíc má Zemana většina městských liberálů ráda asi jako svrab. Co tedy jako sociální demokrat uděláte?

a) Podpoříte ekologickou přestavbu Země, usilujete o rovnoprávnost pohlaví a ras, překonání nerovností mezi bohatým Severem a chudým Jihem a vyzýváte k míru na základě kolektivní bezpečnosti a rovnoprávné spolupráce národů, jak se píše ve vašem programu.

b) Odvoláte ministra, který jako jeden z mála splňuje programové body strany, necháte jednoho z vašich kolegů plácat o změně v Listině základních práv a svobod, aby se mohlo rychle zatočit se čmoudama, a pak necháte 15 poslanců předložit spolu s komunisty, anoisty a nácky z Úsvitu návrh novely trestního zákoníku, který by nově až rokem vězení postihoval hanobení hlavy státu. 

c) Splníte vše, co se píše v bodu b), ale ještě zatweetujete nějaký sportovní výsledek.

Správnou odpověď jako vždy najdeme v historii televizní zábavy.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*