Nejnovější

Glosa: Kterak Prostřeno donutilo Čechy a televize běhat

Jste tlustí? Nemá vás rodina ráda? Můžete s tím něco dělat? Buď se střelíte do hlavy, nebo změníte systém. Kdo může za vaši obezitu? Vláda? Možná. Imigranti, Cikáni a Hate Free? Velmi pravděpodobně. Média? Trefa do černého. Vyhráváte colu, rakovinu tlustého střeva a krátkou glosu.

V České republice je víc tlusťochů než lidí. Aby se tento stav dlouhodobě udržel, přicházejí všechny televize s novými a novými pořady o vaření, pečení, smažení, kynutí, zrání a následné konzumaci těchto fenomenálních výtvorů. Pokud zrovna nesledujeme vařící Halinu Pawlowskou, tak sledujeme konzumující Halinu Pawlowskou. Do toho přidáme trošku Trošky, Lindu Rybovou s kámoškou (obě po několikanásobné lobotomii), Ditu P. a máme Prostřeno. Tento laciný vtípek jsem si mohl odpustit, ale zkuste si tomu odolat. Ve skutečnosti se za posledních pár let na veřejnoprávních i soukromých stanicích prostřídala plejáda kuchařů. Pravděpodobně nejhlubší stopu po sobě zanechal Láďa Hruška, jehož recepty způsobily fatálnější škody na organismu než ten sajrajt, který vypil Palach před flambováním. Vše pochopitelně servírováno na ukradeném podtácku s šarmem učitele chemie. V našem srdíčku navždy zůstane i prodavač lyží Jirka Babica se svou nevybavenou kuchyní.

Vaření televizní diváky fascinuje. Vědci na americké univerzitě zjistili, že pokud spojíte pořad o vaření s reality show, do které dostanete dostatečně vychytralé Brňáky a tak akorát lakomé Hanáky, máte o trhák postaráno. Tak vzniklo Prostřeno. Myslím, že netřeba zdlouhavě popisovat, o co v této soutěži jde, jelikož o ní tweetuje i Dominik Feri. Lidé show hltají k večeři s večeří od pondělí do pátku. Společnost je rozdělena na milovníky a odpůrce šmejdění.

Sportem ku zdraví díky špatnému svědomí

Po létech pořadů o vaření, které nás nutily kuchtit a koštovat, přišlo vystřízlivění. Alarmující zprávy o tom, že Češi tloustnou, zaplavily internet. Každý počítá, kolik nás budou otylí spoluobčané stát. Televize tak přešly na nový režim. Česká televize přišla s pořadem Parta Maraton, čímž plní svou veřejnoprávní funkci – nutí obézní národ sportovat. Prima se snaží žehlit škody napáchané Prostřenem novým pořadem o zocelování chlapáků na triatlonový závod, čemuž se my anorektičtí chlapáci smějeme v temných koutech kaváren a univerzitních studoven. Nejsmutnější na celém fenoménu je, že možná přispěl ke zvýšenému počtu našinců, sledujících facebookový profil Filipa Grnzára. Tato bizarní postavička, vyplivnutá z procesu příjmu steroidů, sdílením motivačních videí a neustálého oprašování vlastního ega, nás obohacuje svým špatným pravopisem, rasistickými názory a fotkami s Tomiem v posilce. Takže, jak ukazuje neprůstřelná logika, díky pořadu Prostřeno máme Filipa Grnzára. Je pouze na televizi Prima, zda si to vezme na triko.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*