Nejnovější

I hradní mluvčí se někdy utne

Zdroj: lidovky.cz

Jiří Ovčáček má rád fejsbuky. Krom toho, že mu pod statusy píšou pochvaly jeho fanoušci, občas se zjeví zčistajasna Jakub Janda z Evropských hodnot a vyzve Ovčáčka k tomu, aby napsal i něco konstruktivního. Výsledek se bohužel dostavil.

“Aby se nestupňovala tenze ve společnosti a nedocházelo k útokům, jako ve Vršovicích, je třeba učinit jediný, ale zásadní krok. Jasně, zřetelně a závazně veřejně říci, že Česká republika migraci dveře v žádném případě neotevře. Zatím tak činí pan prezident a 1. vicepremiér. Je ale třeba, aby šlo o mnohohlas, který rozptýlí jednoznačným slibem přetaveným v čin obavy občanů. Pokud tenzi neodstraníme, pokud se nezachováme jako Slovensko nebo Maďarsko, čeká nás německá situace. Na jedné straně zběsilý hon na odpůrce migrace, na té druhé útoky na ubytovny azylantů,” napsal si na fíbíčko Ovčáček.

Jirka nám tak v zásadě popírá slova svého nadřízeného o tom, že český národ není rasistický nebo xenofobní. Ovčáček zcela jasně poukazuje na fakt, že Čechům stačí zamávat uprchlíkem před obličejem a už se jim v kapse otevírá kudla. Doslova. Podobná rétorika skrývá obrovské nebezpečí. Zdá se, že hlas většiny může pro obecné blaho vést k potlačení práv menšiny, či obecně skupiny s jiným názorem. Záleží pouze na tom, kdo se znelíbí. Pokud si vzpomínám na hodiny historie, podobnou praxi uplatňovaly obvykle totalitní režimy.

Hrad v zásadě najel na vlnu, která se po vršovickém útoku spustila. Žlutý trikot blbosti zatím stále nosí Eva Hrindová s prohlášením, že za útokem nácka stojí islám, protože…protože prostě proto. Pokud máte chuť se po prohlášení Ovčáčka nebo naštvané matky střelit do kolene, abyste přišli na jiné myšlenky, nezapomínejte, že musíte střílet legálně drženou zbraní a musíte být rozumný člověk.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*