Nejnovější

Pět důvodů, proč internet miluje kočky

Napadlo vás, proč internet zbožnuje kočky? Proč se podíváme na fotku, gif nebo video s kočkou? Psi jsou také sladcí, ale přiznejme si, není nad pověstnou miau miau. Ani jednorožci nejsou tak populární. Existuje několik důvodů kočičího úspěchu:

1. Nezávislost

Kočky se o pozornost nesnaží jako psi. Je jim všechno jedno. Dělají to, na co mají zrovna chuť a co považují za skvělý nápad. To má internet rád.

giphy

2. Hebkost

Stačí se podívat na hebkou kočičí srst a je po vás. Nemůžete se dotknout, ale každý si ten pocit pamatuje. Ti šťastnější z nás hned běží domů pohladit svou čtyřnohou čičku. Jestli ji najdou v bytě. Jestli bude mít náladu. Jestli není schovaná někde v bedně a dnes se rozhodla nenávidět svět. To není jisté. Ale ta hebkost.

giphy

3. Ňuňu efekt 

Stačí jeden dobře mířený kočičí gif a největší tvrďák se rozteče. Ať je tato zbraň použita pouze v kritických situacích vašeho internetového života. Pokud zase zachraňujete svět na internetu, všichni na vás útočí, dochází vám argumenty, nasaďte do bojové operace kočku. Ostatní uživatelé budou dělat ňuňu a vy se můžete se ctí vzdálit z diskuze a z dosahu internetového připojení.

giphy2

4. Pauza v práci

Všichni to známe. Práce se táhne. Obědová pauza je za námi. Pauza na cigaretu před námi. Excelová tabulka na monitoru. Co teď? Dlouhodobý výzkum prokázal, že stačí pouhých pět minut sledování koček na Youtube, aby se v zaměstnanci probudila touha po životě a aby nespáchal sebevraždu na svém pracovišti. Po pěti minutách opět může budovat v excelu kapitalismus. Váš zaměstnavatel to jistě ocení.

5. Američtí vědci zjistili

Pořádný článek nelze napsat bez amerických vědců a ten kočičí obzvlášť. Závěry jsou jasné. Kočky všem zlepšují, a to i napříč politickým spektrem, každodenní nudný a šedý život. Není se čemu divit. Tyto pozitivní účinky na lidstvo zjistili již staří Egypťané a stvořili z koček své božstvo. Naší společnosti to také navrhuji. Než se to však povede prosadit, doporučuji každému deset minut denně sledovat kočky na internetu.

cat

Andrzej Branny
Andrzej Branny (Články)
Nová média, kultura, politika.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*