Nejnovější

Přehled týdne 29. 6. – 4. 7. 15

A je to tady. Do Česka dorazily prázdniny a přinášejí s sebou vše, co k nim neodmyslitelně patří – ponožky v sandálech, tlusté lidi bez oblečení a ještě více xenofobie, ačkoliv díky slunečnímu záření budou koupaliště plná negrů. 

Pondělí 29. 6.: Týden začal pěkně zostra, když média zaplavila zpráva, že se podařilo najít Peroutkův článek s titulkem Hiter je gentleman. Inkriminovaný článek nalezla starostka Prahy 10 Radmila Kleslová jen pár dní po té, co Milouš Zeman vypsal stotisícovou odměnu pro případného nálezce. Protože Ovčáček je dement a našel leda tak zprávu o tom, že Zemanovi kámoši z Lukoilu jdou do likvidace. – Kleslová ukázala článek, čímž absolutně zmátla zaměstnance Ústavu pro studium totalitních režimů. Ti měli za to, že StB zaměstnávala schopné lidi a ne naprosté kretény, vyjádřil se pro Osla šéf úřadu Zdeněk Hazdra. Slavný článek, jak se ukázalo, byl dílem Jaromíra Slomka z časopisu Týden a obsahoval takové nesmysly, že za pravý by jej nepovažoval ani těžce postižený jedinec nebo dokonce novinář (podle toho, kým zrovna prezident v tu chvíli pohrdá víc). Na Milošovo vyjádření se v pondělí stále čekalo. – Papež plánuje pořádnou jízdu. Při návštěvě Bolívie prý vyzkouší žvýkat koku. Alespoň to tvrdí místní ministr kultury. Stačí už jen heterosexuální styk s kondomem a František konečně posune církev do 21. století.

Úterý 30. 6.: Fundamentalisté z Islámského státu poprvé sťali ženy. Důvod, proč si to něžná pohlaví zasloužila, nikoho nepřekvapí. Byly to totiž čarodějnice. Tento ohavný akt vyvolal vlnu solidarity hlavně mezi předními českými věštci a kartářkami. Jáj, bože můj! odsoudila krutý čin cikánka Jolanda. Vlastík Plamínek byl zastižen, jak sedí smutně v koutě a žalostně ťuká do tamburíny. – Martin Hála, učitel ze Zlína, který pořizoval ve škole hanbaté fotky své ženy, rezignoval na místo ředitele školy. Reagoval tím údajně na kritiku části veřejnosti. Nejspíše té, ke které se ty fotky nedostaly. – Odvolací soud v Blavě potvrdil, že Babiš byl veden ve složkách StB neoprávněně. Stejně je to jedno… čo bolo, to bolo. – Blok proti islámu uspořádal v Praze demonstraci. Sešlo se pár stovek fóbů a jeden statečný hipster jim narušil demonstraci tím, že hodil vajíčko na Janu Volfovou. Tento útok je hodný odsouzení, neboť snazší cíl už si vážně vybrat nemohl.

Středa 1. 7.: Kvóty pro ženy, které se vládě snažila vnutit ČSSD, neprošly. ANO a lidovci se postavili proti a jejich mačo sebranka naštěstí udržela naše ženy v kuchyni, kam ostatně patří. – Někteří poslanci ruské dumy žádají, aby byla prověřena nezávislost Pobaltí. Nutno podotknout, že od takové blbosti se distancoval dokonce samotný Kreml. I tak se pobaltským státům po takovém prohlášení pěkně stáhly půlky. – Policie v Uherském Hradišti zadržela skupinu imigrantů, kteří nám přišli brát práci a znásilňovat naše ženy. Jak se ukázalo, šlo o folklorní soubor z Beninu, jehož členové se účastnili festivalu ve Strážnici. – Folkloristé měli kliku, že se festival nekonal v Praze, protože v právě v metropoli došlo k další xenofobní demonstraci, na které nechyběl ani vlastenec Tomio Okamura nebo zatím úředně neuznaný magor Adam B. Bartoš. Demonstrující slušní Češi volali po potápění lodí s uprchlíky a dokonce si přinesli šibenice, na které plánují pověsit vrchní představitele státu za vlastizradu. – Aby toho nebylo málo, tak zemřel Nicholas Winton, nejznámější ochránce uprchlíků. Středa fakt stála za psí štěk.

Čtvrtek 2. 7.: Zeman oznámil, že hodlá nechat přezkoumat článek, se kterým se v pondělí pochlubila Kleslová. Údajně by ho totiž neměli hodnotit novináři, ale historici. To, že se k autorství přihlásil Slomek, je Milošovi Putna. Teda… putna. Senilita je sviňa. – Ministr zemědělství Martin Jurečka uctil výročí JZD. Podle zemědělců tím oslavuje kolektivizaci. Jurečka se bránil, že při proslovu kolektivizaci odsoudil, neboť jí trpěla i jeho rodina. Nutno říct, že se zachoval jako chlap, když po kritice neběžel za Andrejem, aby těm vidlákům nechal postříkat pole herbicidem. – Muže v automobilce zabil robot. Vyjádření zavražděného Osel nezískal, ale stroj nám k tomu uvedl následující: I´ll be back. – Policie se brání nařčení o tom, že zaměstnává samé nácky, nebo blbce. Vlna kritiky se na ni totiž snesla v souvislosti s přítomností šibenic na středeční demonstraci fóbů v Praze. Muži zákona se brání, že šibenice jsou pro ně novinka a vůbec, ať si to kritici zkusí, poslouchat Okamuru s Bartošem a zůstat po takových proslovech mentálně nenarušen.

Pátek 3. 7.: Došlo k historické události: Miloš Zeman se někomu omluvil. Již pár dní zpět se sice omluvil za to, že Ovčáček nenašel článek, ale to byl spíš výsměch Peroutkovým pozůstalým a inteligentním lidem, ale v pátek 3. 7. 2015 došlo k upřímné omluvě. Zeman se totiž, pro změnu, obul do České televize, která o něm měla odvysílat reportáž, ve které stálo, že během své dovolené zatím nevystrčil paty z domu. Pravdou však je, že reportáž odvysílala televize Nova. Nejlépe celou situaci vystihuje tweet Václava Moravce: Když prezident obviňuje ČT ze lži za reportáž, kterou odvysílá TV Nova, měl by vědět, ze vše, co mu hraje v televizi, není ČT. Pochopí to? – Celý týden prostupovala médii řecká krize. Hovořilo se líných nefachčenkách z pod Olympu, fašistech z německých bank, referendech, na která vůbec nemají právo, což je stejně fuk, protože většina Řeků netuší, o čem bude hlasovat a všichni zapomínali na to hlavní, co dělá Řecko Řeckem. Ano, na gyros. – Obraz bývalého papeže Benedikta vytvořený z kondomů vyvolal poprask, což u kondomů znamená velmi zásadní problém.

Sobota 4. 7.: Sobota a obecně celý víkend má být ve znamení úmorných veder, která by skolila i velblouda na RedBullu. Tentokrát musíme dát meteorologům za pravdu. Osel leží s vyplazeným jazykem a pouze těžce vzdychá. – V albánských horách našli dva české turisty v rozstříleném autě. Podle místních lidí je to ukázková sebevražda. Alespoň tak jim to prý vysvětlili ti příjemní gentlemani se samopaly, kteří tudy před pár hodinami procházeli.

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*