Nejnovější

Lidová tvořivost na českém internetu #2

Týden utekl a zpravodajské servery zahltily další zprávy ze světa i z domova. Nesmírně nás těší, že čeští čtenáři mají vlastní názor a nebojí se ho sdílet. Posuďte sami.

1) Nova dává zvířátka na konec, my jako otvírák. Novinky vydaly zprávu o tom, že pražská zoo odchovala dvě mláďata kakadu palmového – prostor pro komentátory.

„ta vpravo je Jaňulka a ten vlevo Peťulka a podobají se na pana Kalouska, prosím můžeme taky panu Nečasovi říkat jako paní Nagyová, tedy sprostě, mě to teda nevzrušuje, ale když je to teď tak moderní“

2) Novinky dále pokračují denní dávkou světového absurdna. V Malajsii zadrželi skupinu turistů z Nizozemska, Kanady a Německa, kteří měli podle úřadů způsobit zemětřesení. Čím? Tím, že se fotili nazí na vrcholku posvátné hory a údajně tam i močili. Zástupce správce oblasti v tom prý vidí „jasnou spojitost“. Diskutující mají svůj názor.

„Jo, jo, nemytí Malajsijci budou napomínat ke slušnosti rozjetou partičku pangermánů. Divochy pěkně zcivilizovali, ale sami už, holt, nestíhají…“

 3) Generalizace je úžasná věc. To nám potvrdí další komentář pod stejný článkem.

„Byli jednou dva bráchové. Ten jeden byl totální vymaštěnec. A ten druhý byl taky muslim. :-)“

 4) Žanna Němcovová, dcera nedávno zesnulého ruského politika Borise Němcova, přirovnala putinovskou propagandu k nacistické. Vzhledem k nedávné aféře s dokumenty o událostech roku 1968 se není moc čemu divit. Co na to řadový komentátor z diskuzí pod články?

„…TO – ” DĚVČE ” – KECÁ NESMYSLY – , ABY BYLO – ZAJÍMAVÉ – JE TO – nula …“

Holt když vám za podivných okolností zemře otec z opoziční politiky a vy ze strachu opustíte rodnou zemi, nemáte nic lepšího na práci než „kecat nesmysly“.

5) U pověstné generalizace ještě zůstaneme, v poslední době je oblíbená. Maďarské ozbrojené síly řeší technické komplikace, v krátkém časovém úseku musela nouzově přistát další stíhačka Gripen. Většina lidí by polemizovala nad kvalitou těchto strojů, ale čeští debatéři? Ne ne.

„Neměli by si feferóni raději oprášit nějaké dvojplošníky z muzea? Jestli ty Gripeny nejsou náhodou nad jejich schopnosti.“

6) Dostáváme se do vysokých čísel. VZP zveřejnila seznam nejdražších pacientů za loňský rok. „Vítězem“ této trpké soutěže se stal jistý hemofilik, jehož léčba stála přes 22 milionů korun. Diskuze se ale ubírala jiným směrem.

„DPH na léky prý byla snížena. Kdo mi vysvětlí, že léky, které užívám více než 6 let jsou dražší?!!! Proč neexistuje skutečně pravdivý seznam zlevněných léků?!!!“

Třeba proto, že zdražilo všechno? Šest let nejsou prázdniny.

7) Marcel Chládek odchází, ale jeho duch ve sněmovně zůstává. Nebo alespoň jeho novela školského zákona, která mimo jiné zakázala prodej sladkostí v prostorách školy. Inu, sbohem automaty, okolní obchody si teď namastí kapsy. Přestože toto nařízení budí rozporuplné reakce, někteří v tom mají jasno.

„Jsem daňový poplatník, škola je státní a nepřeju si aby půdu školy, do které povinně ze zákona chodí moje děti, někdo využíval pro svoje podnikatelské aktivity a děti jako svoje zákazníky. Ještě nějaká otázka?“

8) Poměrně čerstvá je zpráva z Egypta. U chrámového komplexu Karnak v Luxoru se odpálil sebevražedný atentátník. Incident přinesl čtyři zraněné a další debaty o militantnosti náboženských fanatiků.

„Už začínám mít těch militantních křesťanů, židů, budhistů nebo hinduistů plné zuby!!! To nikdo jiný udělat nemohl!!!“

Militantní budhista? Tohle předčí už jen militantní nihilista.

9) Nekalé praktiky budou po zásluze potrestány. Jistá osoba si vyřizovala úvěr po telefonu – už to je podezřelé jako Babiš při nákupu MAFRY – a pak se divil, že mu přišel účet 64 tisíc za telefon. Firma dostala pětimilionovou pokutu. A všichni se můžou radovat!

“supeeer a takhle by mneli pokutovat i ty šmejdy co prodavaji predrazene věci.”

S tím se plně ztotožňujeme. Šedesát korun za kilo rajčat v Albertu, no kdo to kdy viděl! Pak mají děti jíst zdravě, že, Marceli?

10) A sluníčková tečka na závěr – myslivec Petr Slaba a jeho iniciativa „Zachraň zvíře před sekačkou“ si získává příznivce jak mezi běžnými lidmi, tak mezi zemědělci. Plašení mláďat skrytých ve vysoké trávě má za úkol minimalizovat počet úmrtí při senosečích. Krásné. A právě tak růžové jsou i komentáře. Tedy skoro všechny.

„Jupí, zachránili jsme Bambi. …ta bude mít radost, až jí napřesrok dobře mířenou ranou fořt upálí půlku p*dele!“

No nejsou lidé milí tvorové?

Martin Klose
Martin Klose (Články)
Student mediálních studií na FF UP, pseudofilozof, introvert a latentní mizantrop, co rád používá fajnová slovíčka. Všeobecně charakter, kterého si pozvete na párty jen proto, aby umyl nádobí.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*