Nejnovější

Lidová tvořivost na českém internetu #1

Internet je úžasná věc. Může sloužit jako distributor porna, databáze obrázků koček a televize bez reklam, a také zde máte právo vyjádřit svůj názor.

Někdy nevíte, zda jde o promyšlený trolling, špatnou formulaci nebo prachobyčejnou lidskou pitomost. Nyní přichází na scénu Houpací Osel! Pravidelně pro Vás budeme vybírat ty největší špeky z diskuzí a komentářů pod českými internetovými diskusemi.

1) Server ČTK přinesl zprávu z Ruska. Vláda vydala vlastní sankční seznam jako odpověď na sankce EU. Seznam mimo jiné obsahoval několik jmen českých politiků, kterým byl zakázán vstup do země. Někteří čtenáři to schvalují.

„Ruský seznam nežádoucích osob je stejně legitimní ja ko ten evropský. Jenom mě zaráží ,že ti demokratičtí politici z Bruselu nevydali stejný seznam, Když Američani ukradli Srbsku Kosovo.“

O legitimitě polemizovat nebudeme, nicméně nás překvapilo, že Američané ukradli Kosovo. A pak si ho nenechali. Jako kdyby Al Capone vyloupil banku a veškerý lup pak shodil z útesu.

2) Zůstaneme u stejného článku. V diskuzi se totiž rozběhla debata o diktatuře v Rusku. Jeden z debatujících má zřejmě jasno o průběhu voleb v Rusku.

„Rusove si nemysli, ze Putin je diktator. Byl radne zvoleny stejne jako Obama..Ani zaplava emailu pani Clintonove Rusy nepresvedcila!!“

Chuděra Hillary, rozesílat miliony propagačních emailů do Ruska. To si přeci nezasloužila.

3) Děti jsou oblíbené téma zpráv a s tím souvisí i zprávy o porodnosti. ČTK na svém serveru vydala zprávu, že Německo má už nižší porodnost než Japonsko. A jak se ukázalo, někteří čtenáři ví zcela jistě proč.

„Já se nedivím , když vidím tu Merkelovou ,tak měsíc nemůžu vůbec nic a když sem ji viděl v Moskvě s Putinem tak dodnes sem ještě nic nepostavil“

Čili zpráva pro Němce – až odstoupí Merkelová, budete se zase množit jako králíci! Garantováno.

4) Imigrační vlna z Afriky je aktuální a velice ožehavé téma. Není tedy divu, že se média ptají expertů. A my se ptáme: Proč si platit experty, když si je můžete najít zadarmo na českých diskuzích?

„Cesi vyhnali Kelty a na jejich hrobech si to tu vybudovali. No tak ted to zase udelaji jine narody, no… :-)“

Škoda, že už to nikdo Germánům nevysvětlí, že byli Keltové, no. Ale alespoň k tomu máme smajlíka.

5) Novinky vydali zprávu o Ministru Jurečkovi, který chce zavést nové označení potravin – „České potraviny“ a „Vyrobeno v České republice“. Komentátoři v diskuzi přicházejí se šokujícím odhalením.

“A kde se vezmou ty české potraviny, když většina potravinářských podniků byla zrušena.”

Andrej Babiš se teď asi diví, co že to vlastně kupoval za firmy. No, co se dá dělat.

5) Ovšem pozor.

„Ještě víc označování, ještě víc byrokracie a za chvíli budeme jako socialistická Francie.“

Socialismus ve Francii. Reálný nebo abstraktní? Uvidíme, co nám na to poví Vojta Filip.

6) Když vám blesk udeří do vedení a vyřadí trolejbusy, je to určitě nepříjemné. Ve Zlíně se potýkali právě s takovou situací. A na Novinkách se zase potýkali se zmatením.

Redaktor Růžička je buďto uvlivněn návykovou látkou, nebo je skutečně tak hloupý?? Do jakého vedení? snad to bylo do vedení podniku!!“

Já nevím. Co třeba do elektrického vedení?

7) Další zpráva pojednávala o dvouletém chlapci, který spadl do septiku. Dva muži ho zachránili a všichni se veselí. Jak se ale zdá, tato událost se nestala poprvé, a už vůbec ne obyčejným lidem!

„Podobně to měl Havel. Po jednom z mejdanu na zámečku se málem utopil v septiku. Museli ho zachránit estébáci co jej hlídali protože by to jinak bylo označeno jako vražda disidenta….“

8) Nově se dozvídáme také další okolnosti ohledně sestřelení civilního letadla nad Ukrajinou. Už i výrobce potvrdil, že se jednalo o starší typ raket BUK. České diskuze ale přišly s vlastní analýzou.

Velmi správně, ale to naše kuku nebude zajímat. Oni vědí, že letoun byl sestřelen kulometnou palbou ukrajinského letadla, které ač s dostřelem 2.000 metrů a letovou výškou letu 5.000 metrů sestřelilo letadlo z 11.000 metrů. Pro bolševika je to samozřejmá věc.“

V tomto případě opravdu doufáme, že se autor pokoušel jen o vtip.

9) ODS má nové logo! Teda, nové… upravené! Jak uvedl pan Fiala, doufá, že to přiláká nové voliče. A jak se ukázalo, kromě vojenské analýzy můžeme na českých diskuzích hledat i politické analýzy.

„Levičákům nikdo nevysvětlí, že ODS jsou levice a pravičáci už to dávno vědí. ODS nemá kdo volit …“

Opravdu jsme netušili, že spolu se směrem letu ptáka se změní i celá orientace strany. Bravurní odhalení synekdochy.

10) A všemu dáme královskou korunu. Syn španělského krále byl obviněn z rasismu, neboť se nevybíravě pustil do hlídače v zábavním parku poté, co předbíhal. Ach, ty děti. Ale jsou i tací, kteří za tím vidí víc. „Šestý komentátorský smysl“, chcete-li.

U nás by se hned křičelo, že to má na svědomí 40ti letá “devastace” myšlení komunisty. A co to je u následníka španělského trůnu, toho snad nevychovávali podle Marxe?“

Skvělé. Teď budu zavile listovat Kapitálem, abych našel pasáž, která říká, že mladí lidé musí na podporu třídního boje předbíhat ve frontách na horskou dráhu…

Martin Klose
Martin Klose (Články)
Student mediálních studií na FF UP, pseudofilozof, introvert a latentní mizantrop, co rád používá fajnová slovíčka. Všeobecně charakter, kterého si pozvete na párty jen proto, aby umyl nádobí.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*