Nejnovější

Přehled týdne 11. 5. – 16. 5. 15

Tento týden byl plný událostí, o kterých by bylo hezké informovat. Pravděpodobně by naše čtenáře ale neuspokojily tak, jak jsou zvyklí. Vybrali jsme tedy to nejprůměrnější z nejprůměrnějšího. 

Pondělí 11. 5.: Britský premiér David Cameron jasně řekl, že žádné další skotské hlasování o samostatnosti nehrozí a Skoti na něj mají rovnou zapomenout. Po tomto prohlášení se v některých skotských kinech začaly objevovat plakáty na dvoudenní promítání Statečného srdce. Sukničkáři. – Opilý muž nezvládl venčení svého bulteriéra, který zdivočil, pokousal pána a ještě zlikvidoval nevinného pejska. Všichni bulteriéři by se měli veřejně omluvit!!!! – První kolo polských prezidentských voleb vyhrál konzervativní Andrzej Duda. Zajímavostí je, že třetí v pořadí skončil rocker Pawel Kukiz, který oslovil především mladé lidi. Je drsný a mladí ho žerou. Mno, u nás byl před pár lety punkáč a chtěly ho volit i děti, které nebudou moci k urně ani při příštích prezidentských volbách. To bylo docela děsivé. – Nejublíženější člověk na planetě, David Rath, se dostavil k soudu a stěžoval si a stěžoval si a stěžoval si. Píská mu v uších a neudrží myšlenku. No, buďme rádi, že jen tu myšlenku. – Slovenský premiér Fico, druhý nejublíženější člověk na světě, zakázal ministrům komunikovat s Denníkem N. Tento vrchní Čobol totiž velice těžce nesl karikatury, které mířily proti jeho vrozené dokonalosti. My věnujeme slovenskému deníku několik velice, ale velice nazlobených pohledů.

Úterý 12. 5.: Soudní znalec rozhodl, že stíhaný David Rath může k soudu, protože na tom není zase tak špatně. Rath po tomto zjištění údajně zavrávoral a s tragickým výrazem ve tváři se posadil na židli! Přijímačky na DAMU má tímto vystoupením z krku. – Podle informací zavražděného opozičního aktivisty Němcova stála válka na Ukrajině Rusko už hezkých pár miliard, což je zvláštní, protože Rusko se přece na Ukrajině vůbec neangažuje, ne? – Německá kancléřka Angela Merkelová se v Moskvě natolik rozohnila, až ji museli vycenzurovat. Ruskou anexi Krymu označila za zločinnou a protiprávní. Jak však poukázal politický geograf Michael Romancov, Putin umí německy, takže se mohl směle zastydět a o pravdu zůstanou ochuzeni opět jen samotní Rusové. – Firma Andreje Babiše prodala státu pozemky za osminásobek ceny. Enormní nárůst hodnoty způsobila změna v zákoně, umožňující zvýšení výkupních cen pozemků pro stavby silnic, kterou navrhl ministr dopravy Antonín Prachař (ANO). V představenstvu firmy navíc sedí i Babišova Monika. Náhoda? Zcela bez diskuze.

Středa 13. 5.: Další zemětřesení udeřilo na zpustošený Nepál. Doufáme, že odtamtud nepřijde moc uprchlíků, protože bůh ví, co jsou zač. Jsou nějací…jiní. – KLDR, vzor demokracie a solidárnosti, nás nepřestane udivovat. Hjon Jong-čol, ministr obrany, si zdříml na přehlídce, když se vzbudil, stál na popravišti a mířili na něj protiletadlovou zbraní. Jeho poprava byla veřejná, ale jelikož v Koreji neběží ani Superstar, Ulice nebo elektřina obecně, patří veřejné popravy mezi často vyhledávané kratochvíle. – Českého diplomata v Moskvě zbili a okradli. Omlouváme se Rusku, ale hlouběji do zadku už se mu nevlezeme, tak co máme dělat, abychom mohli žít v míru? – Vatikán uznal stát Palestinu. Vyvolal tím rozporuplné reakce. Objevovali se gratulace i nepříznivá označení Svatého stolce, většinou podle toho, zda se jednalo o fanoušky Palestiny, nebo ne.

Čtvrtek 14. 5.: Miloš Zeman se negativně vyjádřil k plánovanému rozdělování imigrantů do zemí EU. Bojí se, že by mezi uprchlíky mohli být džihádisté, kteří by vyhodili Hrad do povětří. Skutečně by byla škoda takové krásné historické památky, když mohou vyhodit Miloše do vzduchu i v nějaké jiné díře, kam jezdí na besedu. – Při procházení zpráv ze čtvrtka 14. 5. se autor tohoto článku dostal do hluboké deprese, kterou zahnal až návštěvou McDonaldu a pořádnou dávkou hranolek a velkou Coca Colou. No co, když můžou na ČT, tak proč ne my na Oslu? – Vídeňská radnice bojuje proti homofobii a vyměnila semafory s jedním panáčkem za semafory se zamilovaným párem. Na některých světelných ukazatelích se navíc objevily postavičky stejného pohlaví. A proč? Protože média a politiku ovládají čtyřprocentní, co chtějí naše děti zkazit!!!!

Pátek 15. 5.: U písemných maturit propadla šestina studentů, u matematiky téměř čtvrtina. Opět vidíme, jak moc dobrý nápad je zavádění povinné maturity z matematiky. Jidáš problémy podle MF Dnes nedělal. Úspěšnost otázky dosáhla téměř padesáti procent. No, tomu říkáme úspěch. – Džochar Carnajev, atentátník na bostonský maraton, si vyslechl rozsudek smrti. Ačkoliv se fakt snažil, jeho obhajoba totálně vybouchla a rozsudek byl vynesen. No bomba. – Školáci si hráli ve stohu se sirkami, načež stoh vzplál a oheň způsobil osmimilionovou škodu. Asi věděli na babičku, jak to bylo s dědou. „Tady máš sirky, jdi si hrát do stohu.” – Hokejové šílenství nabírá na obrátkách, Jaromír Jágr, slyšící na jméno „Kmet na bruslích” je hvězdou šampionátu a vlaječky vlají. Všichni se těší, jak vyhrajeme to vytoužené zlato.

Sobota 16. 5.: Vytoužené zlato nevyhrajeme, protože rozhodčí je Rus a Jarda nebyl ve formě a vůbec. – Pouťová atrakce přimáčkla mladíka, když hledal klíče. – Parašutista podletěl Karlův most stokilometrovou rychlostí. Proč to vlastně udělal, se nám nepodařilo zjistit. Možná proto, že jsme po tom ani nepátrali. Žít a nechat žít. – Poslední věta se váže k politice Liberlandu. Tento mikrostát trpí pod okupační správou Srbska a Chorvatska, avšak jeho prezident Jedlička dnem i nocí pracuje na tom, aby tento ráj na zemi pro všechny správné lidičky brzy dosáhl věhlasu Hanoje. Nebo nějakého jiného asijského města. – Vladimír Putin je velmi dobře znám pro svou nezdolnou fyzickou kondici. Hraje judo a dělá hokej. V posledním zápase věnovaném konci Velké vlastenecké války nasázel soupeři osm gólů. No, který ze současných státníků by tohle dokázal!?!

Jakub Mikel
Jakub Mikel (Články)
Kryptosluníčkář, někdejší šéfredaktor a ostentativní metrosexuál. Je student žurnalistiky na FF UP. Trpí utkvělou představou, že je vtipný.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*