Nejnovější

OBRAZEM: Babiš odstartoval prezidentskou kampaň v Ústeckém kraji

Foto: Matyáš Lacina

Krátce po oznámení prezidenské kampaně vyrazil Andrej Babiš do Ústeckého kraje. Asi se stovkou příznivců se setkal ve čtvrtek v ústecké restauraci Čarodějky. „Proč bych nezačal v Ústeckém kraji. Jsem poslanec z Ústeckého kraje,“ okomentoval Babiš.

„Očekával jsem to a budu ho volit. Dokonce si na něj i vsadím,“ řekl pan Radek. Ten přišel podpořit svého prezidentského kandidáta do místní restaurace Čarodějky. Podle pana Radka se Andrej Babiš nebojí trestního stíhání.

„Jde do toho po hlavě a nemá strach ze soudu. Snad jsou ještě soudy nezávislé. Ale určitě bylo lepší, kdyby byl znovu premiérem. Měl by pak větší pravomoci. Ve vládě by udělal více,” pokračuje Radek.

Příznivci restauraci přeplnili. Na rozmluvu, fotku nebo podepsání knihy se čekala dlouhá fronta, která vedla téměř až ven z lokálu. Dotázaní účastnicí si všichni přáli Babiše spíš jako premiéra.

„Ať je prezident, když to s premiérem nevyšlo. Pak bude moc dělat aspoň trochu pro nás to, co dělá Fiala pro Ukrajince. Ten už může jít už rovnou na Ukrajinu,” uvedla například paní Alice.

Babišovi podporovatelé vyjádřili hned několik důvodů, proč mu plánují dát svůj hlas i v prezidentské volbě. Mnozí mají pocit, že se o ně současná vláda nestará.

Stejné si myslí i pak Lakatoš. „Vládní strany házej všechno na Babiše a jenom lžou. Nedodržují svoje sliby a nepomáhají nám. Babiš jako prezident nebude jejich volba. Neodkývá všechno vládě.”

„Nikdo nekouká na to, že my v Ústeckém kraji nejsme Praha. Na nás vůbec nemyslí. Místo toho nás, co fandíme Babišovi a SPD, považují za nějaké proruské šváby,” tvrdí Lakatoš.

Mnoho účastníků naštvalo, že se k Andreji Babišovi nedostali. I na samotném Babišovi a jeho týmu bylo vidět vyčerpání. „Nezměnil jsem názor. Není to na poslední chvílí. Říkal jsem celou dobu, že hnutí ANO postaví kandidáta. A z pěti nám vyšlo, že bych mohl mít největší šanci já,” odpověděl nám podrážděný Babiš.

Událost fotil Matyáš Lacina

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*