Nejnovější

Kanye West si nedá pokoj, americký raper koupil sociální síť Parler

Zdroj: BBC.com, Kanye West
Americký raper Kanye West, známý také jako Ye, o sobě dává v poslední době hodně vědět. A pro mnohé fanoušky je to bohužel skrze jeho eskapády či výroky, ne skrze jeho hudební tvorbu.

Raper si kvůli svým emotivním výlevům na sociálních sítích proti sobě poštvává velkou řadu lidí a podporovatelů, kteří byli donedávna na „jeho“ straně a brali jej jako vzor nebo dokonce přítele. Příkladem toho může být i to, že s ním ukončila spolupráci jedna z největších módních značek Balenciaga nebo dlouhodobý partner Adidas, pod kterým Ye vydával své specifické boty Yeezy.

„Ve světě, kde jsou kontroverzní názory považovány za kontroverzní, se musíme ujistit, že máme svobodné právo se vyjadřovat,“ uvedl raper skrze tiskového mluvčího společnosti Parler. Tímto výrokem chtěl West poukázat na to, že to byl právě on, kdo byl v posledních týdnech zabanován na sociálních sítích jako je Twitter nebo Instagram za své neetické názory, které by si muž jeho dosahu mohl odpustit.

Kauza Parler není jedinou kontroverzí v rukávu rapera. Když pomineme jeho éru v milostném trojúhelníku mezi ním, Kim Kardashian a Petem Davidsonem, má Kanye na svém stole řadu přešlapů. Nedávno otevřel Pandořinu skříňku v případu „Black Lives Matter“, kdy při příležitosti představení své nové kolekce ve spolupráci právě s Balenciagou oblékl triko s nápisem „White Lives Matter“.

Značka i lidé z hudební branže dali jasně najevo, že nesdílí stejný názor a žádali po raperovi omluvu. Ten ale reagoval svým vlastním stylem. Řekl, že celá kauza BLM byla jen marketingová záležitost a nešlo tam vůbec o podporu lidí tmavší pleti.

„Máme právo na svůj názor!“

Sociální síť Parler je ve světě známá jako pravicově laděná platforma, kde má každý právo na svůj názor. Uživatelé si aplikaci nemůžou vynachválit, protože zde neexistují žádné uživatelské podmínky, jako tomu je například u již zmiňovaného Twitteru.

„Tato dohoda změní svět i jeho pohled na svobodné vyjadřování. Ye udělal průlomový krok do světa svobodného média, už se nikdy nebude muset bát, že budeme za své názory odstraněni,“ uvedl šéf Parlement Technologies George Farmer. „Znovu dokázal, že jde o krok napřed před mediálním narativem,“ dodal Farmer.

Není pochyb, že Farmer i West mají do budoucna velké plány a „revoluce“ svobodného slova je na cestě. O podobnou změnu se platforma pokoušela i v minulosti, kdy prostřednictvím svých služeb zveřejňovala příspěvky o násilných a politických hrozbách, které vedly k nepokojům v Kapitolu minulý rok při prezidentských volbách v USA.

V tu dobu s ní oba giganti Apple i Google rozvázali obchodní podmínky, a tak si nikdo aplikaci nemohl stáhnout. Nyní však platforma změnila svůj obsah a je dostupná ve všech obchodech. Na finančních podmínkách se zmiňované strany ještě nedohodly, ale vše by se mělo sjednat do konce letošního roku.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*