Nejnovější

Přehled týdne 19. – 25. 9. 2022: Tyranosauří závody, propadající se hřbitovy a Okamura fandou TOP 09

Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: V Británii proběhlo poslední rozloučení s Alžbětou II. Škoda, že nezamávala zpátky, to by bylo něco. A hymna už je God Save the King, ta stará jim asi přišla příliš ironická na pohřeb. – Fiala měl mimořádný projev. Nebyl sice nijak mimořádný, ale byl před volbami. Když je možnost pustit si obličej do éteru, tak co toho nevyužít, není nic jako špatná reklama. Jinak říkal, že zimu zvládneme a tak. (KL)

Úterý: Český lék na Alzheimerovu chorobu se dostal do závěrečné fáze testování na lidech. Postiženým tak svitla naděje. – Gigant Goodyear vyrábějící pneumatiky musí zaplatit českému vynálezci hromadu peněz za ukradení vynálezu. Určitě Cimrmanovi. – Český lék na Alzheimerovu chorobu se dostal do závěrečné fáze testování na lidech. Postiženým tak svitla naděje. – Pád Trojské lávky zůstane nepotrestán. Lávka prý spadla kvůli používání posypové soli. Projektant za to nemůže. – Český lék na Alzheimerovu chorobu se dostal do závěrečné fáze testování na lidech. Postiženým tak svitla naděje. (KL)

Středa: Ve washingtonském Auburnu se konal lehce bizarní závod. Místo “normálních” lidí tam závodili tyranosauři. To, že se nejednalo o opravdové tyranosaury, ale o lidi v převlecích, snad dodávat nemusím, že ne. Nevím, koho to napadlo, ale pojďme to udělat i u nás. – S názorem, že jsou hřbitovy už samy o sobě strašidelným místem, se shodneme snad všichni, že ano? Výborně, děkuji. No já jen, že v Polsku se jeden hřbitov propadl. Prostě nikdo nic a hřbitov “bye”. Takže je tam teď díra v zemi a některé hroby se tak dostaly blíže k peklu. Byl tento příběh pravdivý nebo jste se propadli do hlubin tajuplných lží? – A když už jsme u toho padání.. Polský hřbitov není jediný, který tady padá. Ruský vědec Anatolij Geraščenko údajně zemřel při pádu ze schodů. Jaká náhoda, že “zakopl” a zemřel někdo tak vysoce postavený a taky někdo tak bohatý. Nehledě na to, že minuly týden “vypadl” z lodi výkonný ředitel KRDV (zkratku si najděte, je to totiž mega dlouhý název) Ivan Pečorin. (MK)

Čtvrtek: Lékař Jaroslav Barták, který si jedenáctým rokem odpykává trest za znásilnění svých asistentek, bude propuštěn na svobodu. Rozhodl tak soud v Jablonci nad Nisou. Barták prohlašuje, že si uvědomil, že hřešil. A jak se chystá trávit čas po návratu z vězení? Vedle důchodu se plánuje vrátit k práci lékaře. Předesílá, že pokud to udělá, vezme si za sestru nějakou starší paní. Tak uvidíme, kolik zájemkyň se k němu pohrne. – Jste fanoušek fotbalu, ale nelíbí se vám, že se mistrovství světa bude konat v anti-LGBT Kataru? Buďte v klidu, během mistrovství se zákony uvolní! Pokud na mistrovství pojedete s partnerem*kou stejného pohlaví, nemusíte se bát zatčení. Pokud tedy nebudete dělat nějaké výtržnosti, třeba svého partnera líbat. To už by mohlo být přes čáru. Pořád na tom ale budete lépe než místní, na které budou před mistrovstvím i po něm platit stejné homofobní zákony. – Ministr Válek slíbil, že lidé, kteří nemohou kvůli covidu volit v komunálních volbách, budou moci volit příště. (AH)

Pátek: Ve 14:00 se otevřely volební místnosti. Ještě než předseda SPD Tomio Okamura odvolil, demonstrativně natrhl a počmáral volební lístek kandidáta do senátu za TOP09. Podle volebního zákona však takový lístek platí, musel by být nečitelný, nebo přetržený. Nedivil bych se, kdyby z toho dostal #horečkutřicetdevět. – Podle mluvčího Kremlu Dimitrije Peskova bude Rusko brát území anektovaná “referendy” na Ukrajině jako ruská území a podle toho bude také vojensky reagovat. V Kremlu zřejmě však zapomněli, že žádné z území, která hodlají anektovat, není pod stoprocentní kontrolou okupačních vojsk. To si takhle připojíte území a rovnou vám to někdo okupuje… – Vagnerovci mají nový úlovek z řad vězňů, kterým za účast ve válce na Ukrajině slibují odpuštění trestu. Je jím Jegor Komarov, kanibal, kterému za jízdy vypadlo z auta bezhlavé tělo. Zřejmě slušnej oddíl, no. (ŠF) 

Víkend: V sobotu ráno se mohli zvesela občané znovu nahrnout do volebních místností. Kdežto v neděli už mohli napjatě sledovat výsledky voleb v pohodlí domova. Byli například u okamžiku, kdy Jiří Růžička byl zvolen už v prvním kole voleb. To asi Tomio rozdýchává špatně. – Všichni samozřejmě i řeší kdo s kým půjde do koalice. Například v Plzni podepsali Piráti memorandum se STAN a ANO. Jenže v tom je háček. ANO jedná i s dvěma nezávislými kandidáty za SPD. To se nelíbí předsedovi Pirátů Ivanu Bartošovi. – Žhavou novou novinkou víkendu byla svatba Svarty. My gratulujeme novomanželům a doufáme, že spolu budou žít šťastně až do smrti. – Svůj poslední zápas odehrál Roger Federer. Jeden z neznámějších tenistů. – Jana Nagyová (ta od Babiše) se ukázala po prvním kole voleb v tom nejlepším světle. Na dotaz reportérky, co by udělala v případě zvolení do Senátu, odpověděla: „Jako první vejdu do dveří a požádám o imunitu.“ How bizarre…– Naše Zdena aka bába pod kořenem neuvázla jen pod ním, ale také uvázla ve volbách. – Tak když nevyšel Parlament, tak třeba to starostování jo. Robert Šlachta se možná stane starostou Pohořelic. – To že volební účast v komunálních volbách je nízká ví každý. Ale třeba v části Hrušov v městském obvodu Slezská Ostrava pro jistotu nepřišel vůbec nikdo. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*