Nejnovější

Přehled týdne 1.-7.8.2022: Čínské výhružné hry, vytržený záchod opičí neštovice v USA

Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: Polovina prázdnin je za námi. – Ukrajinští uprchlíci zaplatí! Za jízdné myslím. Dneškem jim končí u nás doprava zdarma. – Berdych je volný. Ne ten tenista, ale David, po kterém je pojmenovaný celý gang. – Nejhlubší sladkovodní propast na světě je ještě hlubší. Ne že by ji někdo prohloubil, ale průzkumný robot se dostal o 50 metrů hlouběji než dříve. Hloubka tuzemské Hranické propasti je tak minimálně 450 metrů, dno stále v nedohlednu. (KL)

Úterý: Na Tchaj-wan dorazila předsedkyně americké sněmovny Nancy Pelosiová. Čína kvůli této návštěvě vyhrožuje vojenským zásahem a na hranice s Tchaj-wanem poslala bojová letadla. Ještě k tomu přidáme vypjatou situaci na hranicích Kosova a WW3 může začít. – Češi podle průzkumu STEM chtějí po vládě vyřešit energetickou krizi, obnova Ukrajiny podle nich může počkat. – I přes to jede většina Čechů na dovolenou, které jsou letos vyprodané na měsíce dopředu. Priority… (AK)

Středa: Jihoafrická republika se potýká s případem hromadného znásilnění. Podezřelá skupina horníků Zama zama napadla ve čtvrtek štáb při natáčení videoklipu. Měli údajně na místě znásilnit osm žen a všechny okrást. JAR se potýká s jednou s největších zločinností na světě. Tak tohle z možností na dovolené můžete rovnou vyřadit. – Biden má covid, už podruhé. Poprvé tomu bylo před čtrnácti dny, přitom má i posilující čtvrtou dávku vakcíny. V jiném případě bych řekla i do třetice všeho dobrého. – Belgický vězeň utekl z vězení, záchodovou dírou. Belgičan vytrhl záchod ze zdi. A fakt se mu podařilo utéct, no ale asi ho to tam poradně sra… štvalo. (TL)

Čtvrtek: Čína prováděla námořní cvičení nebezpečné blízko Tchaj-wanu. Návštěva předsedkyně americké sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová tak nezůstala bez odezvy, ale kdo by čekal jiné jednání, než vyhrožování a hrozby. – Americká basketbalistka jde v Rusku na devět let do vězení. V únoru byla zadržena na moskevském letišti za pasování drog. Měla u sebe elektronické cigarety s náplněmi obsahující konopný a hašišový olej. Za trochu trávy devět let? Tak hlavně že ta ruská spravedlnost funguje tak dobře! – A v USA vyhlásí stav zdravotní nouze, ne kvůli covidu, ale kvůli opičím neštovicím. Wtf, další pandemie? Možná ne, vakcína už existuje, jen aby jí byl dostatek. (TL)

Pátek: Senátor Jaroslav Doubrava, v minulosti člen KSČM, jednal na Krymu se šéfem tamější okupační správy. Probírali prý možnosti spolupráci a “kulturní výměnu mezi našimi národy.” Trochu to zavání vlastizradou, ne? – Obvinění ze dvou trestných činů si u soudu v Praze vyslechli dva čeští dezinformátoři, kteří podněcovali nenávist vůči Ukrajincům. Hrozí jim až tři roky vězení. Oba “aktivisté” se přitom nedávno objevili na mítinku Andreje Babiše a společně se fotili. Inu dobrá voličská základna. – Své odpůrce však Babiš nazývá “fašisty” a “nacisty” poté, co ho na několika místech vypískali s obytňákem a policisté v civilu neadekvátně proti protestujícím zasahovali. Ta ironie je cítit až do Moskvy… (ŠF)

Víkend: Začneme těmi lepšími zprávami. V Hřensku by mohli požár zlikvidovat do týdne. Že by konečně byl klid? – Prosím o fanfáry, protože Joe Biden, už je covid negativní. Co bychom bez této zprávy dělali to nevím. – Tak snad nastala chvilka klidu mezi Izraelem a militantním Islámským džihádem. – Čína stále nedala pokoj a i přes víkend nacvičovala útok na Tchaj-wan. Já už bych fakt ocenila, kdyby jednou byl neválečný víkend. – Indiana je první stát v USA, který po přelomovém rozsudku zakázal potraty. Protože proč by ženy měly mít práva na to se svobodně rozhodnout o svém těle. Tak zas asi dobrý, tohle nedělní večerní rozčilování mě bude stát život. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*