Nejnovější

Přehled týdne 23.-29.5.2022: Aneb úspěšný atentát, bronzová výhra a zase ty opice

Pondělí: Na doživotí odsoudili prvního ruského vojáka za zastřelení civilisty. Snad ho okupanti neprostřílí z věznice ven. Taky je otázka, jaké procesy v odpovědi teď čekají ukrajinské zajatce. – Čína s napětím a popcornem sleduje jak se vyvíjí invaze na hranicích Evropy, určitě si dělá spoustu poznámek. Však to vypadá, že se chystají brzy na Tchaj-wan. Kartami ale zamíchal Biden, když oznámil, že USA by se ho zastaly i vojenskou silou. Namíchejte barely s Agentem Orange, stáhněte si Fortunate Son, historie se možná bude opakovat (skoro). (KL)

Úterý: A nebyla by to nová vláda, aby neodvolala vedení Cermatu. Tentokrát to schytala jeho ředitelka Michaela Kleňhová. Ministr školství Petr Gazdík nebyl údajně spokojen s tím, jakým způsobem řídí organizaci zajišťující přípravu přijímacích zkoušek a maturit. A co takhle už konečně přestat odvolávat ředitele a ředitelky a místo toho konečně ukončit s Cermatem spolupráci? – V Moldavskou zatkli exprezidenta a viní ho z vlastizrady a korupce. A mezitím se Češi jen dívají, jak se kouří z hradních skartovaček. – A když už jsme u skartovaček… Zemanův poradní tým se rozpadl, protože ho opustila už polovina členů. Došla jim prý trpělivost. Pro mnohé byla pak poslední kapka, když Zeman jako nového guvernéra Národní banky Aleše Michla. – Česko má prvního nakaženou osobu s opičími neštovicemi. Takže zdar a snad za dva roky. (JŠ)

Středa: V Rusku spustili svůj obchod s aplikacemi. Rusové si tak mohou sednout do restaurace Strýček Vaňa, popíjet Cool-Colu a na mobil si z obchodu RuStore stáhnout jednu ze (zatím) stovky aplikací. Očekávám, že tam budou například hry jako Flushing Toilet Simulator nebo Steal a Washing Machine. – Zatímco se naši hokejisté prali jako lvi o nejlepší výsledky na mistrovství světa ve Finsku, náš nejslavnější sportovec se také pral. Ale s pravidly silničního provozu. Jaromír Jágr se snažil v Praze v Plzeňské ulici přejet z jednoho směru do druhého, ale bohužel nezaregistroval tramvaj, která ho z boku trefila. Jednoznačný zásah do oblasti nárazníku a předních dveří. Pětiminutové vyloučení plus osobní trest do konce zápasu pro tramvaj. – Ode dneška už si konečně zase můžeme přečíst seriózní zpravodajství na webech jako Ceskobezcenzury.cz nebo Skrytapravda. Internetové sdružení CZ.NIC odblokovalo dezinformační weby, které zablokovalo na konci února kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Tomio Okamura konečně dostane prostor ve světě médií, když tak nerad jezdí na Kavčí Hory. (MK)

Čtvrtek: Dnes oznámil kandidaturu na prezidenta rektor UK Tomáš Zima. Nazývá se kandidátem zdravého rozumu a prozatím si bude kampaň financovat sám. Dobře, jen abychom pak nebyli překvapeni billboardy v čínštině! – A k dnešnímu dni je v České republice potvrzeno 5 případů opičích neštovic! Riziko nákazy je podle SZÚ mnohem vyšší při sexuální aktivitě… Takže klidněte hormony a jste klidu. – Zeman odmítl jmenovat Zikmundovou do čela Nejvyššího kontrolního úřadu. Opět se random probudil a kope kolem, pádný důvod od hradu samozřejmě nemáme. (TL)

Pátek: Přesně 80 let uplynulo od atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha. Já jsem vždycky říkal, že pořizovat si kabriolet do Česka je blbost. – Investoři Twitteru zažalovali Elona Muska kvůli tomu, že včas neoznámil zvýšení svého podílu ve společnosti. Podle investorů svým pozdním oznámením nakoupil akcie levněji. Já sice akciím a podílovým investicím moc nerozumím, ale tohle asi není dobrý. – Šest týdnů trval soudní proces, v němž Johnny Depp požaduje po exmanželce Amber Heard odškodnění za újmu způsobenou pomluvou. Ta tvrdí, že ji Johnny Depp bil a zneužíval, on tvrdí opak. Proces ale nastavil hodně nebezpečný precedent, kdy se z nahrávek ze soudní síně tvoří memes a vtipné koláže. Myslet si samozřejmě můžeme, co chceme, ale slepá dehonestace jedné strany v soudním procesu, který stále probíhá, je velký problém. Zvlášť v tak citlivých případech jako je domácí násilí. (ŠF)


Víkend: Během první třetiny a do půlky té druhé, si každý Čech myslel, že medaile tento rok pro náš hokejový tým nedopadne. Ale na konci druhé třetiny se situace změnila a na konci třetí třetiny, už bylo rozhodnuto! Český tým si z letošního mistrovství světa z ledního hokeje odváží bronzovou medaili. – V sobotu mediálním světem obletěla informace o Dominikovi Ferim. Byl převezen do nemocnice a v mnoha médiích se psalo o pokusu o sebevraždu. K této zprávě, ale byly zveřejněny i fotografie ex-poslance na nosítkách. Na Twittru se okolo tohoto všeho strhla velká diskuze, zda publikování fotografií nebylo za hranou etiky. – Válka na Ukrajině stále trvá a boje jsou náročné. V neděli ukrajinský prezident Zelenskyj dojel do Charkovské oblasti za ukrajinskými vojáky. Některé z nich i vyznamenal. Žel Charkov je i dnes stále cílem bombových útoků. – Houstone, máme problém! V nepálských horách se z radarů ztratilo soukromé letadlo, v kterém bylo 22 lidí. – Putinův telefon stále nepřestává zvonit. Tentokrát mu nevolal nikdo jiný než Macron, který si k sobě vzal posilu, německého kancléře Scholze. – Komunální volby se blíží! A s tím přichází i nové politické strany. V Praze se jedna taková objevila s názvem Motoristé sobě. (TŘ)  

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*