Nejnovější

Přehled týdne 2.-8.5.2022: Ať nás provází síla, kandidáti na prezidenta a „vítěztví” nám buší na dveře

Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: Babička by se v zašlym domacim délu k ovó nevydala, geru. Geniální. Co lepšího dát do dnešního maturitního didaktického testu z češtiny než mongolštinu. Ten, kdo s tím v Cermatu přišel, si zaslouží přidáno a jezdeckou sochu v nadživotní velikosti k tomu. – ČNB odebrala bankovní licenci českým pobočkám ruské Sberbank. Ta nepodala nějakou žádost, kterou měla, takže u nás prakticky končí, může provádět pouze nějaké operace. Nebudu předvádět, že tomu rozumím. Kvůli posledním událostem měla ruská banka u nás potíže, tak možná v tom shonu opravdu zapomněli podat příslušnou žádost. Pro příznivce domněnek a teorií se jich ale nabízí hned několik. – Kdybyste se chtěli vymlouvat z práce a došly vám i ty nejmenší židovské svátky, můžete se příští rok vytasit s tím, že právě dnes končí ramadán. Slaví se hostinou a přispíváním na charitu, zvláštní. (KL)

Úterý: Top 09 chce protlačit Radovana Vávru do dozorčí skupiny rady ČEZ. Prosím už ne. Jestli se tohle Vávrovi podaří, zhroutí se sám do sebe jako černá díra pod tíhnou vlastního ega. – Zemřela mecenáška umění Meda Mládková. Celý život podporovala české umělce a jejich díla šířila i do zahraničí. Čest její památce. Jo a taky umřel Radim Uzel… – Vandalové rozřezali ukrajinské vlajky vlající u pomníku v Lidicích a Ležákách. Kdyby místo párání vlajek u pomníku tu chvilku strávili lépe a přečetli si, co vlastně připomíná, možná by tento „vlastenecký čin“ přehodnotili. – Po 75 letech se můžou dva bývalí premiéři Jan Syrový a Rudolf Beran zbavit nálepky zrádce národa. Tahle zpráva určitě zaujala i Andreje Babiše a vdechla mu naději, že i jeho proces by se mohl vyřešit až za třičtvrtě století. (JŠ)

Středa: Všichni si nastavte budíky na 7 večer 17. května! Moulin Rouge v Paříži totiž hodlá nabídnout noclehy pro 3 nejrychlejší kupce za 1 éčko. Nevím jak vy, ale na to bych měla i já jakožto chudý student a budík už mám taky samozřejmě nastavený. – Už je to 15 let, co rodiče Madeleine McCann nespí s klidným svědomím. Údajně se objevily další nové důkazy ohledně jejího záhadného zmizení, které se stalo právě před 15 lety v Portugalsku. Tak kdo ví, jestli se její osud někdy dozvíme nebo zůstane neuzavřený. – No a kdo se tuto noc taky nevyspal jsou naši poslanci, kteří jednali celou noc, ale zapomněli jednání jakkoliv vyřešit. Jak jinak. – Doufám, že jste si dnes všichni povinně pustili Star Wars. Že ne? Styďte se. A já se budu stydět s vámi.. (MK)

Čtvrtek: Krásné čtvrteční odpoledne a my máme dalšího kandidáta na prezidenta! Oznámil tak na Twitteru Josef Středula. Takový nemastný neslaný kandidát, ale s velkou podporou Hradu. A už teď mě zklamal, že Středula neohlásil kandidaturu ve středu. – Okamura zase zdržuje! Se vzkazem na papíře ,,Otevřete rozpravu, nebojte se nás”, požaduji poslanci SPD… demisi vlády? Nikdo se jich nebojí, nikdo s nimi ani nechce mluvit. Reálně jediným překvapením je, že nikdo z SPD nedržel ten papír obráceně. – Ne znamená ne, vyslechla si ve čtvrtek Němka, která je obviněna za sexuální napadení. Chtěla mimčo tak moc, že přítelovi propíchala kondomy. Vyvázla s šestiměsíčním trestem, ale tenhle historicky první soudní spor o děravých kondomech mohl skočit i obviněním ze znásilnění. (TL)

Pátek: Italské úřady zabavily luxusní loď Šeherezáda, kterou zřejmě přes firmu v Itálii vlastní Vladimir Putin. Těžko říct, jestli měla loď v poslední době vůbec nějaké využití, když se majitel nehne z bunkru. – Konzervativní strana v Británii ztratila v komunálních volbách velkou část londýnských čtvrtí, které po desítky let ovládala. Voliči byli nespokojení i se skandály s porušováním koronavirových opatření v Downing Street. A little party never killed no election… – OSN přijala první prohlášení týkající se situace na Ukrajině. V prohlášení, které odsouhlasily všechny země včetně Ruska, však chybí slova jako invaze nebo válka. Tak aspoň, že se všichni shodli, to je teď nejdůležitější. (ŠF) 

Víkend: Americká první dáme Jill Bidenová nečekaně navštívila Ukrajinu. Ze Slovenska prostě utečete, kam se dá. – Hnutí Talibán nařídilo afghánským ženám, aby na veřejnosti nosily burku. Halo, kde jsou ti lidé, co říkali, že se Talibán liberalizuje? – Evropa slaví den vítězství. Kéž by. – Putin v nedělním projevu uvedl, že „stejně jako v roce 1945 bude vítězství naše“. Zničená ekonomika, diplomatická izolace od Evropy a ztrapnění vlastní armády. Tak v tom si Vláďo vyhrál. – Šéf CIA varoval, že Putin nehodlá prohrát. Bude podle něj stupňovat útok na Ukrajině. Zprávu přinesl Deník v 16:30. O dvacet minut později už Enko píše, že Rusové zapojili rekordní počet letadel a silně bombardují Oděsu. Dnešní zprávy ještě nikdy nebyly více včerejší. – A poslední přídavek týdeník deprese: podle generálního štábu ukrajinské armády se uvedla do pohotovosti separatistická moldavská armáda Podněsterské republiky. (JŠ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*