Nejnovější

Přehled týdne 25.4.-1.5.2022: Konečně máme svobodu slova, vinné pseudoposlance a stále živého prezidenta

Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: Exposlanec Rozner dostal šestiměsíční podmínku za označení tábora v Letech za „neexistující pseudokoncentrák“. Tentokrát se zabrousil tak hluboko, že se mu nepodařilo z toho vybrousit. – Nejbohatší muž světa Elon Musk koupil Twitter. Slibuje pořádné změny. A teď si držte klobouky, například svobodu slova a omezení moci algoritmů. Může to znamenat návrat extremistů na tuto síť. Ještě aby ne, když jen vytáčíte masy lidí, ale nebude nikdo, kdo by vás utnul.  –  Ve Francii si znovu zvolili Macrona, vše tedy zůstává při starém. Eiffelovka stojí dál, sýry si dál vesele plesniví.  (KL)

Úterý: Testy v autoškolách čekají nové otázky, budou mít formu videí. Moc bych si chtěl nějak rýpnout, ale opravdu se mi to zdá jako dobrý nápad.  –  Generální tajemník OSN Antonio Gutteres byl v Moskvě na návštěvě, ta nikam ale nevedla, prý si nepopovídali příliš dobře, navíc Lavrov jeho přítomnosti obratně zneužil k propagandistickým účelů. A aby toho nebylo málo, když se Gutteres po cestě domů stavoval na obdobný hovor v  Kyjevě, tak se dočkal těžkého bombardování. – Polsko se bude muset obejít bez ruského plynu. Prostě odmítá platit v rublech, tak prostě nedostane plyn. Dává prostě smysl. Škoda, že smlouva nic takového neumožňuje. (KL)

Středa: Ceny Anděl za rok 2021 byly rozdány. Sošky si domů odnesla Farna, Mirai, Mišík a Stypka. Teda Stypka už asi jako ne, že. Upřímně moc nechápu, proč lidi oceňujeme až po jejich smrti. Možná to taky zkusím a třeba něco vyhraju. HA Ha ha… – Když už jsme u tématu smrti, tak se ve středu také konal pohřeb Madeleine Albrightové. Vzpomenout na ni přišel současný a dva minulí prezidenti Spojených států a řada dalších státníků z celého světa. To se tak dělá, když zemře někdo významný. Myslím, že někdy v budoucnu bude na státním pohřbu v Praze možná tak prezident státu Eritrea a tajemnice úřadu městyse Krucemburk. – Téměř celé kolumbijské město Mosquera pohltila toxická pěna. To znamená, že právě teď přišel ten správný čas na takovou pravou pěnovou bitvu. I když si ji pravděpodobně zahrajete jen jednou. (MK)

Čtvrtek: Kdyby to ještě někoho překvapilo, tak Zeman po sedmé odmítl jmenovat ředitele BIS Koudelku generálem. Ale aspoň už ho odmítl naposledy, berme to pozitivně! – Vlaky zdarma, no kdo by si to nepřál. Výjimky pro Ukrajince využila i rodina Romů, kteří ovšem narazili na neoblomnou překážku – revizor. Video s jejich rozepří válcuje internet, organizace Romea označuje chování revizora za neadekvátní. Rozhodně se s nimi moc nepáral, ale žádný flákanec neproletěl, tak dobrý. – Válka bohužel není na ústupu, Kyjev je opět pod palbou, kde dnes i tajemník OSN Gutteres jednal se Zelenským o evakuaci lidí z Mariupolu. Opravdu je Rusko ještě členem rady bezpečnosti OSN? – K tomu je dnes příznačné důležité připomenutí, dnes je Den Šoa, připomínka šesti milionů zavražděných Židů při holocaustu. Tak jen připomenout, neopakovat. (TL)

Pátek: Policie navrhla obžalovat exposlance Volného za šíření poplašné zprávy. Volný na svůj Facebook v době pandemie napsal, že se chystá diskreditace dezinformátory oblíbeného Ivermectinu vraždou pacientů a svedením jejich úmrtí na lék. Vyhlídky na kriminál ale nejsou tak hrozné, prý by pro sebe měl celý jeden volný blok. – Policie v Brně vyjížděla nad ránem ke rvačce. Svědek incident nahrával, záznam ale neměl, jelikož vše natáčel živě na TikTok. Život v Brně je zkrátka těžká post-postmoderna. – Britský konzervativní poslanec si v jednacím sále sněmovny pouštěl porno. Předseda strany a premiér Boris Johnson to označil na nepřijatelné. Na rozdíl od bujarých večírků v době lockdownu v Downing street, jejichž vyšetřování stále pokračuje… (ŠF)

Víkend: Neděle nám přinesla odhalení, že náš pan prezident je stále naživu a dokonce má tolik energie, aby šel na rozhovor do Partie . Tam zjistil, že situace je fakt vážná a musí převléct kabát úplně. Takže přišlo na výroky typu „Nesouhlasím s výroky kardinála Duky o znásilněných Ukrajinkách” nebo se odvážil naznačit, že Putin je válečný zločinec. – OSN v neděli potvrdila, že už probíhá evakuace lidí z oceláren a železáren Azovstal. Lidé v těchto místech byli už na pokraji smrti, tímto krokem se je snad podaří zachránit. – Přes Prahu v sobotu přešel Národní pochod pro život. Nebo spíš boj o to, aby ženy nemohly rozhodovat o svých tělech a nemohly podstoupit potrat, protože POTRAT JE VRAŽDA přece. Tak tenhle pochod se střetl s demonstrací na podporu svobodné volby. – Putin musí dokonce koukat i na to, jak se Spojené státy podílí na výcviku ukrajinských vojáků v Německu. Chudák… akorát, že vůbec. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*