Nejnovější

Přehled týdne 18.-24.4.2022 : Hody hody doprovody, dejte volby dohromady a příměří k tomu!

Ilustrace Emy Kašparové

Pondělí: Národ se spojil v oslavách pohanského svátku a jako každý rok to rozvířilo celospolečenskou debatu o úpadku tradic, násilí páchaného na ženách a nejlepších způsobech, jak udělat vajíčkovou pomazánku. Tu je pak možné periodicky cítit ve všech plných MHD po zbytek týdne. – Švédskem otřásly násilné protesty. Odstartovala je strana Tvrdý směr, požadující zákaz islámu. Ohlásila pálení koránu u čtvrtí, kde se lidé pětkrát denně modlí na koberečku. To spustilo vlnu protestů ze strany muslimů a to vyprovokovalo snad všechny švédské extremisty a oheň je na střeše, doslova. Tamní média zdůrazňují, že skutečným cílem protestů byla nejspíš policie, do které se ihned po příjezdu pustily všechny znepřátelené strany. – Území EU musí až na výjimky opustit ruské a běloruské kamiony. Ty čekaly až na poslední chvíli před termínem a vedlo to k tomu, že u polsko-běloruské se utvořila 80 kilometrová kolona, někteří řidiči v ní strávili i dva dny. Něco jako když jedete Českými drahami do Olomouce. (KL)

Úterý: Bývalý reprezentační trenér kickboxu Martin Zavoral se u soudu přiznal ke znásilnění a sexuálnímu nátlaku svých svěřenkyň. Prý se ale nemá za co omluvit. To je v pořádku pane Zavoral. Omluvu od vás nikdo nechce. Všichni totiž je doufají, že vás zavřou na dost dlouho, než vám docvakne, co jste tedy udělal špatně. – Mop s lidskou tváří Miroslav Ševčík by se rád stal děkanem VŠE. Problém je že tento národohospodář a národobijec otevřeně obhajoval ruskou propagandu. Můžeme někdo vysvětlit, jak přes všechny nepatřičné praktiky a kauzy s ním spojené může vůbec tenhle člověk být na tak vysoké pozici? – Rusko nacvičuje vojenskou přehlídku k vítězství nad ukrajinskými nacisty. Takhle zpráva je i bez mého komentáře dost komická sama o sobě. – Islámský stát vyhlásil světovou ofenzívu. Své stoupence vyzval k útokům v Evropě. Hele a není toho už trochu moc najednou? Tenhle sequel k roku 2021 je už fakt jen překombinovaná kravina. (JŠ)

Středa: Miloš Zeman žije! Se stoprocentní jistotou se to asi říct nedá, ale ve středu alespoň jmenoval dokonce 39 nových soudců! Novým soudcem Nejvyššího správního soudu se například stal Michal Bobek, který dříve působil u Soudního dvora EU. Asi necháme spojení Miloš Zeman a Bobek bez povšimnutí, že… – Všechno všem! Rozdělení bohatství! Ne tak úplně… Členové KSČM vyzvali své exposlance, aby straně věnovali půlku svého odchodného. Vojtěch Filip například po skončení svého mandátu dostal na cestu 912 tisíc. Žádný z bývalých poslanců své straně ale prý nevěnoval ani korunu. Snad si to nechali, aby měli peníze na vlak někam hodně daleko… – Jedním skoro mrtvým živočichem jsme začali a dalším skončíme. Aktuálně nejstarším žijícím psem je podle Guinnessovy knihy rekordů jednadvacetiletý samec čivavy jménem TobyKeith. Ale jmenovat soudce určitě neumí! (MK)

Čtvrtek: Zzzáhadný vzkaz na chlebíčkách se dočkal konce policejního vyšetřování. Bronislav z SPD se nedopustil protiprávního jednání, když na svou pochutinu vyskládal sýr do písmena Z, kterým se třeba označuje podpora ruské armády na Ukrajině. Údajný vzkaz pro manželku Zuzanku i tak vyvolal pachuť v puse starostovi Jilemnice, který ho vyzval k rezignaci na funkci zastupitele města. – Trochu to zavání i od Litvínova. Od roku 2019 se zde hromadí skládka s toxickým odpadem, která v minulých letech již několikrát vzplanula. Na vině jsou dvě místní společnosti, teď na sebe navzájem hází špínu, kdo za to muže víc, ale odpad se furt nehne. Jako kdyby to Mostecko nebylo už dost blbý místo k životu, teď hrozí i otrávení vodní nádrže Most. – Každá party jednou končí. Jak to skončí pro Borrise Johnsona ještě není jasné, avšak dnes britská vláda schválila další vyšetřování jeho večírků během covidu. Minulý týden již zaplatil pokutu za oslavu narozenin z roku 2020, tak uvidíme, kolik lží ho to ještě bude stát. (TL)

Pátek: Bývalý ministr vnitra Jan Hamáček má novou práci. Stal se místopředsedou Sekce obranného průmyslu Hospodářské komory. Na starost bude mít podporu českého obranného průmyslu. Třeba se mu podaří vyzbrojit i základnu ČSSD a dosáhnout aspoň na těch pět procent v příštích volbách. – Korunovační ulice v Praze byla oficiálně přejmenována na Ukrajinských hrdinů. Na rohu této ulice sídlí mimo jiné i ruská ambasáda. Ta si teď může poštu nechat doručit na dvě adresy. Buď nově na ulici Ukrajinských hrdinů, nebo na náměstí Borise Němcova. Přejeme šťastnou ruku při volbě! – V americkém státě Georgia obvinili mladého muže z vraždy vlastní babičky. Dvaaosmdesátiletou ženu zavřel do mrazáku poté, co se zranila. Policie po něm pátrala už před tímto incidentem, kvůli výhružným zprávám expřítelkyni. Tak nevím, jestli je lepší obvinění z brutální vraždy, nebo ze sprostého statusu na Facebooku. (ŠF)

Víkend: Haleluja! Francouzi v neděli správně rozhodli o svém osudu. Zvolili si za prezidenta menší zlo, Emanuela Macrona. Ten v druhém kole voleb porazil obávanou Marine Le Pen. Takže si tímto může nejen Francie, ale i celá Evropa oddechnout. –  V neděli probíhali ve Slovinsku parlamentní volby, které vyhrálo liberální Hnutí Svoboda. Porazili tak Slovinskou demokratickou stranu dosavadního premiéra. Zda čeká Slovinsko nová a lepší etapa budeme moc v průběhu dalších let pozorovat. – Putinovi se už najednou nechce jednat a přestává v tom vidět smysl. Prý se snaží o zabrání co největšího ukrajinského území. Naopak Ukrajina navrhuje velikonoční přízemí pro Mariupol. Chce tak evakuovat obyvatele a provést výměnu vojáků. – Zajímavé věci se dějí i u našich sousedů Slováků. Jejich bývalý ministr vnitra Robert Kaliňak jde do vazby. Že by část slovenské korupce dostala do vězení? – Svůj  post předsedy KDU-ČSL opět obhájil Marian Jurečka. Ten stejně jako Petr Fiala neměl žádného protikandidáta. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*