Nejnovější

Přehled týdne: 28. – 3. 4. 2022: Plešatost k smíchu není, Zeman stále je a Jim Carrey bohužel už nebude

Zdroj: Igel B TyMaHe, WIkimedia Commons

Pondělí: Dění na Ukrajině na okamžik zastínilo dění na nejglorifikovanější módní přehlídce, Oscarech. Will Smith dal flákanec moderátorovi a komikovi Chrisu Rockovi, který si udělal legraci z vlasů jeho ženy. Smysl pro černý humor je jako pár nohou, ne každý ho má. Nepochybuji, že za označení “černý humor” bych od Smithe také jednu lapil. – G7 razantně odmítla platit za ruský plyn v rublech. Hezký pokus, pane Putine, ale smlouvy jsou smlouvy. Smlouva je ale v Rusku spíš ve slovníku cizích slov. – Praha na truc změnila název ulice, ve které sídlí ruská ambasáda na ulici “Ukrajinských hrdinů” (KL)

Úterý: Rok a půl trvalo, než v kauze Bečva konečně padlo jasné slovo. Státní zástupce Jiří Sachr obžaloval ředitele firmy Energoaqua. Tomu hrozí až pět let vězení. Myslím, že exministr Brabec poněkud přestřelil, když tvrdil, že vyšetřování bude „velmi rychlé“. Na druhou stranu čas je relativní. – Britská policie potrestá přes 20 lidí, kteří se zúčastnili covidových večírku v Downing Street. Premiér Johnson mezi nimi zřejmě zatím není. A tak to je jasné. Přeci se omluvil. – Poslanci vládní koalice prosadili nouzový stav, který jim mám pomoct zvládnout uprchlickou krizi. A hádejte, kdo s tím má problém. Hnutí ANO. Ha. Viva la ironie. – Zemanovi už je asi všechno jedno. Udělil milost prokazatelně vinnému šéfovi lánské lesní správy Balákovi. Spojení Baláka s Hradem v kauze Lánská obora je očividná. A prezident se to v udělení milosti ani nesnaží zastřít. Už to sice bude jen rok, ale asi dost perný rok. (JŠ)

Středa: Bruce Willis jde kvůli afázii do důchodu. Teď to zní, jak kdyby končil svou kariéru kvůli nějaké milenky. Ale bohužel, afázie není sexy blondýnka, ale nemoc, při níž dochází k poruše řeči. A to pro herce asi není úplně výhra. Teda jako pro koho by byla že jo. No nic, prostě Willis už hrát nebude. – Vzal si nůž do ruky a zamířil do Lvova. Ne zabíjet, ale vařit. Vítěz Masterchefa Klopotěnko otevřel restauraci ve Lvově na Ukrajině, kde pro všechny uprchlíky vaří zadarmo. Jako když vidím ty ceny v menze, tak silně přemýšlím, že bych si taky na nějaký masterchefovský oběd zdarma uprchla. – Kdybyste byli maďarská labuť, kam byste přistáli? V parku? Do vody? Ne ne, na dálnici. Přesně to je to místo, které si pro svůj přílet vybrala labuť, která svým rozhodnutím zastavila provoz. Po několika minutách jejího naprostého klidu, byla odehnána na louku vedle cesty. Nikomu se nic nestalo, takže konec dobrý, všechno dobré. (MK)

Čtvrtek: Tož ta Olomouc umí mluvit na plno! Odstranit fotky prezidenta by chtěl ze škol místní radní pro školství. Aleš Jakubec ho označil ho za zločince a nechce, aby dětem visel před očima. Jako v tom rámečku, asi tím myslel…- Rovnost ve vyjadřování pohlaví , přímo třetí pohlaví, bude dnes řešit Ústavní soud. Z rodného číslo se kde kdo muže dočíst, co jste za pohlaví. To jeden z občanů nechtěl. Úřední změna ale bez změny pohlaví není možná. Jo no, obzvlášť když ho někdo má mezi očima. Takže nic. -Další, bohužel tragická školní událost neskončila jen u debaty. Na Praze 4 student zabil svého učitele. Mačetou. Důvodem mohly být prý špatně studentské výsledky a mám takový pocit, že psychologickými testy také neprojde. (TL)

Pátek: Ukrajinská armáda zaútočila na sklad pohonných hmot v ruském Bělgorodu. Dva ukrajinské vrtulníky se vyhnuly systému ruské protivzdušné obrany a po útoku se vrátily na Ukrajinu. Tak to vypadá, že Rusko nemá pod kontrolou nejen ukrajinský, ale i vlastní letecký prostor. – Ministr Síkela se vyjádřil k Putinovu dekretu ohledně plateb za plyn v Rublech. Česko za něj prý ruskou měnou platit nebude. Doporučujeme zavolat svým kominíkům na revizi krbů a vyhrabat teplé vlněné svetry, protože jaro se zatím nekoná… – Policie obvinila psychiatra Cimického ze skoro třiceti případů sexuálního obtěžování. Tedy, mohli si vybrat lepší den, než první duben, protože bez miniinfarktu ze strachu, aby to nebyl nejhorší aprílový žert ever, bych se opravdu obešel. Cimickému naštěstí snad všechna sranda končí. – Jim Carrey oznámil, že uvažuje o konci filmové kariéry. Minimálně pracovní přestávku vysvětluje nedostatkem motivace k novým projektům. Ale Carrey se neztratí. Podle svých slov je přece sixty and sexy. (ŠF)

Víkend: Mladík, který ve čtvrtek napadl a zabil učitele už čelí obvinění z vraždy. Může dostat až 20 let vězení. – Z některých ukrajinských území se stahují ruské jednotky. Jako například z Černobylu, kde nyní už vlaje ukrajinská vlajka. – Ruské jednotky se stahují i z několika měst, ale to, co po nich zůstalo je něco naprosto nepředstavitelného. Příkladem je třeba osvobozená Buča, kde se na ulicích našlo stovky zavražděných civilistů. Tyto zvěrstva se objevují i v jiných osvobozených městech. – V neděli proběhly hned ve dvou evropských zemích volby. V Maďarsku se jedná o parlamentní volby, které podle odhadů vyhrála Orbánova strana Fidesz. Oh shit, here we go again… V Srbsku se rozhoduje nejen o složení parlamentu, ale i příštím prezidentovi. – Letná se v neděli naplnila lidmi, kteří přišli na koncert Společně pro Ukrajinu. Na místě mohli přispět přímo na konkrétní činnosti. (TŘ)

Ilustrace Emy Kašparové
Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*