Nejnovější

Přehled týdne 27. 12. 2021 – 2. 1. 2022: Babiš na kolečkách, pohublý Kim a uzemnění hokejisté

Zdroj: Wikimedia Commons, Jiří Erben


Pondělí: Další zpřísnění trestu pro ruského historika Dmitrijeva, který dlouhodobě odhaloval sovětské zločiny. Už sice sedí za údajnou dětskou pornografii, ale zpřísnění přichází jen pár dní po rozpuštění organizace Memorial, ve které Dmitrijev působil a která shodou okolností také odhaluje Stalinovy zločiny. – Polský prezident Duda vetoval zákon, který by vyřadil média vlastněná odjinud než z Evropy. Takže hlavně televizní stanici TVN, která kritizuje polskou vládnoucí stranu. Sice je Duda jejím členem, ale tohle mu už asi smrdělo moc. Není to krásné, když prezident vetuje to, co má? – Do podnikatelského nebe se odebral už třináctý dodavatel energie, Františkovy energie. Docela slušný domino. (KL)

Úterý: Zeman, Santa a teď i Babiš. Všichni mají svůj ikonický dopravní prostředek. Zeman drancoval české hospody v Zemáku, Santa přispívá světové obezitě se svým vánočním kamionem Coca Cola a teď se k nim přidá i Andrej Babiš. Svým obytným vozem plánuje objet celou Českou republiku. Nenechte se ale zmást. Kampaň to ale jisto jistě není. Babišovo vozu ale stále chybí název. Co třeba Anton Bureš. – Všichni jsme se smáli čenglištině paní Alenky. Teď ale všem jejím hejterům spadla čelist. Nastupující ministryně obrany Jana Černochová anglicky totiž taky neumí. Nechápu, v čem je ale problém. Vždyť obor obrany je přeci plný internacionalismů. Pistol je pistol. Tank je tank. To přece není tak těžké. Proto radím paní Černochové, ať se kritiky nenechá zdolat a radši ať se řídí heslem Bohuslava Sobotky. Tejtkyt ízy bat tejkyt. – Málem došlo ke strážce čínské vesmírné stanice a americkým satelitům Starlink. Fanoušci Hvězdných válek musím ale zklamat. Namísto epických soubojů bude spor řešit byrokratická OSN. Nuuuuuda. – Mezitím, co omikronem válcovaná Evropa zpřísňuje, co se dá, my jdeme stále hlavou proti zdi, na které už minulá vláda vymlátila důlek. Válek navrhuje zpřísnění, která pak ruší Nejvyšší soud, anebo naopak rozvolňuje. Ani po dvou letech hygienici nemají vymyšlené, jak budou fungovat karantény ve školách. Tohle jasný důkaz, že žijeme v nekonečné časové smyčce. Tak na viděnou na meetu. (JŠ)

Středa: Zeman nebude létat na jednání do zahraničí. Všichni, kdo budou chtít jednat, budou muset přijet k němu. Toto omezení Ovčáček zdůvodňuje pandemickou situací a samozřejmě prezidentovým zdravotním stavem. No pandemická situace nebude tím hlavním problémem, vzhledem k tomu, že se Zeman bez pomoci pomalu ani nepostaví na nohy. – V Brně probíhá výstava Ester Krumbachové, na které se volně procházejí toulavé kočky. Zajímavý nápad, zároveň diskriminace alergiků. I když..kdyby tam v této době přišli ve skafandru, nikoho by to nepřekvapilo. – Dlouholetý spor o výstavbu mekáče v centru Říma u antických Caracallových lázní byl ukončen. Státní rada rozhodla, že se tam žádný mekáč stavět nebude. Poškodilo by to estetickou hodnotu budovy. No není divu, jdeš se dívat na historickou památku a bum, uprostřed ti nabízí kuřecí nugetky a happy meal. (MK)

Čtvrtek: S koncem roku se loučíme s hvězdou kapelou Moravanka. Věčná dechovka hrála v srdcích našich prarodičů padesát let, a to už je nějaká doba. Právě kvůli vysokému věku trumpetisty kapela končí. –  S předsevzetím Kim Čong-un moc neotálel, podle nově zveřejněných fotek vypadá hubenější. Podle korejských úřadů jí méně ,,pro dobro země”. A to obyvatelé, pohybující se na hraně hladomoru, jistě ocení. – Další dicktování zažívají fotbalisté z Číny. Od roku 2018 čínské úřady nakázaly tetování zakrývat, teď by je fotbalisté z čínského národního týmu na svém těle neměli mít vůbec. Ještě není jasné, od kdy nové pravidlo bude platit, ono přeci jen to odstraňování trvá… a docela bolí. (TL)

Pátek: Situace na východě Ukrajiny se už dlouho nelepší, ale ruská strana přichází s řešením, které nás nostalgicky vrací do dob studené války. Podle ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova můžou za konflikt na hranicích Ukrajiny a Ruska, podržte se, Spojené státy a jejich spojenci! USA podle něj musí počítat i s tím, že Rusko bude možná muset “odstranit hrozby pro ruskou bezpečnost.” Nevíte někdo, co si pod tím mám představit? – Nezapomenutelné okamžiky si prožila cestující z Chicaga do Rejkjavíku, když jí na palubě letu islandských aerolinek vyšel pozitivní samotest. Rozhodla se po zbytek letu zůstat na toaletě, aby nenakazila ostatní cestující. Všichni tak byli po zbytek letu klidní a ani jim nevadilo, že v kabinách všech dopravních letadel cirkuluje vzduch a to včetně záchodů. – Letošní Silvestr (nebo loňský, jak se to vlastně bere?) byl nejteplejší od roku 1935. Samozřejmě to s klimatickou změnou absolutně nesouvisí. Já se strašně těším, až roztaje všechen led a uprostřed té vodní plochy bude trčet hlava Václava Klause a bude opakovat, že je to všechno ekoterorismus a hlavní je udržet ekonomiku. Hlavu vzhůru! (ŠF)

Víkend: V sobotu jsme se dočkali dalšího nového roku. Lidé po celém světě mají nová předsevzetí, jako třeba pravidelné běhání, hubnutí do plavek, lepší stravovaní a další různé výmysly. Pro vysokoškoláky to ale znamenalo rychlé vystřízlivění po Silvestru a nepříjemné přípravy na začínající zkouškové. – Svých 15 minut slávy, které si podle Andyho Warhola každý jednou zažije, si vyčerpala první novorozeňata tohoto roce. O čtyřech miminkách narozených v první minutě nás v sobotu informovala média. – Novoročních poselstvích a proslovů bylo opět požehnaně. Promluvil jak Fiala, tak i Vystrčil, ale třeba i papež František, který ve svém projevu prohlásil, že násilí na ženách je urážkou Boha.  – Místo v Radě EU nám teď začali zahřívat Francouzové. V druhé polovině roku bychom je měli vystřídat my. – Jeden trapas se stihl odehrát v Kanadě na letišti, kde nechtěli do letadla pustit naše hokejové juniory, protože si je spletli s Rusy. Ti si totiž na letišti oblíbili bar a vesele se opíjeli. Kvůli nevhodnému chování je nenechali nastoupit do letadla, a jelikož naši hokejisté měli podobné dresy, tak nenechali nastoupit ani je. How bizzare… – Ovčáček nás na Twitteru zásoboval fotkami Zemana a Fialy při jejich obědovém dýchánku. Tak snad si všichni dobře pochutnali. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*