Nejnovější

Přehled týdne 13. 12. – 19. 12. 2021: Nová vláda, Nová Kaledonie a hadí hlava na stromku

Zdroj: Wikimedia Commons, Armando Olivo Martín del Campo

Pondělí: Prezident nadělí republice krásný vánoční dárek: novou vládu. Uvolil se jmenovat ji jako celek, tedy včetně Lipavského. Jediné, co k tomu stačilo, byla hrozba kompetenční žaloby. Mohl být prohlášen za nekompetentního on sám místo Lipavského, o kterém prohlašoval totéž. Stále platí, že kdo nejvíc křičí, od toho to fičí. – Kandidaturu na kapitána Pirátské lodi oznámil Lukáš Wagenknecht. Je šance, že za volební selhání Pirátů se Bartoš projde po prkně. – Nově mohou dostat včeličku proti covidu i pětileté děti. Spolu s povinnými očkováními v pěti letech proti spalničkám, zarděnkám, příušnicím, záškrtu, tetanu a černému kašli bude jedno navíc jako plivnutí do moře. – Nová Kaledonie se už potřetí rozhodla zůstat součástí Francie, pro setrvání bylo 96 % hlasů. Separatisté referendum bojkotovali a vyzvali své příznivce, ať nehlasují. Čert se vyznej v tom, co vlastně chtějí. Kdyby slyšeli o staročeších, tak by věděli, že pasivní politika nevede nikam. (KL)

Úterý: Prezidentovu náhlému obratu ve věci jmenováni Jana Lipavského předcházela nečekaná schůzka s Petr Fialou. Co spolu Fiala a prezident Mynář řešili, nevíme. – Po dvouměsíčních debatách, dlouhých domluvách a jednom malém prezidentském fiasku se stávající ministři konečně zbaví břímě vládních povinností a si dopřejí více či méně zaslouženého odpočinku. Zejména pak schizofrenní dvouministr Havlíček. Po jeho posledním dnu, kdy musí předvést jeden ze svých husarských kousků a předat dvě ministerstva naráz, se bude moci zase jednou vyspat jak normální smrtelník. Sladké sny pane Havlíčku. Teď už můžete. – Malta legalizuje užívání marihuany. Kdybych se znenadání zmizel, víte, kde mě hledat. – Po půl roce stále není dořešeno, zda tepličtí policisté pochybili v případu romského vandala, který po policejním zásahu následně zemřel. Nově se ukazuje, že strážníci asi skutečně neměli muži klečet na krku tak dlouho nebo že mu možná měli zavolat záchranku hned poté, co zkolaboval. Jestli je tohle ale bezchybná práce, tak můžeme odznaky a uniformy rovnou předat Dělnické straně. Ti dělají stejně „dobrou práci“ a navíc ještě zadarmo. (JŠ)

Středa:V Nizozemsku se během covidu zvýšil počet lidí kouřících marijánku. Hlavním důvodem je omezení nebo úplné zavření barů, hospod a klubů. Já si teda myslím, že se tam dost pálilo i předtím, nehledě na covid, ale budiž. Když lidi nemůžou tam, koupí si nějaký ten gram a udělají si pohodu aspoň u sebe doma. Majitelka coffeeshopu si tuhle dobu pochvaluje, protože místo do klubu teď lidi chodí pro trávu. – To si tak s rodinou poklidně zdobíte vánoční stromek, říkáte si, jak se vám to letos povedlo, všechny ozdoby sjedete očima a najednou se na vás dívá hadí hlava. Možná se teď může zdát, že mezi první a touto zprávou by mohla být jistá spojitost, ale není. Opravdu měli na stromku hada. – Další zakázaná reklama? Jihokorejská mlékárenská firma natočila reklamu, kde se ženy mění v krávy. Samozřejmě se po takovéto reklamě zvedla vlna kritiky. Lidi už si opravdu neumějí udělat z ničeho srandu. Smutné. (MK)

Čtvrtek: Úplný konec oznámil policejní prezident Jan Švejnar. Stalo se tak týden po schůzce s nastupujícím ministrem vnitra Vítem Rakušanem. Ten tedy namítá, že do odchodu ho netlačil, ovšem už dříve se neshodli v názoru na povinné očkování u policistů. Cokoliv mu tak našeptal do ouška očividně fungovalo a od března snad bude ve vedení policie i někdo bez vazeb na Andreje Babiše! – Další sexuální predátor odhalen, tentokrát v sítích církve. Jedná se o faráře české evangelické církve, který po třech týdnech svého působení ve farnosti pozval ženu na společnou, nakonec velmi intenzivní, modlitbu. Farář ji sexuálně zneužil, poté i posílal nemístné fotografie a zprávy. Dalším případem se již zabývá policie, pro příště se modleme, ať takoví faráři skončí rovnou v pekle. (TL)

Pátek: Miloš Zeman jmenoval novou vládu, včetně Jana Lipavského. Hrad protentokrát kupodivu neútočil na novináře, ale jízlivý “přeřek” si neodpustil hradní maf… pardon, kancléř, Vratislav Mynář. Podobný přeřek však žel Bohu nezazněl při jmenování Pavla Blažka ministrem spravedlnosti, který je vyšetřován policií v kauze Stoka. Inu, jak řekla Pekarová Adamová: “Změna už se děje.” – Další rána pro protiimigrační část obyvatelstva. Po dvou dnech se generální ředitel ČRO rozhodl radši nejmenovat Jitku Obzinovou do funkce vedení zpravodajství. No zkrátka, když někomu neřeknete, že ho tajně nahráváte, tak se pak nedivte, že uslyšíte, jak ovlivňuje objektivitu zpravodajství. – Putin dál přitvrzuje v požadavcích na USA a NATO. Žádná aktivita NATO v zemích bývalého východního bloku a ať se Ukrajina opováží vůbec uvažovat o vstupu do NATO. Příští týden je zřejmě v plánu vyžadovat předání armády USA do rukou Ruska. A jak nám teď chybí bývalá vláda, co? Kdyby ta cesta do Moskvy vyšla, mohli jsme být s Vladimírem zase kamarádi. Ach jo, no hlavně vyděržať. – Ve věku 99 let zemřela vdova po nechvalně proslulém diktátorovi Chile Augustu Pinochetovi. Boží mlýny… no vlastně nic. (ŠF) 

Víkend: Lidé si připomínali bývalého prezidenta Václava Havla. V sobotu to bylo 10 let od jeho smrti. Bylo hezké zavzpomínat si, že jsme kdysi měli prezidenta, který důstojně reprezentoval naši zemi. –  Světem se stále šíří Omikron. Rekordní čísla trhá nejen Velká Británie ale i Francie. WHO potvrdila, že už navštívil 89 zemí. Tak snad nás v lednu nezastihne další (popravdě už ani nevím kolikátá) vlna. – I přes covid krizi, která StarDance postihla, jsme se nakonec dočkali finálního dílu. Své vítězství si vyhopsal Jan Cina. – Ovčáček se kaje za opilost. Na svém proslulém Twitter účtu nás prosil o odpuštění za své páteční alkoholové excesy. – Nizozemci budou mít teď na svá marihuanová posezeníčka mnohem více času. Začal u nich platit tvrdý lockdown až do 14. ledna. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*