Nejnovější

Přehled 6. – 12. 12. 2021: Odsouzená premiérka, dodatečně odsouzený Ústečan a předčasně odsouzený Lipavský

Zdroj: Aktron/Wikimedia Commons

Pondělí: Myanmarskou držitelku Nobelovy ceny za mír Suu Kyi odsoudila junta na čtyři roky vězení za manipulaci voleb a porušování covidových pravidel. Vzhledem k tomu, že Kyi v posledních volbách zvítězila, se mi zdá, že junta neumí prohrávat. Inu, kdo chce psa bít, zákon si vždycky najde. – U nás míří do vězení o něco méně oblíbená postava. Ústečan, který se proslavil v dokumentu V Síti, si odchází sednout na dva roky. Přejme mu hodně Indulony. – V Německu stagnují covidová čísla. Sice by to na první pohled mohlo vypadat jako dobré zprávy, experti ale prý neví, jak si to vysvětlit. Takže jim budeme věřit a řekneme, že to, že nepřibývají noví nemocní, není úplně to nejlepší pod sluncem. (KL)

Úterý: Americký prezident Joe Biden oznámil, že USA bude bojkotovat letní Olympijské hry v Pekingu kvůli porušování lidských práv v Čině. Na olympiádu tak nedorazí, a teď se podržte, politická reprezentace. Američtí sportovci se jinak her zúčastní. Čína se této výhružky tak zalekla, že okamžitě propustila všechny Ujgury z koncetráků a prezident Si Ťin-pching oznámil, že pokud američtí politici nedorazí, složí mandát a vstoupí do Amnesty International. – Chceme navázat na havlovskou diplomacii, říkali před volbami členové ODS. Jenže co se dá čekat od strany, která zasedá v europarlamentu pospolu s Orbánovým Fideszem a stranou Jarosława Kaczyńskeho Právo a spravedlnost. Proto není ani překvapující, jak Petr Fiala řeší humanitární krizi na polsko-běloruských hranicích. Na místo poskytnutí reálné pomoci uprchlíkům, kteří se stali obětí běloruského režimu, vyšle do místa konfliktu 150 našich vojáků. Už se těším na zprávy, jak i naši vojáci páchají na běžencích stejná zvěrstva jako jejich polští kolegové. (JŠ)

Středa: Dneska jsou to samé smutné zprávy. Od ledna se zvýší cena Budvaru. Ten si to naštěstí může dovolit, protože ho lidi budou kupovat i přes jeho vyšší cenu. Ale představa, že zdraží Starobrno… – Slovák přijde o dům a má jít na 20 let sedět. Ptáte se, kolik lidí brutálně zavraždil? Nula. Ale vyráběl si mastičky z konopí. A to je teda velký průser. Kdyby si je dělal z jiných bylinek, tak může rozjet dobrý byznys. Achjo, toto je nespravedlivé.  – Jestli už vás nebaví žít a přemýšlíte jakou formu sebevraždy zvolíte, něco bych tu pro vás měla. Trošku morbidní začátek, ale to co vám odhalím je naprosto bezbolestné. Vypadá to jako futuristická rakev, do které si jen lehnete, uděláte si pohodlí, zmáčknete čudlík a za chvíli je po vás. Nádhera, ne? Nemáte zač. (MK)

Čtvrtek: Vláda na Novém Zélandu chce skoncovat s kouřením. Podle návrhu zákona, který by mohl být schválen příští rok, se hranice legálního nákupu cigaret bude zvyšovat tak, že v roce 2027 už budou pro čtrnáctileté dospívající cigarety ilegální už napořád. Ještě že tam mají aspoň legální tu eutanázii… – Za to být starší generací na Slovensku se vyplácí! Nebo spíš už fakt neví, jak na ty lidi zabrat. Každý neočkovaný senior po své vakcíně dostane v přepočtu 5100 korun; kdo jde na posilňovací dávku, tak 7650 korun. Stojí za to připomenout, že podobnou částku pan Babiš minulý rok rozdával našim důchodcům jakožto úplatek „rouškovné”. Nu což, u nás se peníze rozfofrovaly už minulý rok, takže to očkování pro důchodce tam dáme povinně, ju? – Německý rozhodl ve prospěch muže, který v home office uklozl na cestě k počítači a poranil si záda. Technicky šlo o pracovní úraz a vztahuje se na něj pojistka. Mno jako jo, ale jak tohle vymyslíte? (TL)

Pátek: Sociální demokracie si zvolila nové vedení a k nepřekvapení všech se předsedkyní nestala Jana Maláčová. Podle všeho jí v získání více hlasů zabránily především plytké diskuze typu „kde na provoz strany vezmeme.“ Podle Maláčové se peníze přece najdou vždycky, i při nejhorší inflaci za posledních třináct let. Takovéto otázky Janu Maláčovou prostě strašně unavují. – Miloš Zeman se vzchopil a zase jednou hledá neexistující články, tentokrát rovnou v Ústavě. Po dlouhém chození kolem horkého Lipavského jsme se dozvěděli veřejné tajemství. Nejmenuje a nejmenuje. Zemanovi vadí, že Lipavský má jen bakalářský titul, což prý není dostatečné vzdělání pro vedení ministerstva zahraničí. Nebylo by tedy jednodušší vyměnit ministry zahraničí a vnitra, když na vnitru stačí jenom maturita? (mrk mrk). – A výhrady k Zemanovým výhradám ohledně Lipavského mají i poněkud nečekaně sudetští Němci. Podle jejich předsedy Bernda Posselta straší Němci ze Sudet jen někdo, kdo prospal poslední roky. Což na Zemana dost sedí. (ŠF)

Víkend: Tak a máme tu nového mistra světa Formule 1, kterým je Max Verstappen z Red Bullu! Byl to nejtěsnější a nejvyhrocenější závod od roku 1974. V tomto roce se stalo naposledy, že dva piloti šli do posledního závodu se stejným skóre. – Očkovací kolo štěstí se znovu roztočilo a tentokrát padla ručička na děti od 5 do 11 let. Ti se můžou začít registrovat od nedělní půlnoci. – Rakušané (teď nemyslím Vítka, ale obyvatele Rakouska) si můžou oddechnout, teda jen ti naočkovaní. V neděli jim skončil plošný lockdown. – Aw shit, here we go again… Na Václavském náměstí se opět sešlo tisíce demonstrujících proti povinnému očkování. Tuto demonstraci nesvolal nikdo jiný, než hnutí Chcípl PES. – Smutnou zprávou je zranění naší zlaté Evy Samkové. Ta úplně nevychytala dojezdový manévr a zlomila si oba kotníky. Teď si vychutnává velmi lahodné obědy v nemocnici, kam ji museli okamžitě převést. Tak jí přejme hlavně hodně zdraví. (TŘ)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*