Nejnovější

Přehled týdne: 11. – 17.10 2021: Komedie kolem Zemana se stupňuje, nakažení přibývají a dva pokusy

Pondělí: Brazilského prezidenta Jaira Bolsonara nepustili na fotbalový zápas, protože neměl negativní test a očkovat se taky nenechal. Je vidět, že Brazilci mají pevné zásady, což se musí respektovat. – Havaj zasáhlo zemětřesení. Přestože bylo se svými 6,1 stupni pěkně silné, nikoho naštěstí o život nepřipravilo. Pro Havaj to tak bylo jen takové legrační zatřesení. Pokud tedy npočítáme všechny ty škody na majetku. – Kolín nad Rýnem povolil místním mešitám svolávání věřících pomocí muezínů, na znamení respektu. Jak moc budou hulákání z věže respektovat místní, to se teprve ukáže. – Americké ministerstvo zahraničí označilo rozhovory s talíbánskou vládou v Afghánistánu za profesionální a upřímné. Při tom, jak moc na ně Američané nadávali ani ne před dvěma měsíci je těžko uvěřitelné, že to je to samé ministerstvo zahraničí. (JL)

Úterý: Texas na svém území zakázal po komkoliv vyžadovat očkování a v podstatě tak postavil mimo zákon cokoliv na principu covidpasu. Argumentuje přitom osobní svobodu, ale při pohledu na jeho (proti)potratovou politiku je jasné, že jde spíše o prostředníček Bidenovi než konzistentní přesvědčení o plném právu lidí rozhodnout o svém těle. – Ve spojených státech ještě zůstáváme, Kalifornie totiž zakáže od roku 2024 prodej nových sekaček a další zahradní techniky poháněné benzínem. No, nápad je to sice dobrý, ale vzhledem k životnosti podobné techniky mám trochu obavy, zda se kýžený efekt neprojeví až několik dekád po klimatické apokalypse. – A nyní se vracíme do českých luhů a hájů a to bohužel s nepříjemnou zprávou. Na brněnsku muž napadl šest svých příbuzných. Těm pochopitelně přejeme brzké zotavení a pro nás ostatní to může být připomínkou, že zlo nemusí mít podobu cizinců, ale někoho, kdo se skrývá mezi námi (ale referenci na Among Us si odpustíme). (Ogo)

Středa: Ani ne polovina října a první sníh už je na světě. Sice na horách, ale je! Tak asi to s tím globálním oteplováním nebude zas tak horké… no ne? Třeba se letos už konečně dočkáme sněhu i o Vánocích. – V Rusku se šíří covid rychlostí světla. Proto když se Putin při on-line schůzce neustále zakašlával, měli o něj strach, že ho má taky. Putin však řekl, že covid nemá, že se nachladil během procházky. Nojo, chlapská rýmička nebo spíš chlapský kašlíček? – Měli bychom si dávat sakra velký pozor na to, co a kam píšeme. Zvlášť co se týče černého humoru, který my na Oslovi tuze rádi. Chlapík okomentoval fotku prvňáků ze základky, kde byli převážně arabské a romské děti. Škola se shodou okolností jmenuje “Plynárenská”, což ho velice pobavilo a napsal, že se řešení přímo nabízí. Za svůj vtípek dostal 16 měsíců. No já jen doufám, že za ty naše přehledy nás taky jednou neposadí. (MK)

Čtvrtek:
Třetí dávka očkování proti covidu je již  dostupná. Další dávku očkováni od Pfizera dostal Babiš, který se zážitkem nezapomněl pochlubit nenuceným spotíkem na svém facebooku. Snaží tak jít příkladem ještě živým a neočkovaným seniorům. Přimět by je k očkováni měla i zkrácena doba platnosti testů: PCR by měl platit 3 dny a a antigenní jeden den. Škoda, že mu tu snahu už vůbec nikdo nežere. – Ivanka Zemanová promluvila o zdraví svého manžela. Na tiskovce poprosila o trpělivost a čas pro uzdravení pana prezidenta. Zahnala tím tak jedině pochyby o tom, že jakožto první dáma České republiky umí mluvit… a že alespoň ona stále žije. – Toxická pěna zamořila brazilskou řeku Tiete. Nejen že páchne odpadem z 39 měst, lidem z okolí ten smrad muže způsobit i dýchací potíže. Nemluvě o rybách, které kvůli chemikáliím ve vodě ve velkém umírají. Ale deza to prý určitě nebyla! (TL)

Pátek: Komedie kolem Zemanovy hospitalizace pokračovala, ale pro zachování duševního zdraví autora jí budeme ignorovat a raději si řekneme zajímavý fakt o langustách: V rozporu s obecně rozšířenou představou se langusta živí výhradně plody moře. Což jí nikterak nebrání zůstat veskrze lidskou. – Čísla nakažených už zase utěšeně rostou a ministerstvo tak opět, naposledy pod starým vedením, vystrkuje růžky. Hrozí, že od prosince si lidé už budou muset za testy platit sami. Jo, to už jsme kdysi slyšeli. – A u koronaviru zůstáváme, Nejvyšší soud totiž zrušil povinnost testovat děti na letních táborech. Pomiňme pro chvíli, že teď už je to asi jedno, ale jak vlastně ta opatření ministerstva původně vypadala? To je snad psali na toaletní papír? (Ogo)

Víkend: Další řada superúspěšného pořadu StarDance právě začala a nabídla mnoho zajímavých tváří, mimo jiné i popeláře Zdeňka Frantu Godlu, co se však moc nepředvedl. Nevadí, Lukáš Pavlásek byl taky strašný poleno a nakonec se dostal až do finále! – Britský konzervativec David Amesse se stal obětí útoku zuřivého Somálce, kterému se zřejmě nelíbily jeho tradiční názory. Strašné, kam až to může dojít. To my hážeme vajíčka na Paroubka, střílime kuličkovkou do Vency Klause a pouštíme ukrajinský aktivistky na náruživého voliče Miloše Zemana. Takže cajk. – Andreji, dám ti dva pokusy na sestavení vlády. Tak měla znít (snad ne poslední) slova naší hlavy státu, pronesená přesně před týdnem. Zřejmě se už nik´dy nedozvíme, jak Babiš odpověděl, ale možná bychom z toho byli taky vyvrácení. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*