Nejnovější

Přehled týdne: 12.-18.7. 2021: Řeknu pravdu, neřeknu pravdu, řeknu, neřeknu, (ne)řeknu!

Pondělí: Podle výzkumu vědců z Prahy a Českých Budějovic si můžou pstruzi žijící v odpadních vodách vypěstovat závislost na pervitinu. Přijeďte do Čech, kde jsou i ryby na perníku! – V Afghánistánu se několik stovek žen chopilo zbraní do boje proti Talibanu. Já jim rozumím. Po tom, co si s touhle skupinu vytrpěly své, není žádný div, že se jim nechce zpátky pod nadvládu Talibanu. Snad to bude stačit. – Kancléřce Angele Merkelové přišel dopis od zhruba 120 umělců, politiků a novinářů, kteří ji žádali, aby se na nadcházející schůzce Joem Bidenem přimluvila za Juliana Assange. Zakladateli WikiLeaks totiž pořád ještě hrozí trest 175 let vězení za to, že zveřejnil množství informací o vojenských aktivitách USA. No nevím, jestli se bude chtít Merkelové přimlouvat ani Bidenovi odpouštět. – Na Kubě vypukly silné protesty proti neefektivní vládě a tomu, jak nezvládá pandemii. Kubánská vláda obvinila Ameriku z rozdmýchávání nepokojů. Některé výmluvy komunistů se prostě nezmění. (JL)

Úterý: Sněmovna přetlačila Senát a schválila nový stavební zákon. To je ta věc, před kterou skoro všichni varovali a která má víc děr než černoch, který zkusil Americkému policistovi popřát dobrý den. Ale co už, až vylezou ty problémy na povrch, zkrátka se to hodí na Piráty. – A v USA ještě zůstaneme, všichni demokraté z Texasu dnes odletěli do Washingtonu ve snaze blokovat nový volební zákon. Měli totiž obavy, že určitým skupinám by mohl ztížit přístup k hlasovacím urnám. Ale upřímně nechápu proč, vždyť jih Spojených států byl přece vždy ctil rovnost všech lidí, bez ohledu na barvu kůže. Že jo? – Google dostal ve Francii tučnou pokutu. Tak schválně, za jak dlouho přestane v zemi galského kohouta fungovat většina internetových služeb? (Ogo)

Středa: A zas to tu vypadá jako po výbuchu. V Česku padají stromy a silnice tu vypadají spíše jako řeky. Zřejmě nastal čas vyměnit auta za lodě. A výrobci aut nebudou mít co žrát. – V Durbanu se vyhazují děcka z okna, no a do Bangladéše jezdí davy lidí kvůli jedné malé krávě. Myslím tím opravdu krávu jako zvíře. Víte, aby nedošlo k nedorozumění. – Ještě nemáte brigádu a dokážete zvedat těžký váhy? Nezoufejte, pohřební služby mají brigádníků nedostatek. Stále máte zájem? (MK)

Čtvrtek:  Vážení slyšte! Andrej Babiš prohlásil, že se po sedmi letech v politice začne mluvit pravdu! Aneb další marketingový tah Marka Prchala, kampaň ANO začala. Kniha nesoucí název Sdílejte, než to zakážou. Žejo. No. Tak čau lidi. – Benešová podala kárnou žalobu na Pavla Zemana. I přesto, že ho vyštípala s místa nejvyššího státního zástupce, stále se ho drží jak pijavice. – Ani Britney Spears se stále nevzdává, svého otce bude žalovat kvůli nekonečnému opatrovnictví. Až teď si může vybrat svého vlastního advokáta, tomu říkáme pokrok. – Záplavy bohužel pokračují nejen v Česku, ale i v Německu a to s ničivou sílou. Přírodní katastrofa si vyžádala více jak desítky životů a číslo stále stoupá. Tak opatrně a možná tu vodu letos odložte na příště. (TL)

Pátek: Piráti podali žalobu na Andreje Babiše za šíření lží a pomluv. Připomněl jim už někdo, že na rozsudek soudu si počkají déle než do voleb, a tudíž tahle žaloba postrádá smysl? A jo vlastně, že já se vůbec ptám. – Václav Klaus musí zaplatit 8 tisíc korun za to, že minulý rok nenosil roušku na veřejné akci. Ten se však nedá a prý podá na oplátku správní žalobu, nikdo přece mu přece nebude kecat do jeho pravdivých sofistikovaných projevů, odkrývající šokující odhalení fun..gová… n.. í S .tttt…aAa..aTt…uu..u…. – Do škol se budou moci na podzim vrátit jen děti z naočkovaných rodin. V Čině. Hahahha, to jsme vás ale nachytali, mysleli jste si, že to bude Česk… Moment… *P A R A N O I A  S E  S T U P Ň U J E* (Lab)

Víkend: Dozorci v pražském metru to nemají vůbec lehké. Každou chvíli je někdo napadne buď slovně, nebo dokonce i fyzicky. A teď po jednom z nich dokonce hodili jakousi bílou látku. Byl to jed? Ale kdepak, byl to cukr a byl sladký jak pomsta. – Spravovat facebookovou stránku také není zrovna jednoduché. Zvláště když jste polský soud a pověříte tím jakýhosi chábra z Indonésie! To se pak nesmíte divit, že vám tam bude postovat recepty na pečenej baklažán. Jo a pozor, toto se opravdu stalo! – V Liberci se s tramvajovou tratí do Jablonce rozloučili poněkud netradičně. Nasadili do provozu historickou tramvaj, do níž však vrazil řidič BMW. Auto bylo na odpis, tramvajce se naštěstí nic nestalo. No a abych nezapomněl, ztráty na životech taky nebyly. – Daniel HERRMANN převzal nejvyšší ocenění od sudeťáků. Co na tom, že to je mírumilovná cena, náš Jirka Kobza z SPD to hned zasadil do kontextu 20. století a všichni měli jasno. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*