Nejnovější

Přehled týdne: 24. – 30.5. 2021: Vojtěch přichází, Feri odchází a Rozner nám všem v ČT schází

Pondělí: Několika francouzským influencerům přišla nabídka za dva tisíce eur každému za to, že budou shazovat vakcíny od firmy Pfizer ve prospěch Astra Zenecy. Astra Zeneca s tím prý nemá nic společného. Že by pro jednou byla konečně šance na konspirační teorii týkající se vakcín, která je aspoň trochu zajímavá? – V Napajedlicích na Zlínsku vyhořel sklad. Co v něm bylo? Respirátory. Jak taky jinak… – Aktivisté z Greenpeace vyvěsili v Praze z Mánesova mostu mohutný transparent se sloganem “Konec doby uhelné.” Jak naivní. Konec doby uhelné skončí současné s koncem uhelných zásob, samozřejmě. A to, že konec lidstva bude datově velmi blízký předchozím dvěma koncům s tím samozřejmě nemá nic společného. – V Británii postřelili do hlavy aktivistku Sashu Johnsonovou, členku hnutí Black Lives Matter. Prý však nešlo o politicky motivovaný čin. Tomu ale masy věřit tak snadno nebudou. Tohle bude ještě zajímavá patálie. (JL)

Úterý: Dnes se stalo víc věcí, než kolik dokáže normálně pojmout celý přehled. A většina z nich se zapíše do dějin velkým hnědým písmem. Adam Vojtěch se podruhé stává ministrem a my můžeme prožít náš oblíbený příběh o člověku, který se lapil do časové smyčky. – Skupina Ztohoven vytvořila v řepkovém poli obřího Pac-mana. Měli potenciál zapsat se do kolektivního vědomí, ale zastínilo je něco jiného, taktéž spojené se žlutými geometrickými útvary. – Dominik Feri byl vcelku nezvratně obviněn z toho, že sériově obtěžoval velké množství žen za využití svého statusu celebrity. A buďme upřímní, opravdu chcete číst na takové téma vtipy? Opravdu si chcete dělat z něčeho takového legraci? Protože já ještě nepřišel na to, jak. (Ogo)

Středa: Bezpečnostní rada státu rozhodla, že pozastaví fungování běloruských aerolinek Belavia v Česku. Lukašenko ale nevěší hlavu. Teda alespoň ne tu svou. – Čína testuje na Ujgurech nový kamerový systém se softwarem, který má mít schopnost rozpoznávat emoce sledovaných. Takže bacha na ty, kteří se opravdu netěší do práce. – V Sýrii si zvolili nového prezidenta. Není jím nikdo jiný než už dobře známý Bašár Asad. Občas si člověk říká, k čemu v některých státech ta demokracie vůbec je, když se vedení vůbec nemění. (VK)

Čtvrtek: TOP 09 si svou cestu do propadliště dějin vydláždila výrokem jejich čestného předsedy Karla Schwarzenberga o tom, že je normální, když chce dostat kluk holku do postele. Ale ne, pokud ona nechce, pane kníže. Možná v předminulém století. – Internetama se šíří konspirační teorie o tom, že když při očkování řeknete slovo ‘den’, doktor vám místo vakcíny píchne vitamíny. Geniální, popírači se dají očkovat a ještě se naučí zdravit. – A vedle Topky tu máme další umírající stranu. Trikoloru opouští členové, nejsou prý spokojeni s vedením. Tak to šlo rychle. – Liberálně ekologická strana má svou první poslankyni. Feriho ve Sněmovně nahradí dokumentaristka Olga Sommerová. Dobře dělá, na tomhle místě najde ještě zajímavější existence k natáčení než je Máňa. Možná taky budou brzo ve vězení. (KN)

Pátek: Dominik Feri vystoupil ze strany TOP09 kvůli obvinění z jeho násilných činů. Spolustraníci tleskají, odchází ten, co “se tomu postavil jako chlap.” A taky ten, kdo přiznal, že se k ženám choval minimálně jako dobytek. Spolustraníci tleskají. – Nejvyšší správní soud rozhodl, že není možné, aby vláda v rámci pandemického zákona uzavírala služby. Teda, jestli měl Adam Vojtěch na své nové místo přinést svěží vítr a soud mu to překazil hned druhý den od jeho jmenování, tak se nabízíme do brzkého čela ministerstva zdravotnictví, prdel si z lidí děláme stejnou jako naši političtí představitelé. – Dočkali jsme se, pokořili jsme 100 tisíc očkovaných za den! A máme zpoždění jenom dva měsíce! Děkujeme, pane pr… kraje, které si koordinují očkování! (Lab)

Víkend: Sláva! Čeští horolezci, kteří uvázli v Himalájích, byli nakonec zachráněni. To mě však neodradí od poznámky, že tyto vrcholové expedice jsou velmi nebezpečné. Stačí si vzpomenout na nedávný čínský maraton. – Zatímco se celý svět vzpamatovává z pandemie koronáče, tak v lidové Číně řeší váhu prasat. Inu, je to cenná deviza národního hospodářství a v neposlední řadě zhatí chtivé plány imperialistů! – Američtí zaměstnanci firmy Starbucks mají problém s jednou věcí: připadají si jako automat na kávu. Sorry jako, ale co jste od této práce čekali? Jsou i horší džoby. – Hlavní nedělní zpráva: výrostci napadli dvojici homosexuálů při večerní procházce. Tak snad budou brzy v pohodě, aby mohli pokračovat ve vydávání gay magazínu. – A shnilá třešnička na závěr, Miloslav Rozner, samozvaný generátor náhodných slov, se měl účastnit nedělních Otázek Václava Moravce. Žel bohu, diváci nedostali pobavení, Míla se totiž rozhodl nepřijít, odvolal se na nedávné vyjádření Hradu o dezinformacích. (SPH).

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*