Nejnovější

To byl jenom prank, Ukrajino

GLOSA. Ruský prezident Vladimír Putin to opět „nandal“ Ukrajině. Ve skutečnosti byly přesuny ruských vojáků k ukrajinským hranicím pouze velký „sociální experiment“, nikoliv chystaná invaze.

Ruská pranková série se tak opět protáhla. Naposledy takto Rusové vyprankovali Ukrajinu v roce 2014, když se Krym dobrovolně odtrhl a přidal k Rusku, bez jakéhokoliv zapojení ruské armády. Což samozřejmě bylo poté potvrzeno přímo z Kremlu.

Volodymyr Zelenský, současný ukrajinský prezident, však nebere situaci na lehkou váhu. Jako odpověď na poslední ruský vtípek chystá zásadní opatření. Podle dostupných informací se ukrajinská armáda snaží vytvořit speciální jednotku, která by dokázala adekvátně reagovat na další případné ruské pranky.

Do výcviku tohoto týmu jsou zapojeni i instruktoři ze zemí NATO, včetně instruktorů z Česka. Severoatlantická aliance má totiž s ruskými pranky mnoho zkušeností, a proto ochotně poskytnula pomoc.

Česká republika jedná solidárně s Ukrajinou, protože sama byla v posledních letech obětí mnoha pranků z ruské strany. Mezi nejznámější patří takzvaný vrbětický výbuch prank, kdy ruští agenti vyhodili do povětří nějaký sklad se zbožím.

Jane Kotrášů (Články)
Hopefully jednou novinářka, žurnalistika na FF UPOL Geopolitika a memy

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*