Nejnovější

Přehled týdne: 1. – 7.3. 2021: Negující hygienička, Volným pádem na Brno a maturity za koblížek?

Pondělí: Dveřmi ven, oknem ven a druhým oknem zpátky. Roman Prymula se stal poradcem prezidenta Zemana. Už teď se můžeme sázet, kde ho nachytají tentokrát. Nejdřív restaurace, potom fotbal.. já bych tipoval koňské dostihy. – V České Lípě vyhnala žena svého partnera z bytu. Ať už hádku způsobil nebo ne, svoji poctivost dokázal, když se rozhodl uposlechnout zákaz vycházení, i když to znamenalo, že musel spát za výtahem. Tomu se říká páteř. – Francouzský exprezident Nicolas Sarkozy jde na rok do vězení za korupci. Ještě že my žijeme v normální zemi, kde se nic takového stát nemůže. Tady by prezidentovi za korupci hrozila možná tak karikatura v Reflexu. – V Německu otevřeli první kadeřnictví. A s úderem půlnoci už bylo všude plno. To je ta německá preciznost. Ani vteřinu nazmar. (JL)

Úterý: Vláda zrušila uzavření závodních jídelen zavedené předchozího dne. Montovny jsou totiž na rozdíl od škol pro naši zemi skutečně důležité a kola průmyslu se musí točit, i kdyby bylo ve městech mrtvol po kolena #kauntryfórfúčur. – Monika Babišová dala rozhovor pro Blesk, kde padly mnohé, poněkud necitlivé výroky. Naše elity očividně nejsou moc dobré v budování sociální soudržnosti, nejspíš proto, že jim ten pojem zavání socialismem a tím i minulým režimem. – Česká televize znovu obnovila UčíTelku. Svět se točí v kruhu, příští rok si budeme moci nejspíš číst ty samé zprávy co letos a loni. Alespoň nemusíme vymýšlet pořád nové glosy. (Ogo)

Středa: Prostitutky v Nizozemsku protestují proti tomu, že je tamní ministr zdravotnictví vyloučil z uvolňování protiepidemických opatření. Však s trochou fantazie se dá všechno. Hlavně ať mají ale respirátor. – Koblihový Babiš zvažuje uplatit letošní maturanty tím, že by jim odpustil maturitní zkoušky. Pár drobáků pro důchodce se mu asi neosvědčilo, tak hledá nové hlasy k podojení. – Milovníci smaženic plesejte. Čeští vědci zjistili, že na světě existuje přes šest milionů druhů hub. Jen teda pozor. Některé jsou jedlé pouze jednou. (VK) 

Čtvrtek: Denní přírůstek nakažených je téměř totožný s počtem obyvatel Pelhřimova. Kam si teď nemůžete ani zajet, pokud nebydlíte v pelhřimovském okrese. A krematorium je stejně přeplněný. – Máme novou hlavní hygieničku. A hned schytala kritiku za rasistický ‘vtip’ proti Romům. Sice si nemohla vymyslet hloupější výmluvu, než že neví, jak se jí na Facebook příspěvek dostal, ale funkci jí to neohrozilo. Však si vzpomeňte, kdo sedí v Brně v kanceláři ombudsmana. – Rybáři mohli chvilku ven i po zákazu vycházení, ale to už zase neplatí, protože není nic staršího než včerejší opatření. (KN)

Pátek: Ministerstvo zdravotnictví povolilo nemocnicím používání imervektinu, toho zázračného léku proti koronaviru, od jehož užívání dává ruce pryč i jeho výrobce. – Náš (bohužel) pseudo-konspirátorský antirouškař Lubomír Volný, samozvaná náhrada blanických rytířů, kteří se na to už museli z vysoka vy*rat a prokopali se do Německa, ze sebe vysypal obvinění zásilkové firmy DHL. Podle něj letoun patřící DHL kroužil nad Brnem, na které vysypal koronavirus. Nechť je to ukázkový příklad komerčního fake news, o kterém v již minulých dnech informoval Hlídací pes. – Protože Česko nezvládá nápor pacientů v nemocnicích, vláda povolala do prvních linií studenty, tentokrát i středních škol. Je velice ohleduplné, že středoškolákům zdravotnických oborů ukáže, jak s nimi bude v budoucnu vypékat. (Lab)

Víkend: Jak se má Václav Klaus senior? Výborně, covid ho rychle opustil a již brzy vystoupí proti dalším “nesmyslům.” Odhaduji, že opět bez roušky. – Co nám poví ministr Blatný o aktuální situaci? Buď se zlepší, nebo zůstane stejná, nebo se zhorší. Ačkoliv se tento výrok zdá být poněkud absurdním, tak opak je pravdou. Nikdo Blatného nemůže napadnout, když to nevyjde. – Volného banda vyslala na nedělní demonstraci v Praze hned několik autobusů s odpůrci. Naštěstí je policajzi zastavili hned na hranici okresu Ostrava, takže nedělali brajgl. A ten pražskej zbytek rozmetali za čtvrt hoďky. – Ve Švýcarsku těsně prošel zákaz zahalování na veřejnosti. Tak já nevim, co jim vadí. Buď to jsou burky, a nebo roušky. – A kdo zemřel? Jistý Olivier Dassault, majitel továrny na letadla a vlivný člověk. Co je však podivné, že jsem o tomto človíčkovi v životě neslyšel. Bohužel, o některých lidech se toho mnoho dozvíme, až když zemřou. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*