Nejnovější

Přehled týdne: 22. – 28.2. 2021: Vakcíny (ne)leží ve skladech, covid chytil Klause a vzhůru do gulagu a ještě dál

Pondělí: Japonská Liberálně demokratická strana čelila obviněním, že nereprezentuje ženy. Aby dokázala, že je opravdu liberální, pozvala si na setkání předsednictva hned pět poslankyň! Ale nesměly tam mluvit. Zase klid s tím liberalismem. – Výměnu vězňů mezi Sýrií a Izraelem údajně promázly izraelské zásoby vakcín. Cena izraelských vězňů se už dávno neměří v penězích, to je předapokalyptické smýšlení. V moderní době se platí očkováním! – Bavorský kadeřník vydražil první termín ke stříhání hned po uvolnění za 422 eur. Nebylo by výhodnější si za tu cenu udělat online kurz a ostříhat se sám? Ale když se zákazník najde… – Podle agentury Kantar je až 77 procent všech Poláků mnohem shovívajějších s uprchlíky a myslí si, že by se jim mělo pomoct. Co to má sakra být? To mají všichni v tom Polsku horečky? Taková tolerance přece nemůže být normální. (JL)

Úterý: Jisté osobě, jež v minulosti zastávala jistou významnou politickou funkci a která v současnosti proslula jistými kontroverzními názory, se stala jistá velice ironická věc. Ne že by šlo v České republice, kde je počet popíračů korony přímo úměrný rychlosti promořování o něco výjimečného, ale stejně je to vzhledem k hlasitosti bývalého prezidenta dost vtipné. – Soud nařídil přechod škol na zpátky do offline režimu poté, co jeden ze studentů podal žalobu. To by mohlo představovat docela problém, jak ale naštěstí víme díky činům naší vlády, když jde do tuhého, rozhodnutí soudu jsou jen taková nezávazná doporučení. – Skončila těžba v dole Darkov. Škoda jen, že tak nenastalo už dřív, vyhnuli bychom se tím jednomu z nejslavnějších ohnisek vy-víte-čeho v České republice. Pomohlo by to před podzimem? To asi ne, ale léto by nejspíš bylo o něco klidnější. (Ogo)

Středa: V Itálii se poblíž Janova zřítil do moře kus skály… a s ní i stovky let starý hřbitov. Ony i ty staré kosti potřebují občas trochu prohřát a poplavat si v moři, aby neztuhly klouby. – USA zase jednou ukázaly svoji dobrotivost a ochotu pomoci lidem v nouzi, tím spíš když jde o krajany z Texasu. Těm, kterým sněhová bouře nevyhodila proud a nepotrhala trubky, se nějakým záhadným způsobem razantně zvýšila cena vody a elektřiny. To vás naučí, chtít normálně žít a očekávat, že se vás někdo nepokusí odrbat o všechno, když se zrovna hrabete z katastrofy. – Vojáci Jižní Koreji mají průšvih. Ze severu k nim připlaval po moři uprchlík. Chudák si určitě nemyslel, že tím, že uteče za lepším, vystaví tím pohraničníky pořádnému kárání. (JL)

Čtvrtek: V nouzi poznáš přítele. Francie se rozhodla pomoci rozvojovým zemím a nabídla Česku 100 tisíc dávek vakcíny. Mám dvě přání. Jedno je, abychom se na ostatní země nevykašlali, až budou potřebovat pomoci ony, a aby se vakcínou začalo rychle očkovat. V obou případech jsem možná trochu naivní. Mimochodem, zaznamenal někdo děkovnou delegaci na letišti jako když nám Čína prodala nekvalitní roušky? – Začala platit povinnost nosit respirátory. Premiér Babiš už si radši netroufá slibovat, že osobně je osobně donese tam, kde chybí. Jinak by měl tak rok co dělat. – Pražská Slavie sesadila kromě Romana Prymuly i anglický Leicester. Gratuluju, tenhle vítězný únor schvaluju. Ale o něco méně už ten, co měl dnes výročí. (KN)

Pátek: Ráno začínáme zlehka, podle ministra zdravotnictví Jana Blatného žádné dávky vakcíny neleží ladem ve skladech. To ale neodpovídá zjištěním jiných médií. O tři dny dříve však tvrdil, že se šetří pro učitele. Jak se mohly za tu dobu dostat ze skladů, přestože se učitelé stále neočkují, je nám záhadou. – Naše biker MILF a její o polovinu mladší ekvivalent si vjely do vlasů kvůli sněmovnou nepodpořenému příspěvku pro lidi v karanténě. Kdy se budou prodávat lístky na zápas v bazénku plného bahna? – Kromě policie, která požádala o prodloužení vyšetřování Čapího hnízda, se vláda nikoho nedoprošovala a prodloužila nouzový stav až do konce března, a do toho Ústavní soud odložil rozsudek, že gymnázium, které je zde zmíněno, musí obnovit prezenční výuku. Super, jak to, že se zase prodloužil nouzový stav hezky a nenápadně zapadlo mezi to ostatní, co? – Víte, koho jsme tu už dlouho nezmínili? Navalného. Ten byl poslán za hranice Moskvy, do trestanecké kolonie (rozumějte novodobý gulag), kde si dva a půl roku bude odpykávat svou drzost mít názor. (Lab)

Víkend: Tak přátelé, už je to oficiální. Jsme BEST IN COVID! Ano, 20 000 mrtvých je na naši malou zemičku už opravdu dost. Ale jak známo, pro některé lidi to nebude nikdy dost, protože stačí jen málo, aby se jim něco nelíbilo. – Znáte to. Peněz moc není, a přitom jsou potřeba. Kdysi jste si vydělali stovku měsíčně v Deutschlandu a byl pokoj, teď aby člověk pohledal práci, kde mu neukradou orgány. Říkáte si, že je to čiré bláznovství, ale Poláci by s vámi určitě nesouhlasili. Všichni jsou už v Mexiku. – Světová politika je v rozkladu. Johnson lhář, Zeman buran a aby toho nebylo málo, tak se na sítích škorpí Venezuela s MILFkou. Snad jen ten Babiš si dal říct, a poskytl zajímavý příběh o španělským zabijákovi, kvůli kterýmu poslal Monike na dovču do Dubaje. – Těžba uhlí v dolech OKD rychle končí. Tento týden se zavřely hned dva doly, a to Darkov a ČSA. Nu což, uhlí už si na chleba dávat nebudem. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*