Nejnovější

Přehled týdne: 15. – 21.2. 2021: Facebook drží v šachu média, Babiš Hamáčka a lockdown? Díky, radši fotbal

Pondělí: Policie v Los Angeles zahájila vyšetřování ohledně valentýnky s podobiznou policií udušeného George Floyda a romantickým popiskem “Bereš mi dech.” Hej, jestli je nezákonné být vtipný, tak je Houpací osel zcela nevinný. – Sdružení latinskoamerických vydavetlů SIP kritizuje Kubu, že stále nepovoluje vznik a fungování soukromých médií na vlastní půdě. Ono já se té Kubě zas tak nedivím. Sejmout vlastního zaměstnance přináší mnohem méně úskalí než poprava novináře pracujícího pro někoho jiného. Vlastně jednotnými státními médii všem usnadňují práci. – A když už jsme u novinářů, zástupce tiskového mluvčí Bílého domu T. J. Ducklo rezignoval poté, co vyhrožoval zničením novinářce, která chtěla odhalit jeho poměr s jinou novinářkou. Zajímalo by mě, jestli má Ducklo ve svém repertoáru i něco jiného než jen vyhrožování nebo svádění. Třeba takový úplatek? – Iniciativa Chcípl PES dnes vyzvala Andreje Babiše a celou jeho vládu k demisi. To vás chci vidět, toho švába nepoložily už větší průšvihy než je nějaká demonstrace drobných podnikatelů. (JL)

Úterý: Adámek Vojtěchů, bývalý účastník superstar a jediný ministr zdravotnictví, který měl vlasy, mizí do Finska. Má tam získat místo velvyslance. No a protože v severských zemích sladký popík moc nefrčí a na metalistu Adam nevypadá, doporučuji mu vysvětlovat svou přítomnost za polárním kruhem tímto slovíčkem: Liikenne (co to znamená si snad zvládnete vygooglit). – Dnes zažila většina republiky velkou ztrátu. Intelektuálové ztratili Jana Sokola a fanoušci sportu Otakara Černého. Tyto dvě skupiny se mohly díky tomu scházet v komentářové sekci, společně truchlit a vysvětlovat těm druhým, o koho přišly. – Lubomír Volný dostal za potyčku ve sněmovně finanční flákanec v podobě devadesáti tisícové pokuty. Nu, pokud mu na její pokrytí nebude stačit poslanecký plat, za redakci Houpacího Osla doporučuji zkusit to jako zápasník MMA. Nebo jako klaun na dětských oslavách, až se všichni promoříme (nebo naočkujeme) a pandemie skončí. (Ogo)

Středa: Facebook zakáže australským uživatelům a mediálním firmám sdílet odkazy na zprávy. Reaguje tak na chystaný zákon, který má technologické giganty, jako Google a Facebook přinutit platit mediálním domům za sdílený obsah. Média jako rukojmí. Jak originální. – Známý ruský vlastenec Miloš Zeman se navážel do českého Ústavního soudu, že se prý snaží destabilizovat politickou situaci v České republice. Dobrej pokus. Teď zpátky do krypty! – Podle šéfa týmu WHO, který byl pověřený výzkumem původu koronaviru, Čína tajila šíření viru dlouho před tím, než jej oznámila světu v prosinci 2019. Cože?! Čína se snažila zamést pod koberec potenciální světovou krizi? Tak tohle bych nikdy nečekal. (VK) 

Čtvrtek: Mikuláš Minář zveřejnil program jeho hnutí Lidé PRO(marněné šance). Osobně ho trochu podezřívám z toho, že se ani nesnažil a rovnou to opsal z programu hnutí ANO v roce 2011. – Roman Prymula končí ve funkci. Ne, to nejsou flashbacky na podzim 2020, tentokrát končí jako poradce Andreje Babiše. Osudný se mu stal zápas Slavie a Leicesteru, na kterém se objevil krátce po té, co vyzýval k přísnému lockdownu. Nechci být jasnovidec, ale jako jeho další místo vidím velvyslance třeba v Norsku. Zápas skončil bezgólově. – Polky nově mohou jezdit na potraty k nám, Ministerstvo zdravotnictví jim slíbilo pomoc. Což by reálně mohla být první dobrá zpráva tohoto roku, kdyby s náma Polsko pár dní na to neuzavřelo hranice. (KN)

Pátek: Žáci budou ve škole používat čínské testy na koronavirus. Chybovost je sice neznámá, ale jsou levné, a to je přece v době nesmyslného utrácení státních peněz důležité, no ne? Mimochodem, firma, která je má do škol dodat, nesplňuje podmínky výběrového řízení. – Pořád jsme best in covid, už dva týdny v kuse. Zatracená opozice! – Prymula vzkázal médiím, že odmítá komentovat pandemii, a to zcela úplně, protože odešel ze všech svých funkcí. Vždyť každý občas potřebuje zaslouženou dovolenou, aby si mohl zajít na fotbal… a pak možná skončit v nemocnici, kde si zdravotníci tu dovolenou nemohou dovolit už rok. (Lab)

Víkend: Babiš a Hamáček si popletli veřejná média s jednacím sálem, když se veřejně pohádali o antigenních testech pro školy. Jak to dopadlo? Nevím, podobné přestřelky odmítám sledovat, dokud mi redakce nezačne proplácet psychiatra. A aby se lid nenudil, Andy jen tak mimochodem utrousil, že onen návrat do škol není vůbec jistý. – Blatný hrozí, že pokud se Češi nezačnou chovat, zavede prý “daleko drakoničtější opatření.” Tím jistě udělá radost všem, co od října volají po tvrdém lockdownu… ale jak znám naši vládu, nejspíš to bude něco, co se průmyslu nedotkne a všichni ostatní to dokáží velice snadno obcházet. – V Rusku se objevil první případ přenosu ptačí chřipky na člověka za hezkých pár let. Nu, náš východní bratr je jako vždy o krok na před a ti, kteří spáchali na začátku prvního lockdownu sebevraždu svým činem prokázali překvapivou prozíravost. (Ogo)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*