Nejnovější

Přehled týdne: 8. – 14.2. 2021: Altruista Rath jde do boje, prezidentův holub a Česko (ne)má Ústavu

Pondělí: Němečtí prokurátoři viní stoletého muže z podílu na účasti na více než 3 500 vraždách. Jak to děda stihnul? Prací v Sachsenhausenu. Služební byt, skvělý plat a můžeš si domů odnést tolik vězňů, kolik se ti jen vejde do kýble. – Severní Korea trénuje svoji armádu na válku se svým jižním sousedem i na útok na palác jihokorejského prezidenta. Zase nebo ještě? Těžko říct. – Británie má svého nejmladšího teroristu. Šestnáctiletého chlapce z Cornwallu soud poslal na dva roky do nápravného ústavu. Šestnáct je sice ještě nic není ve srovnání s jinými zeměmi, ale já bych se nebál. Oni si to Britové rychle doženou. – Vládní TikTok po deseti dnech končí. To byla ale rychlost. Ale když jsou z toho všichni včetně vašich ochočených youtuberů otrávení, tak se vlastně ani není čemu divit. (JL)

Úterý: Poslední dobou se nám tu nějak rozmohly nepovolené párty, a co víc, často jsou rozprášeny policajty! Účastníci se pak musí schovávat na záchodě, kde se třepou strachy. Ach jo, kde jsou ty časy, kdy se na záchodech dělo něco úplně jiného. – David Rath, podzmáznutý doktor z Hostivice, se vrací na scénu. V Brně pomůže pacientům s covidem. A možná za to dostane další krabici od vína. – Zemanova účast na summitu V4 byla poněkud nedůstojná. Kromě toho, že na znamení míru vypustil holuba (vydoloval z nosu), rouška mu nic neříkala a asi se už chystá odejít do dějin. – Přátelé, pokud chcete být jako Dominik Feri, tak musíte počítat s jednou věcí: budou po vás pokukovat ženy s přídomkem ,,horny biker MILF”. A zcela bez souvislosti s předchozím tématem dodávám, že ve vás najde zalíbení i Alča Schillerová. (SPH)

Středa: Ruští studenti žalují Astrachaňskou univerzitu kvůli tomu, že je vyloučila za účast na protestech za Alexeje Navalného. Univerzita je svatyně všech názorů… které jsou v souladu s vládní ideologií. – Zeman oznámil, že neudělí státní vyznamenání Pavlu Rychetskému za to, že přispěl ke změně volebního zákona. Prezident ale zapomněl, že mu vyznamenání udělil už vloni. Ale i tak mu to natřel. – Britové zjistili, že pacienti s covidem, kteří skončí na plicní ventilaci mohou i s časovým odstupem trpět posttraumatickým stresem. Kam se hrabou války, tady máte důvod k psychickým problémům! (VK) 

Čtvrtek: A nejočekávanější hlasování týdne. Hlasování o (ne)prodloužení nouzového stavu. Andyho jeho dřívější kolegové z KSČ(M) poslali do háje a odůvodnili si to, a teď se fakt držte, slovy – Komunistická strana by nikdy neriskovala životy a zdraví občany ČR. Lol. Milada Horáková, Josef Toufar… no nic, zpátky k Babišovi. – Předseda vlády se prý sejde… hádejte s kým? Se zdravotníky? Ne. S pracovníky sociálních služeb? Ne. S podnikateli? Taky ne. Se zástupci Milionu chvilek? Lol, ne. S Danielem Landou! Budou řešit vládní opatření. Ne, tohle není scénář České sody, to je fakt. – No, a legrace je i na Hradě. Vratislav Mynář opět prohloubil dno, když k jeho sbírce průšvihů přibylo obvinění z poškozování finančních zájmů Unie. Ve funkci zůstane, ale to asi nikoho nepřekvapuje. – Zahraniční okénko dneska nebude, my si vystačíme na všechno sami a stejně se nás ostatní státy bojí. (KN)

Pátek: Zatímco v ČR se rozdýchává včerejší neprodloužení nouzového stavu (NS) doprovázené excesy prezidenta, potažmo jeho Ovčáčka čtveráčka, a premiéra Babiše, ve Francii zjistili, že koronavirus tam byl již v listopadu 2019. Znamená to, že zkušenosti lidí, kteří byli podezřele nemocní už na přelomu roku, se stávají relevantními. – Ministr vnitra Jan Hamáček tvrdí, že bez NS nebude možné povolat armádu do nemocnic. Následně to ale vyvrátil ministr obrany Lubomír Metnar. Tak aspoň, že se klucí umí domluvit, ať to máme přehledné, žejo. – Už na druhý den od nepodpoření NS začala vláda špekulovat o jeho znovuzavedení, tentokrát na žádost hejtmanů krajů. HAhaahah… (EDIT) Kdo měl sakra vědět, co se stane o víkendu?! – A aby se ten rok už konečně pořádně rozjel, Rusko vyhrožuje Evropské unii válkou, pokud na něj uvalí sankce kvůli odsouzení Alexeje Navalného. (Lab)

Víkend: Mnozí ruští zaměstnanci začali spontánně natáčet různá videa oslavující prezidenta Putina. Co si z toho vzít? Asi to, že něco podobného nikdy dělat nebudu, bo nejsem ničí zaměstnanec. – Bývalý americký prezident Donald Trump může slavit. V Senátu opět vyhrál spor o impeachment, prý nepodněcoval ke vzpouře. Nevím, čím to je, ale vzpomněl jsem si na toho ošklivýho chlapa, co se v kanclu Pelosiové podrbal na koulích. – Negativní dopady covidu? Studenti toho méně ví, nemají motivaci a více času stráví sledováním porna. Mají totiž pocit, že jenom tam se něco děje. – Hejtmani všech krajů se dohodli s Babišem, že od zítřka obnoví nouzový stav a VŠECHNA dosavadní opatření zůstanou v platnosti. Někteří sice namítají, že je to protiústavní, ale to nikoho nezajímá. Nejlepší bude, když celej tenhle týden přeskočíme a budem dělat, že se vlastně nic nestalo. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*