Nejnovější

Přehled týdne 25.1. – 31.1. 2020: Hrrr na TikTok, konec polní nemocnice v Čechách a nezbedné Rusko

Pondělí: Britský expremiér Brown se nechal slyšet, že pokud se v Británii něco velmi rychle nezmění, hrozí jí zhroucení a rozdělení na Anglii a všechny, co Anglii nesnáší. A jaké jsou ty špatné zprávy? – Během protestů na podporu Navalného nakopl těžkooděnec ženu do břicha tak silně, že skončila v nemocnici. Hned druhý den za ní zmíněný policista přišel s kytkou a omluvami. To je ale gentleman! – Armáda nedostane zpátky deset miliard, které si vláda “půjčila” a které brzy “vrátí.” Je tu někdo překvapený? Jestli ano, tak mám pochopení jen pokud jste zrovna spadli z Měsíce. – Hledači objevili na Orlickoústecku skoro 340 nevybuchlých dělostřeleckých min. Když to nazvu výbušným nálezem, bude to až moc předpokládatelné klišé? Samozřejmě. Udělám to i tak? Zajisté. Výbušný nález, haha. (JL)

Úterý: Vláďa Putinů navrhl zákon, který zakáže srovnávat Sovětský svaz a nacistické Německo. A víte co, pro jednou má pravdu, minimálně kvalita designu uniforem se u těchto mocností skutečně srovnat nedá. – Česká vláda se rozhodla, že přestane definovat míry a váhy pomocí mezinárodních etalonů a namísto toho se rozhodla přejít na abstraktnější definice. Kdykoliv jindy bychom to asi přehlédli, ale po nedávném “vrtění psem” se člověk neubrání úvahám, zda se za tím neskrývá nějaký pokus vylepšit realitu na růžovo. – Zemřela Hana Maciuchová. K tomu žádnou glosu nemáme, na tohle téma nám došly někdy v březnu 2020. (Ogo)

Středa: V Turkmenistánu, kde neexistuje koronavirus, oslavují nový státní svátek na počest psa. Pokrok nezastavíš. Naše kapitalistické země můžou jenom zpovzdálí sledovat jak se tamní lidé starají o skutečně důležitosti.  – Robert Šlachta, bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu vstupuje do politiky s jeho novou politickou stranou, která má spravit Česko asi jen dobrým slovem. Tak uvidíme, jestli si na něho u voleb někdo vzpomene. – Ruské úřady udělaly nájezd na byt a kanceláře Alexeje Navalného. Prý je to kvůli koronaviru. Možná si to s tou kritikou rozmyslí, až ho dostane. (VK) 

Čtvrtek: Robert Plaga svolal na svém Instagramu celospolečenskou diskuzi o podobě letošních maturit. Přestože maturanti čekali, že k lejstru dostanou i bakalářský titul, dostali deset minut navíc, což u Plagy na Instagramu nikdo nenavrhoval. Gratulujeme pane ministře, ale jsou lepší způsoby, jak si získat followers. Zeptejte se Alenky. – Ruská státní média obviňují příznivce Navalného, že pro svou kampaň používají děti. To od soudruhů, co si kdysi vybásnili Pavlíka Morozova, teda sedí. – Vláda si založila TikTok. Ne, já s váma nešpásuju. Ano, já vím, že před rokem jsme si z toho dělali v nadsázce legraci, ale to se teď VÁŽNĚ DĚJE. Ale o tom už události pátku prozradí víc. (KN)

Pátek: Člověk má téměř pokaždé jistotou, že když se probudí do nobého dne, něco se za tu noc semlelo. Česká vláda oficálně oznámila její účet na síti TikTok, kde bude vyvracet hoaxy ohledně koronaviru a očkování nejmladší skupině národa, kterou tak laskavě každým dnem zadlužuje víc a víc, a na toto vy(z)vracení si najala influencery ze všech nejpovolanějších: Annu Šulcovou a nějakého Gulaga. Překvapí ještě někoho, že si vláda hned svým prvním videem udělala PR? – A bizárkem pokračujeme. Pamatujete na tu pražskou polní nemocnici, pro jejíž provoz nebyl personál? Ze stejného důvodu nyní ministr Jan Blatný ukončil její provoz, aby to premiér Andrej Babiš mohl o víkendu popřít (podle něj končí kvůli finanční náročnosti, ne kvůli nedostatku personálu.) – Cesta předsedy Senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan přináší své ovoce. Česko má právě dnes obdržet linky na výrobu respirátorů. Tak schválně, za jak dlouho udělá vláda další nákup čínských roušek? – Poláci už třetím dnem protestují proti zákazu potratů. Tohle zmiňuju proto, abychom nezapomněli, čeho jsou konzervativci schopni. – A protestovalo se i v Rusku. Tam ale policie nezmohla nic jiného, než že zabavila demonstrantům jejich transparenty. Ono jim to ale stejně bylo jedno, páč jediné, co je mohlo ohrozit, byla psí moč, po které by změnili barvu a roztáli by. (Lab)

Víkend: Zoufalý Honza Hamáček nabídl podporu Zeleným: schválíme konec uhlí v roce 2033. Za oplátku chce povolební spolupráci. Obávám se, že si vybral špatnou stranu, ANO schválí konec ČSSD ještě v roce 2021. – Tým Světové zdravotnické organizace (WHO) navštívil tržiště ve Wu-chanu, odkud se rozšířil koronáč. Zlí jazykové tvrdí, že byli uplaceni dosud nevídaným množstvím masa z netopýrů. – Nedělní probuzení nebylo zrovna nejšťastnější. Tento svět totiž opustil jak herec Andrej Hryc, tak i Láďa Štaidl. Nebojte se, pánové, Vaše dílo je i Vašim odkazem! – V internetových análech se můžeme dočíst o Japonce, která deset let schovávala v mrazáku svou mrtvou matku, protože se bála vystěhování. Takže, naši milí hoteliéři, kolik “obchodních cestujících” ukryvají vaše mrazicí boxy? – Podle Václava Moravce brzy dojde k odejití Jana Blatného a jeho místo zaujme sám Babiš. Ten však nic dělat nebude, všechnu špinavou práci vykoná Roman Prymula. Babiš to sice popřel, ale nakonec to tak stejně bude. A nebo to bude ještě úplně jinak. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*