Nejnovější

Přehled týdne 18. – 24.1. 2021: Výročí odříznutí Wu-chanu a odchází ten, kdo za všechno může

Pondělí: Na lidickém památníku se proháněli sáňkaři. Někde tam je asi schovaná nějaká metafora a ironie, ale nechce se mi ji hledat. – Na Lysou horu vyrazil pár v teplácích a teniskách. Jen tak tak že neumrzli. My ty Slováky a jejich Tatry už fakt nepotřebujeme, co? – Z jednoho českého bytu vyhnaly dvě ženské svého přítele (teda, on byl přítel jen jedné z nich, samozřejmě) bez trika. Ano, bylo to Brno, proč se ptáte? – V Chicagu žil na letišti po tři měsíce Američan, který se nechtěl vrátit domů do Los Angeles ze strachu před morem. Viděli jste někdy film Terminál? Není to vůbec špatný film. (JL)

Úterý: Ode dneška se opět smí prodávat dětské oblečení a otevřena budou i papírnictví. A dealeři s papírem nebudou mít co žrát. – Americká administrativa označila genocidu Ujgurů v Číně za genocidu. Samozřejmě s takovým prohlášením počkala až na poslední den před Bidenovou inaugurací, aby nenesla následky. Divím se, že si víc nerozumí s Twitterem, ten Donalda taky zablokoval až když bylo jasné, že mu nic neudělá. – Máme špatnou zprávu pro ty, kteří píší Babiš+Kalousek fanfikce. Jeden z tohoto dua složil poslanecký mandát. A Andrej to nebyl. (Ogo)

Středa: Nový prezident Spojených států Joe Biden nemeškal a hned po své inauguraci vydal celkem sedmnáct exekutivních příkazů, kterými ruší příkazy exprezidenta Trumpa. Tak snad nebude alespoň na chvíli Amerika všem pro smích. – Spoluautor systému PES Jan Kulveit si stěžuje, že by měl být pátý stupeň tohoto systému zpřísněn. Naráží tím na obavu z britské verze koronaviru, která je, díky své vlezlé slušnosti a výmluvnosti, mnohem nakažlivější. – Severokorejský Kim se hrdinně staví na odpor jihokorejské konzumní mediální zábavě a přichází s revolučním řešením, kterým docílí vyšší sledovanosti domácí produkce. Koukáš na sousedy? Do basy s tebou! (VK) 

Čtvrtek: Volný poslanec Volný si spletl zákonodárnou půdu s hospodou a v tričku sliboval místopředsedovi Hanzelovi flákanec. Hele, volby jsou v říjnu, kdo zvládne prohloubit toto nedůstojné dno? – Meme s Bernie Sandersem v palčácích se internetem šíří rychleji než britská mutace koronaviru světem. Ten však využil příležitosti a vytvořil merch, jehož výdělek jde na nadaci Meals on wheels. Tvůrci V síti by se měli poučit, jak se dělá merch s memem. – Miloš Zeman se napřed vysmál nově vzniklým koalicím, následně ČSSD nabádal, ať se pro podzimní volby sloučí s hnutím ANO. Končím, tohle se už nedá ani glosovat. – No, a taky byl 21. den 21. roku 21. století a před 125 lety vznikla Slavie. Ten klub, ne ta kavárna. (KN)

Pátek: Seznam „delikventů,“ kterým není nad 80 let a dostali vakcínu, se rozrostl i o šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Hmm, budeme mu očkování přát, protože celé minulé jaro rozvážel jídlo do nemocnic, nebo ho pošleme dělat přílohy k Jirkovi Babicovi? – Švédský premiér uznal chybnou strategii vlády v boji proti koronaviru a za počty úmrtí bere plnou zodpovědnost. Myslím, že u nás by se měli omluvit aspoň ti, co měli přijít a nepřišli. – A vyhoření na závěr, a to doslova. Vyhořel totiž server, na kterém běžel systém s žádostmi do covid programu. A spolu s ním vyhořela i poslední naděje podnikatelů, že se někdy dočkají kompenzací. (Lab)

Víkend: Americký Senát se rozhodl, že potrestá dnes již bývalého ředitele zeměkoule Donalda Trumpa za všechny jeho hříchy. Nebyl jsi moc prozíravý, Donalde, měl jsi prchnout do ciziny. – V sobotu uplynulo rok od chvíle, kdy Číňané zcela odřízli Wu-chan kvůli ohnisku koronaviru. Nyní je tam život dávno v normálu a všichni jsou vysmátí, zatímco my se tu moříme s x-tou vlnou koronáče. – O tomto víkendu Chcípl PES. Minimálně v to věřili mnozí restauratéři, když na protest otevřeli své chrámy obžerství. Dříve, než jsem našel ten nejbližší, však došlo k nájezdu polecajtů a bylo po všem. – Ministr Blatný připustil, že na covid zemřela jen třetina pacientů, poněvadž do těch statistik zahrnou třeba i člověka, co zemřel při autonehodě. To byl ale pěkně blbej příklad, pane ministře, teď toho využijou ti všemožní popírači v čele s Flákancem Volným a Ilonkou Csákovou.

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*