Nejnovější

Přehled týdne 9. – 15.11. 2020

Pondělí: Zatčený kosovský exprezident Hashin Thaçi stanul před soudem v Haagu kvůli válečným zločinům. Sám se ale cítí nevinný. To má tedy štěstí, že před soudem mají pocity tak velkou váhu. – Policie v Rakousku provedla rok připravovanou razii proti muslimským radikálům. Museli ji ale stihnout dřív než bylo plánováno, protože zátah prásknul tlumočník kontrarozvědky. Takovýhle posun deadlinů je pěkné svinstvo, za to bych se soudil. – Estonský ministr vnitra Mart Helme odstoupil ze své funkce, ale zato pěkně hlasitě. Před svojí rezignací se pořádně opřel do čerstvě zvoleného Joea Bidena, kterého označil za zkorumpovaného parchanta. Jako, to je skoro respektovatelné. – Vydavatelství Mladá fronta je na prodej! Ne, nemyslíme Mladou frontu Dnes, to je něco úplně jiného. Jen abyste byli informováni, než vypláznete půl miliardy z kapsy za špatné noviny. (JL)

Úterý: Dnes začalo plošné testování na covid v domovech pro seniory… Pardon, výběrové testování, do mnoha domovů testy nedorazily. Taky máte pocit, že náš stát zanikl už pár let nazpátek, ale nikdo se neobtěžoval nám to říct? – Vědci hledají zbytky mimořádně jasného meteoritu, který v neděli dopadl nad Českem. Očekávám, že se o něm ještě něco dozvíme. Ostatně, i ta netopýří polévka vypadala zpočátku dost nevinně. – Konflikt na Náhorním Karabachu technicky vzato skončil. Arméni jsou naštvaní, Ázerbájdžán se raduje a v České republice prohlásil Institut Václava Klause celou situaci za své vítězství. (Ogo)

Středa: Čína zbavila funkce čtyři členy demokratické opozice hongkongského parlamentu. Dalších devatenáct v reakci na to podalo demisi. Správa Hongkongu má totiž možnost odvolat poslance bez nutnosti rozhodnutí soudu, pokud se jí prostě nelíbí tvar jejich hlavy nebo absence rudé knihy v jejich tašce. – Dosluhující americký prezident Donald Trump ve svém vzteku z volební prohry čistí Pentagon. O místo přišel dosavadní ministr obrany Mark Esper a další nepohodlní vládní činitelé. Vždyť už ta země stejně není jeho, tak co už. – Členové armády ve Venezuele si přilepší. Nově dostanou od vlády až 17 dolarů. Práce je to slušná. Člověk si ale musí sem tam udělat nějakou tu vloupačku, aby přežil. (VK)

Čtvrtek: Nějakej Vladimir Medinskij (má to být poradce prezidenta Putina) prohlásil, že socha maršála Koněva musí zůstat v Česku, protože kdyby se vrátila do Ruska, tak by se tam vrátily i všechny ostatní. No jo, a teď mi řekni, ty jeden joudo, co je na tom špatnýho! – Vypadá to, že pandemie koronaviru brzy skončí a započne éra prasečího moru. Ti znalí však panice nepropadnou, ti si zjistí, že se tato nemoc na člověka nepřenáší a výpadek v dodávce prasat bude jen krátkodobou záležitostí. – Vzpomínáte na seriál Sluha národa? Ano, zazářil v něm současný ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Ten nyní onemocněl, ale již brzy představí nový seriál s nečekanými zvraty a nejistým koncem. Bude se jmenovat Smůla národa. – Víte, co to je projekt FlashNews? Je to exkluzivní servis sestavený z těch nejlépe ukradených zpráv v Česku. Že přeháním? Máte pravdu, asi to nebude tak Horký! (SPH)

Pátek: Pojďme taky začít něčím jiným, než furt jenom koronou… třeba rakovinou! Hrad, teda Miloš Zeman, stále požaduje po Svatoplukovi Bartíkovi omluvu a pět milionů za to, že Bartík o něm před třemi lety prohlásil, že má rakovinu. Kdoví, jestli se nakonec za Bartíka bude omlouvat nějaký úřad nebo ministerstvo. – A když už jsme u toho bizárku: Více jak po půl roce od začátku epidemie přiznal šéf Chytré karantény, že mělo být více operátorů. Jen pro zajímavost, mělo jích být až 3000, na konci září jich bylo necelých 600. – Pojďme radši skočit přes velkou louži do… Peru! Tam momentálně probíhají demonstrace kvůli odvolání prezidenta vládou, a to kvůli údajným korupcím. No ještě, že u nás tohle nehrozí, páč tady je prezident dobrý kamarád vlád… předsedy vlády. (Lab)

Víkend: No výborně! Severní Korea zavedla zákaz kouření na veřejnosti. Co na to vůdce Kim? Ten bafá dál, a jednou bafne naposledy. – Zjistilo se, že arménská opozice chystala atentát na premiéra Pašinjana. No tak tomu se teda vůbec nedivím, ten Karabach totálně rozfrcal. – Co máme dělat s těmi mírumilovnými muslimskými dětmi, co chtějí řezat hlavy svým učitelům? Je to jasný. Buď budeš ctít pravidla země, v níž žiješ, a nebo odejdeš, tady na tu vaši torturu není nikdo zvědavej! – Poslední dobou se nám tu šíří takový nešvar. Železniční dopravci ve velkém omezují spoje, což se děje hlavně z úsporných důvodů. Jako další důvod pak uvádí, že to zpomalí šíření koronáče. O tom jsem se přesvědčil na vlastní oči. Cestující z vlaků, co teď nejedou, se nacpali do jednoho, a člověk si ani nesedl a celou cestu stál v uličce s dalšími nešťastníky. Z hlediska epidemiologického naprostej gól, gratulujeme! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.
  1. Petr Kaminsky | 16.11.2020 v 20:03 | Odpovědět

    1) Dopadl nad Českem? Co to jako je? 2) To omezeni se netyka jen vlaku. Treba v Ostrave jsou v nedeli nasazovany mensi soupravy (tramvaje) nez obvykle. A dnes (16.11., vsedni den) jezdilo DPO podle sobotnich jizdnich radu.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*