Nejnovější

Přehled týdne 2. – 8.11. 2020

Pondělí: Bývalý poslanec Věcí Veřejných (pokud si na ně ještě vzpomínáte) Jaroslav Škárka se probral z letargie a uchvátil internet spartánským textem na svém Facebooku, kde vyzýval k eugenickým čistkám. Taky občas ve slabší chvilce začnete volat po hromadném vraždění “mentálů, bezďáků, imigrantů a dementů?” Mně se to stává každou chvíli, není to sranda. – List Jaromíra Soukupa se ocitá těsně před rozpuštěním. Nestihl ustanovit své vlastní orgány a dle zákona tak musí skončit svoji činnost. Jakkoliv se mi nelíbí, že nám končí parádní meme strana, nic jiného jsem vlastně ani nečekal. – V nizozemském Rotterdamu prorazil vagon metra zábrany a byl by se zřítil do vody, kdyby se nenašel nepravděpodobný hrdina: socha velrybího ocasu, na níž zůstal vlak viset. Modlete se k mořským bohům, má to smysl. – Britský politik Nigel Farage si konečně uvědomil, že když je brexit hotov, nemá proti čemu postavit svoji politickou kampaň. Protože je to ale vynalézavý hoch, založil si stranu proti lockdownu. Jak říkají v Británii: “Fer focks seyk.” (JL)

Úterý: Rok 2020 pro jednou změnil styl a místo zbrusu nových hrozeb nám přinesl i trochu toho retra, když ve Vídni útočil člen Islámského státu. Jestli jste na ně zapomněli, byla to taková cringe skupinka, která svého času otravovala vzduch v místech, kde bývala Sýrie. Zkrátka závan starých časů, kdy svět byl pořád praštěný, ale aspoň trochu normálním způsobem. – Proběhly volby. Panovalo velké napětí, ale po dlouhém napětí se diváci dozvěděli, kdo vyhrál Master Chefa. Autor ale televizi nesleduje, takže neví. – Volilo se i za velkou louží, někteří to dokonce sledovali celou noc, ale výsledku se toho dne nedočkali. Upřímně lituji člověka, který ten den v redakcích připravoval kafe. (Ogo)

Středa: Podle výroční zprávy Národní centrály proti organizovanému zločinu je Česko příjemným zázemím pro organizovaný zločin. Je hezké, že alespoň nějakému tradičnímu řemeslu se v té naší zemi daří. – V americkém New Jersey schválili místní obyvatelé v referendu používání marihuany pro rekreační účely. Podle plánu by ale měli lidé drogu používat až od 21 let, takže si děti ani nebudou moci ulevit před tím, než si vystřílí třídu ve škole. – Reportéři Českého rozhlasu načapali Kalouska v restauraci s pivem. To má za to, že vede tu kampaň proti premiérovi! Čekali jste, že budu mluvit o volbách v Americe? Ha! Tůdle! (VK)

Čtvrtek: Stále čekáme. NEVADO HNI SE! – Pamatujete, jak jste v dětství prohráli Člověče nezlob se a do večera jste trucovali? Tak přesně takhle se teď chová Donald Trump. – A US volby potřetí: Trump na Twitteru vyzval k ukončení hlasování. Neeeeeeeee, nemůžete prostě spočítat všechny hlasy, to není fééééééér! – Na Lounsku ukradli zloději chmelové pole. Vytrhali z něj totiž sazenice pro příští rok, asi tak 2 600. Co s nimi budou dělat? Asi chmelit. (KN)

Pátek: Shots fired, shots fired! Gréta vrací úder vytáhnutím reverzní Uno karty v podobě tweetu, ve kterém v-pátek-ještě-prezidenta Donalda Trumpa vyzývá k tomu, aby se uklidnil a zašel si s kamarádem do kina na nějaký dobrý film. Reagovala tím na Trumpův tweet, ve kterém požadoval zastavení sčítání hlasů v právě probíhajících volbách. Ironický je na tom fakt, že přesně to samé jí Trump radil téměř před rokem kvůli jejich vzájemným neshodám týkajících se boje proti klimatickým změnám. – A přes velkou louži zpátky k nám do Mordo… ale co to? To je modré nebe? No jo, vždyť dnes byla spuštěna první verze informačního webu, který srozumitelně informuje o aktuálních vládních opatřeních! A kdo má zásluhy? Kromě Dominika Feriho (TOP 09) web připravili i IT dobrovolníci. Dělat si srandu z tohoto díla by bylo vůči právě zmíněným nefér, proto tento úkol přehodím na ministerstvo zdravotnictví. Proč? Na svém oficiálním Twitteru po spuštění Feriho webu prohlásilo, že jediné oficiální místo se správnými informacemi je web ministerstva zdravotnictví. Je libo výběrové kamení na kamenování ministerstva? (Lab)

Víkend: Horečka volební noci? Ale kdepak, to se jen všichni ti lidi v ulicích nakazili covidem! – V případě, že by nebyl počet lůžek v nemocnicích dostačující, budou pacienti s covidem umísťováni do improvizovaných prostor, třeba do Letňan, na brněnské výstaviště a nově i do Bohnic. A já skromně dodávám, že již brzy se k těmto místům přidá i šternberskej blázinec. – Běloruský vůdce Saša Lukašenko zahájil provoz nové (a zároveň úplně první) běloruské jaderné elektrárny. Nechci být pesimista, ale už bych začal pomalu shánět jodové pilulky. – Evropa se raduje z vítězství Joea Bidena v amerických prezidentských volbách (ano, ještě jednou a naposled). Přátelé, na vašem místě bych radši nic neočekával, přestárlí vládci jsou zákeřní, a často nikdo neví, co od nich můžeme čekat. No dobrá, asi bude lepší než Zeman! – Bývalý slovenský policejní prezident Gašpar dostál svému jménu a po zpackaném monitoringu slovenské mafie, následném odchodu do ústraní a dalších přešlapech ho nyní konečně sbalili a za spolčení s ďáblem se bude zodpovídat před soudem. Tak snad ho neosvobodí jako Kočnera. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*