Nejnovější

Přehled týdne 28.9. – 4.10. 2020

Pondělí: Arménie a Ázerbajdžán se do sebe pustili stručně ručně. Že my se nakonec té třetí světové války dočkáme? – V Indii zadržela policie muže, který rozpáral srpem břicho manželce, aby se přesvědčil, jestli bude mít syna. No, tak takhle ho určitě mít nebude. – Trump údajně už deset let nezaplatil daně z příjmu. Prezident se hájí tím, že co jako mělo být těch 750 dolarů, které vládě přispívá? Podle odhadů asi tak tisícina toho, co měl zaplatit. A proto jsou desetinné čárky důležité. – Předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář rezignoval na svou funkci s cílem vstoupit do politiky. To určitě skončí velkým úspěchem pro demokracii a rozhodně nebude do pár měsíců zapomenut. (JL)

Úterý: Od příštího týdne má část středních škol přejít na distanční výuku. Komentující na Feriho instagramu se radují, učitelé oprašují znalosti Skypu a Upol se směje (zatím). – Andyho velký kamarád a diktátor v zárodku Viktor Orbán si stěžoval na eurokomisařku Věru Jourovou. Vadilo mu že řekla, co si většina západu myslí. Počkat, nepostavili si náhodou lidé jako on kariéru na tom, že říkají věci, které se část společnosti stydí vyslovit? – Ikonický Ježek s banánem přežil další čištění olomoucké lomené galerie. Já vím, že to není nic moc zpráva, ale hele, je rok 2020, musíme hledat optimismus kde se jen dá. (Ogo)

Středa:Ekologický projekt developerů v čínském městě Čcheng-tu se vymknul kontrole. Věžáky porostlé květinami připomínají pod návalem neopečovávaných rostlin džungli, a až jim tam ti trifidi dospějou, tak alespoň víme, proč v Číně vzniklo další město duchů. – Naši ministři schválili na mimořádném zasedání nouzový stav. Žádný zpěv a rodiny s více jak 6 členy musí nechat některé své příslušníky před hospodou. – Tomu, že USA je rozvojová země nasvědčuje už několik ukazatelů. Nyní se k nim přidala i neschopnost prezidentských kandidátů stvořit při prezidentské debatě smysluplnou větu. (VK)

Čtvrtek: Je to rok od úmrtí Karla Gotta. Musíme uznat, že si to Mistr uměl vybrat. Kdyby zemřel dneska, tak by se lidé nemohli na Žofíně shromažďovat a do toho by si ani nemohli zazpívat. – V České televizi proběhla Superdebata lídru, kteří z většiny ani nikam nekandidují. Ale padlo pár dobrých hlášek a ostatní si Babiše mazali na chleba, takže asi dobrý. – Plukovník Prymula chtěl zavést registrace do restaurací, což zvolilo vlnu nevole. Aha, to bylo keců, že gayům a lesbičkám musí registrace stačit. A když se máte registrovat vy, tak se vám to nelíbí. – Evropská komise a Velká Británie se pořád ještě dohadují o Brexitu. Víte ještě, co to je ne? (KN)

Pátek: Ruská novinářka Irina Slavinová se veřejně upálila před kanceláří ministerstva vnitra v Nižném Novgorodě. Požádala veřejnost, aby z její smrti vinila Ruskou federaci poté, co byla ona i její kolegové šikanováni ze strany vlády. Jsem zvědavý, jakou lží se pokusí Putinské carství obhájit tentokrát. – Evropská unie si vyhrnula rukávy a šla na věc tak zhurta, jako nikdy předtím. Schválila sankce vůči čtyřiceti (!) vládním činitelům zodpovědným za manipulaci voleb v Bělorusku. Na seznamu ale pořád chybí sám prezident Lukašenko. Zase nechceme bejt až tak drsní, no ne? – Trump má 2020-virus! Což je docela výkon na demokratický hoax, těžší chřipku a žádný velký problém. – V Belgii mají novou princeznu. Umělkyně Delphine Böelová vyhrála soud a už není jen bastardem krále Alberta II., ale plnohodnotným členem královské rodiny. Zajímalo by mě, jak to asi vypadalo. “Poklekni přede mnou, přísahej mi svůj meč, drž už hubu o nemanželských dětech a opět povstaneš jako Delphine de Saxe-Couborg-Gotha, princezna belgická!” (JL)

Víkend: Krajské volby opět vyhrálo Babišovo hnutí ANO. Budu nekorektní a prohlásím, že já jsem ho teda určitě nevolil. A co týče té pověstné Jermanové, tak je už konečně od válu. – Belgie na sebe upozornila jmenováním první LGBT ministryně na světě. Hele, mě nezajímá nějakej transgender, hlavně ať má výsledky! – Trump skončil v nemocnici, kde se mu snaží pomoct v boji s koronáčem. Inu, někteří politici to opravdu nemají lehké. A lehké to neměl ani komunista Kováčik, ten naopak zažil těžký pád. – Jaromíre, nedávej ty cigarety do kapes, jednou ti tam chytnou! Něco podobného se teď stalo človíčkovi, co opilý vyrazil proti pochodu LGBT osob a nakonec skončil ve vězení, kde si zápalil, usnul a údajně shořel. Sakra, to je nějakej bizár, aby to nakonec nebylo úplně jinak! – Přední čeští lékaři jako Jan Pirk, Roman Šmucler a také Radkin Honzák poslali Prymulovi petici za zrušení koronavirových opatření. Vás tak budu poslouchat, vždyť tomu vůbec nerozumíte, a navíc – já jsem tady hlavní! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*