Nejnovější

Přehled týdne 14. – 20.9. 2020

Pondělí: Donald Trump uspořádal předvolební mítink uvnitř budovy, čímž porušil protipandemická nařízení. Už se těším, jak se mu za to vůbec nic nestane. – Z ilustrací na obalech íránských učebnic matematiky nějakým záhadným způsobem zmizela děvčata. “Ale ne, jak se to mohlo stát?” ptá se ministerstvo školství, které s tím nemělo co do činění. – Němečtí neonacisté si idolizují Trumpa a věří, že zachrání bílou rasu. Jen počkejte, až zjistí, kolik peněz dává každoročně Izraeli. – Chlapíka projíždějícího Brnem zastavila policie kvůli špatné poznávací značce, kterou mu vyměnil (teď už asi bývalý) kamarád. A aby toho nebylo na chudáka málo, ještě na něj prasklo, že řídil pod vlivem. S přáteli jako jsou tito, kdo potřebuje nepřítele? (JL)

Úterý: Jakkoliv novičok není žádný čajíček, ruský opozičník Navalnyj už opět dokáže dýchat i bez plicní ventilace. Zdá se tedy, že někdo v Kremlu si bude muset hledat novou práci. – Na Teplicku vybouchl sklad munice. Byla to sice vcelku pecka, ale i přesto, že máme rok 2020 se to překvapivě obešlo bez obětí. – Na Sibiři objevili výjimečně zachovalé tělo jeskynního medvěda, který vyhynul před více než patnácti tisíci lety. Smolař, byl v zemi několik tisíciletí a museli ho najít zrovna letos… (Ogo)

Středa: Od roku 2021 bude v Česku zakázán klecový chov slepic. Šťastné slepičky = šťastný spotřebitel. Tak ať to koukám poznat!! – Policisté začnou zahraničním řidičům v Česku rozdávat letáky o pravidlech silničního provozu u nás. Tak teď jste na ně vyzráli. Nyní si místo čumění do mobilu můžou přečíst kus papíru. Hlavně ať nekoukaj na silnici. – Švédsko hlásí nejméně případů nákazy koronavirem od března. Nakonec se jim ten benevolentnější přístup k bezpečnostním opatřením vyplácí. Jen tak dál. (VK)

Čtvrtek: Kosatky okolo Pyrenejského poloostrova útočí na projíždějící lodě a nikdo neví proč. Kromě mě, samozřejmě. Ale já to nepovím, jinak by mě nechaly odstřelit. S kosatkami není radno si zahrávat. – Firma Pontex, která zvrtala kontrolu lávky v Troji, se u soudu hájila tím, že spousta mostů v ještě horším stavu je pořád v provozu, tak nebyl důvod ji zavřít. Někdo by jim měl vysvětlit princip obhajoby, tedy že mají ve výsledku vypadat lépe než na začátku. – Kraje tlačí na vládu, aby obnovila krizový štáb, což Babiš doposud odmítal. Není žádná epidemie v Česku! – Protidrogovou léčebnu v Rusku zachvátil požár. Dalo by se říct, že touha por drogách byla… spalující? Ale ne, seriozně, čtyři lidé zemřeli, neměl bych si hrát s ohněm. (JL)

Pátek: Polákům se rozpadá vláda. Přitom by jeden řekl, že zrovna Polsko je na rozpadání docela zvyklé. Čas na páté dělení? Zabírám si Slezsko! – V Pardubicích si chtěl na ubytovně nějaký Polák rozsvítit a omylem místo toho zmáčkl požární poplach. Se stane, vypadají přece úplně stejně. – Stavba chrámu Sagrada Familia v Barceloně se protáhne kvůli pandemii. Myslím, že není třeba se stresovat. Dělají na tom už sto let, extra dekáda navíc nikoho nezabije. – Meteorologové vyčerpali jména pro cyklony nad Atlantikem. Já si jen myslím, že se pořádně nesnaží. Rozhodně jsem ještě neslyšel o hurikánu Větromil. (JL)

Víkend: Jeden rouhající se Nigerijec bude deset let v chládku, bo urazil Alláha. To ještě dopadl dobře, mohli mu taky urazit hlavu. – Al Hamajda se opět ozval. Tentokrát navrhl zrušit všechny společenské akce. Co na to agent Bureš? No co by – není epidemiolog, no tak to schválí. – Alča Schillerová nastínila, jaký bude schodek státního rozpočtu na příští rok. Budeme opět v mínusu, tentokrát 116 miliard. Ach jo, tuhle dardu nesplatí ani moje děti! – A na závěr tu máme další epizodu z nekonečného seriálu Predikce plukovníka Prymuly. Ten prohlásil, že tu brzy bude až osm tisíc nakažených za den. Tak prosím, stejně to nakonec chytneme všichni! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*