Nejnovější

Přehled týdne: 20. – 26.7. 2020

Pondělí: Raper Kanye West začal se svojí prezidentskou kampaní. Hned na prvním mýtinku se ukázal v neprůstřelné vestě. Je tedy vidět, že ví, ke komu mluví. – V Praze nějaký chytrák ukradl elektrokolo… z balkonu v prvním patře, kam si pro něj vylezl po žebříku. Can’t have shit in Prosek. – V ostravské pivnici zavírali zrovna když několik štamgastů bylo ještě v hovorné náladě. Rozehnat je přijeli těžkooděnci. Taková už Ostrava občas je. – Při zatýkání opilce v Brně hulákal zatýkaný na strážníky, že ústava je na jeho straně a má větší hodnotu než nějaký pochůzkář. Následně z ústavy citoval pasáž, která tam není. I když je možné, že ve skutečnosti citovat z Brněnské ústavy, jenž bude uvedena do praxe, až Brno nevyhnutelně ovládne celou Českou republiku. Prvním bodem bude vybagrování Prahy. (JL)

Úterý: Po pěti dnech skončil výjimečný summit Evropské Unie. V rámci ekonomické pomoci se mezi členské země rozdělí 750 miliard eur v podobě grantů nebo půjček. Právě v podobě grantů má ČR nárok na téměř devět miliard eur. To jistě potěší Agrof… pardon, pochopitelně jsem myslel drobné podnikatele a živnostníky. – Počet nakažených vy-víte-čím dnes překonal dubnové maximum. To alespoň platilo do neděle, než to Ken přepočítal, protože Andy už se začínal připravovat, že ho hodí přes palubu. – Po pěti minutách slávy na začátku tohoto roku se hlásí o pozornost i požáry. Namísto Austrálie však tentokrát vyrazily na tour de Siberia, kde už shořela oblast o velikosti dvou Českých republik. Alespoň, že už nejsme Československá republika, to by ta škoda byla horší. (Ogo)

Středa: Jedné galerii v Tokiu se tak trochu vymstil docela neobvyklý nápad. Nabídla návštěvníkům, že si vystavené kousky mohou z výstavy klidně odnést. Během deseti minut se tak po obrazech jen zaprášilo a část děl se později objevila i na internetových dražbách. No má to ukrást někdo jinej, velebnosti? – Dánsko spustilo kontroverzní plán na likvidaci místních ghett. Jejich obyvatele chce přesunout do jiných oblastí a uvolněné lokace privatizovat. Tak schválně, hoši, jestli vám to nevybouchne do ksichtu. – Tisková agentura Associated Press (AP) se pod tlakem hnutí Black Lives Matter rozhodla ke změně pravopisu. Označení ‚‚černý“ (black) bude psáno s velkým písmenem, zatímco‚‚bílý“ (white) ponechá s malým. Rasová segregace není nic špatného, když s tím většina souhlasí, že? Nepřipomíná Vám to něco? (VK)

Čtvrtek: Film Havel má premiéru. To zase bude v diskuzích na CSFD nablito. Hned po premiéře vzniklo moře komentářů o tom, jaký to byl opilec a zrádce. O kvalitě filmu ale ani slovo. – Bývala ombudsmanka Anna Šabatová kandiduje v Brně do Senátu. Její protikandidát z Pirátské strany Jiří Kadeřávek koupil doménu annasabatova.cz. Zaprvé, nevím, co tím chtěl dokázat, když už používá dávno jinou a za druhé takovou levárnu (či pravárnu?) od Pirátů nečekáte. – Adam Vojtěch oznámil, že od soboty jsou povinné roušky ve vnitřních prostorech. Haha. Já bydlím v Jihlavě, co tam máte dál. – Rusové chtějí najít lék proti koronaviru, aby uchránili pověst země. Ono by možná stačilo neházet doktory z okna. (KN)

Pátek: Lotyšsko a Estonsko vypustily Českou republiku ze seznamu bezpečných zemí. Ale co nám je po tom? Kdy si může slušnej nekraďoucí Čech dovolit zájezd někam do Afriky nebo kde tydle země sou? – V chrámu Boží moudrosti v Istanbulu se po padesáti letech konala první muslimská modlitba. A já říkám, že to je nehoráznost! Vraťte Konstantinopol jejím právoplatným císařům! Hagia Sofia je křesťanský kos- – Ředitelem Krajské hygienická stanice v Plzni bude loni odvolaný Přemysl Tomašuk, kterého…hehehe…Tomaš…hehe. – Rusko zase jednou dokázalo, že je centrem genderové vyrovnanosti. Opilý recidivista v Novokuzněcku napadl průvodčí v tramvaji, která ho následně zbila a přidaly se i další ženy. Tomu říkám ženská emancipace. Dámy, zbijte svého útočníka ještě dnes! (JL)

Víkend: Mnozí Češi využili tento nádherný víkend k cestování, ale moc se to nepovedlo. Kdyby aspoň jeli vlakem, ale toho se teď všichni bojí, takže se nám zaplnily dálnice, a to hlavně dopravními nehodami. – Zatímco ostrov Lampedusa kolabuje kvůli nekontrolovatelné invazi migrantů, náš Tomio oplakává zrušení svého YouTube kanálu. To je vskutku vražedná kombinace! Teď už stačí, aby to zjistil nějakej dědula u piva a máme tu dalšího Baldu. – Tak v KLDR mají prvního nakaženého koronavirem. Může to být pravda, ale zřejmě se jedná o prvního nakaženého, který tu strašnou nemoc přežil. – Zahraniční novináři to nemají v Bělorusku vůbec lehké. Podle samovládce Lukašenka štvou lidi proti státu a je třeba s nimi zatočit. Vzhůru na pole, žádný podstrojování! – Kdo viděl Jih proti Severu, tak si určitě vzpomene na Olivii de Havillandovou. Ta teď zesnula v úctyhodných 104 letech. Možná se jí přitížilo, když zjistila, že její nejslavnější film je závadný, rasistický, nekorektní a kdovíco všecko. (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*